Eötvös12 Villapark

Képek


Szolgáltatók

Ingatlanbefektetés

Cain International

Értékesítő cég

Fine&Country

Tervezés / belsőépítészet

Tiba Stúdió, Code Showroom, Insidesign

Ingatlanfejlesztő

White Star Real Estate

További szolgáltatók


Cím: 1121, Budapest Eötvös út 10-14.

Ingatlan mérete: 35000 m²

Tervezett megvalósítás éve: 2023


Rövid bemutatkozás

Az egykori Svábhegyi Szanatórium területén, a XII. kerületi Eötvös úton épül a természetre, csendre, nyugalomra vágyók leendő otthona, az Eötvös12 Villapark. Az Eötvös út és Művész utca által határolt 3,5 hektáros, ősfás területen felújításra kerül az 1927-ben épült ikonikus főépület és további 6 kisebb kortárs villaépület is helyet kap. A helyi védett svábhegyi szanatórium felújításával és a köré épített új épületekkel 107 lakást hozunk létre, amelyekből lélegzetelállító panoráma fog nyílni a városra. A teraszokról látható lesz a Királyi Palota, a Parlament és a Szent István Bazilika ikonikus épületei, a fenségesen hömpölygő Duna a felette átívelő hidakkal.

A főbejárat a telek Eötvös úti szakaszának közepén kerül kialakításra, ahonnan a szanatórium épülete előtt újonnan kialakított piazzára érkezünk. Ez a tér a park szíve, díszmedencével, vízjátékkal és az 1880-as évek elején épült vízgyógyintézetből kialakított kerti pavilonnal. Erre a térre nyílnak a főépület földszinti terei és innen közelíthetők meg gyalogosan az újonnan épülő villák. Az épületek alatti két parkoló a bejárati kaputól rövid úton megközelíthető, így a park autóforgalma és a burkolt útfelületek minimálisra csökkenthetőek. A páratlan adottságú, hatalmas park tájépítészeti koncepciója szerint a zöldfelület maximalizáljuk, a szép, egészséges, nagy lombkoronájú fákat megőrizzük, illetve újakat ültetünk, melynek köszönhetően egy igényes, ápolt park jön létre, amelyben a leendő lakók kellemes sétákat tehetnek, a lakásukból kitekintve pedig természet közeli élményben lehet részük. A kertben lesznek pihenőszigetek, tűzrakó hely és kerti tó, de felújítva visszakerülnek az egykori kővázák és megújul a Karthauzi út felőli műemlék kapu is.

A főépület homlokzata eredeti díszeivel kerül felújításra, a földszint nagyvonalú, tágas termei, a műemléki védettség alatt álló lépcsősora pedig hűen fogják visszaidézni az Art Deco jegyeit mutató egykori elegáns tereket, amelyekben megfordult Babits Mihály, Herczeg Ferenc, Esterházy Antal mellett számos közéleti személyiség és művész. A fejlesztés ékkövét jelentő központi épület Jakab Dezső és Sós Aladár tervei alapján építették. Legtöbben szanatóriumként ismerik (a Svábhegyi Szanatórium), de szolgált Angol-Magyar Bankként, rendőrlaktanyaként és kórházként is az elmúlt században. A tervezéskor kiemelt szempont volt, hogy az épület értékeit eredeti állapotukban őrizzük meg, illetve újítsuk fel, miközben a mai igényeknek megfelelő lakóházat hozunk létre.

Az új villákat úgy telepítjük, hogy a fantasztikus panoráma a lehető legtöbb lakásból élvezhető legyen. Minden lakás sarok pozícióban helyezkedik el, így azok legalább két homlokzati oldallal rendelkeznek, sarkokon fedett loggiákkal. A lakások több irányból kapnak természetes megvilágítást, és az épületek elforgatásával a lakóegységek intimitása is biztosított. Az újjászületett helyi védett épület kiegészítéseit és a köré telepített új villákat mai építészeti eszközökkel fogalmaztuk meg. Ez az architektúra a helyi értékekből táplálkozik, az épületek részletképzései a régi elemek kortárs interpretációi: a loggiák, a homlokzati tagolás és az absztrahált ornamentika a szomszédos üdülőszállók és svábhegyi villák világát idézi meg mai nyelven. A régi és az új harmonikus együttese hitünk szerint értékálló designt eredményez.


Okok, amiért a díjra érdemes

Budapest egyik legkiemelkedőbb fejlesztéseként a műemlék épület új funkcióval történő életre keltésével, a meglévő központi épület tökéletes kiegészítéseként létrehozott kortárs villaépületek megépítésével, a nap útját figyelembe vevő gondos tájolással, a tartós és természetes építőanyagok válogatásával, jól hőszigetelt külső térelhatároló szerkezetekkel, levegő hőszivattyús melegvíz előállítással és a gépészeti rendszerek okos szabályozásával a 21. század kiemelkedő, környezettudatos, prémium lakóegyüttesét hozzuk létre.

A legfőbb okok, amiért a díjra érdemes az Eötvös12:
- egyedülálló műemléki épület és park helyreállítása
- 3,5 hektáros ősfás kert különleges kortárs és műemléki tájépítészeti elemekkel
- elrejtett parkolók, gyalogos dominanciájú kert
- főépület földszinti közösségi terekkel, fitnesz-és klubszobák
- helyi hagyományokhoz kötődő kortárs designú villaépületek
- az új épületek telepítése a panorámát, természetes fényt és intimitást maximalizálja
- nagyméretű, több homlokzattal rendelkező, nagy teraszos lakások
- tartós, természetes anyagok
- nagyvonalú, tágas lépcsőházak
- tágas parkolóállások
- nagy belmagasságú lakások
- fedett loggiák, nagy teraszok
- energiahatékony lakások és gépészeti megoldások


Szolgáltatások

- 20-as évek hangulatát megőrző felújított műemléki terek, tágas, elegáns, sokoldalú közösségi termekkel a főépületben
- fitneszterem, masszázs szoba, jógasarok, pihenőhelyiségek
- business lounge
- szalon kandallóval
- 3,5 hektáros gondozott ősfás kert, kerti tóval, vízjátékkal, kerti pavilonnal, pihenő szigetekkel
- elektromos autótöltő igény szerint
- tárolók
- lakások min. 280 cm, penthouse szinten min. 300 cm belmagassággal
- smarthome rendszer
- lakásszellőztető rendszer
- zártláncú kamera rendszer
- rendszám leolvasó beléptető rendszer, video kaputelefon
- 24/7 portaszolgálat
- takarítószolgálat
- ’Smartbox’ csomagküldő rendszer


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!