Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

BudaPart DOWNTOWN

Ingatlan mérete: 7840 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2023
Tervezés / belsőépítészet
Közti Zrt.
Ingatlanfejlesztő
Property Market Kft.

Rövid bemutatkozás

A BudaPart DOWNTOWN a beruházás negyedik ütemének része, mely hotel és irodaház funkciót lát el. Magyarország első Radisson márkanév alatt futó, teljes körű szolgáltatást nyújtó szállodája a skandináv szemléletű vendéglátására épít, mely segíti vendégeket a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésében, és így az utazási élmény még kellemesebb lehet.

Az innovatív és környezetbarát megoldásokkal kivitelezésre kerülő épület irodaház része hét emeleten közel 8000 négyzetméteren kínál irodaterületet és 350 négyzetméteren üzlethelyiségeket, továbbá két mélygarázs szint, a földszint és egy mezzanine szint is tartozik hozzá. A BudaPart DOWNTOWN a legmagasabb fenntarthatósági és minősítési rendszerek követelményeit szem előtt tartva valósul meg. A kialakításánál figyelnek arra, hogy az épület energia- és vízigényét minimálisra csökkentsék, több intelligens épületgépészeti megoldást alkalmaznak, valamint előtérbe helyezik a megújuló, zöld energiahasználatot is. Az épület a BudaParton megvalósuló 13 irodaház közül a harmadik, aminek építését már elkezdte a Market Építő Zrt. a városnegyed generálkivitelezőjeként, a komplexum átadása pedig 2023-ra várható.

Okok, amiért a díjra érdemes

A vegyes funkciós épület tovább erősíti a BudaPart törekvéseit, hogy a közeli irodaházakkal az egyik legjelentősebb szereplőjévé váljon a budapesti irodapiacnak „Buda Business District” elnevezésű alpiacként. Az épület egyaránt szolgál irodaházként és szállodaként, a kiegészítő szolgáltatásoknak köszönhetően pedig üzleti, konferencia-és rendezvényközponttá is válik. Mindez nagyban segíti a budaparti Bérlőket abban, hogy megbeszéléseiket, fontosabb találkozóikat, vállalati rendezvényeiket egy helyen intézhessék el, ráadásul a partnerek elszállásolása sem okoz logisztikai problémát. Fontos továbbá, hogy a városnegyed folyamatosan bővülő szolgáltatásait, a lokáció előnyeit, a zöld környezetet és a vízparti kikapcsolódást az irodaház dolgozói és a szálloda vendégei is egyaránt élvezhetik, amihez ki sem kell lépniük a BudaPartról.

Szolgáltatások

A BudaPart DOWNTOWN egyedi megjelenése a KÖZTI építésziroda munkáját dicséri, melyben helyet kap a Radisson legújabb, impozáns business hotele, amelynek legfelső szintjén Skybar kialakítását is tervezik. A Radisson Hotel Budapest BudaPart több mint 11 ezer négyzetméteren valósuló meg, melyben 198 szobát alakítanak ki – ebből 174 db standard és 24 db superior szoba-, emellett létrejön egy 175 fős étterem, konferenciatermek és egy fitneszterem is.