Siemens- evosoft székház

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Aspectus Arhitect

További szolgáltatók


Cím: 1117, Budapest Magyar Tudósok körútja 11.

Átadás éve: 2020 Q4

Kialakított terület mérete: 22000 m²

Irodában dolgozók száma: 1400

Bérlő cég: evosoft Hungary Kft.


Rövid bemutatkozás

A WING fejlesztésében felépült, 22.000 négyzetméteres evosoft székház a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park második ütemeként meghatározó eleme lett Budapest és a Duna-part arculatának. Az innovatív, akadálymentesített, hatemeletes kutatás-fejlesztési funkcióknak is otthont adó épület a legkorszerűbb technológiákkal rendelkezik, és a LEED Gold környezettudatossági védjegy környezetbarát és energiatakarékos kritériumainak is eleget tesz, megfelel a legmagasabb szintű környezetvédelmi szabályoknak, környezettudatos épületgépészeti technológiákkal rendelkezik. Az új székház az evosoft majd 1.400 munkavállalója számára teremt a digitalizáció követelményeinek is megfelelő munkahelyet. Az elhelyezkedésénél fontos szempont volt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Karának, a jövő informatikusait képző felsőoktatási intézményeknek közelsége.


Okok, amiért a díjra érdemes

Pontosan határidőre, teljes mértékben a bérlő igényeire szabva készült el az evosoft Hungary Kft.-nek, a Siemens leányvállalatának az új, innovatív székháza a Rákóczi híd budai hídfőjénél.
Magyarország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalkozása, a WING új székház fejlesztésével egy tető alá hozta az evosoft Hungary jelenleg több budapesti helyszínen végzett tevékenységét. Az új irodaépület méltó székházat biztosít a vezető K+F és szoftverfejlesztés területén egyaránt világszínvonalú cégnek és inspiráló munkakörnyezetet teremt az ott dolgozó szakemberek számára.
Az innovatív, hatemeletes, akadálymentesített irodaház közel 22.000 négyzetméter alapterületű, melyből az evosoft Hungary szoftverfejlesztői mintegy 19.400 négyzetméteren alakítják ki irodáikat, kutató laborjaikat. Az épülethez egy 520 férőhelyes, négyszintes mélygarázs is tartozik. A LEED Gold környezettudatossági védjegy elvárásai alapján megépült ház megfelel a legmagasabb szintű környezetvédelmi szabályoknak, környezettudatos épületgépészeti technológiákkal rendelkezik és kiváló minőségű anyagokból készült.
Az evosoft magyarországi székháza a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park második, egyúttal befejező ütemeként, a szintén WING fejlesztésben felépült Ericsson Ház mellett található. A fejlesztés átadásával teljessé vált Budapest meghatározó K+F fókuszú irodaparkja, az Infopark. Az új irodaépület különlegessége, hogy egy óriási homlokzati áttörés a letisztult üvegfelületben szinte „ablakot” nyit a Dunára, egyúttal remek kilátást biztosít a belső udvarok és a hátsó irodarészek számára, és rengeteg természetes fénnyel árasztja el a középső irodaterületeket is. A földszinti szolgáltató egységek és a zöld belsőudvarok az impozáns és elegáns lobbytérből közelíthetők meg. A kellemes térérzethez hozzájárul az épületen belül, valamint a tetőkön és a teraszokon is nagy felületeken alkalmazott zöld növényzet, valamint az épület körül kialakított fásított park is.

Szolgáltatások az épületben:
- Központi recepció, étterem, konferenciaterem
- 520 férőhelyes mélygarázs 4 szinten
- 126 db kerékpártároló a mélygarázsban, öltözőkkel és zuhanyzókkal
- Elektromos autótöltő a parkolószinteken
- Kártyás beléptetőrendszer, 24/7 biztonsági szolgálat, CCTV
- Ingyenes wifi-hozzáférés a recepción, a kávézóban
- Akadálymentes munkahely
- Smart épületmegoldások (Integrált épületmenedzsment-rendszer (BMS), külső időjárás-érzékelő, belső munkakörnyezet-érzékelő, célszint-vezérelt felvonók, legmodernebb, központi hűtő – fűtő rendszer, hűtőgerendák, integrált árnyékolási rendszer)
- Természetes szellőzés és nagyarányú friss levegő-befújás (43,2 m³/h/fő)
- Kettős elektromos betáp
- Legmodernebb akusztikai rendszerek
- Bérlői generátor, UPS igény szerint
- Sprinkler a parkolószinteken
- High-end finishes: magas presztízsű dizájn, magas minőségű felhasznált anyagok, tudatos
tervezés, professzionális kivitelezés

Fenntarthatósági szempontok:
- Energiahatékony működés
- Környezettudatos anyaghasználat
- Tudatos vízfelhasználás
- Optimalizált, környezettudatos világítás (LED világítások használata, intelligens belső világítás, jelenlét-érzékelők, zónás világítás a közös terekben)
- Környezettudatos gépészeti technológiák
- Energiatakarékos üzemeltetés a hővisszanyerő légkezelőkkel
- Zajtalan klímagerendák
- Távfűtés
- Környezettudatos hulladékkezelés (szelektív hulladékgyűjtés, hulladéktömörítés)


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!