Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.

Cím: 3711, Szirmabesenyő Farkashegyi út 3
Átadás éve: 2021 Q1
Kialakított terület mérete: 8800 m²
Irodában dolgozók száma: 550
Bérlő cég: Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.
Tervezés / belsőépítészet
Pivot270 Kft.

Rövid bemutatkozás

A vállalat a globális autóipari beszállító SEG Automotive cégcsoport tagja, mely világszerte 14 országban van jelen, és közel 7000 főt foglalkoztat A mintegy 100 éves múltra visszatekintő indítómotorok és generátorok üzletág 2003 óta van jelen Miskolcon, kezdetekben a Bosch csoport üzletágaként. A vállalat autóipari termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. 2018 januárjától a miskolci gyáregység az SEG Automotive GmbH telephelyeként, Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven folytatja működését. 2021. szeptemberétől a cégcsoport régión belül, de új telephelyre költözött, a szirmabesenyői ipari parkba, a már meglévő logisztikai központja mellé.

A S.E.G.A. Hungary irodájainak tervezését a PIVOT270 Belsőépítészeti Stúdió végezte.

A feladat az új gyártócsarnokhoz tartozó 8800m²-es iroda megtervezése volt. Az irodaház két emeletes, melynek földszintjén egy több mint 500m²-es kantin került kialakításra. Az iroda rész openoffice jellegű, nincsenek külön irodák, ezért a nyitott teret növényekkel és szekrényekkel bontották meg minimálisan.

Okok, amiért a díjra érdemes

Egy 8800 m² területű iroda megtervezése nem egyszerű feladat, ezért a kezdetektől fogva fontos volt, hogy a S.E.G.A. Hungary és a Pivot 270 Kft. folyamatosan kapcsolatban legyen. A fő cél egy inspiráló munkakörnyezet kialakítása volt, ami beleillik a cég arculatába. A színek szempontjából a fókuszt a kék, zöld, szürke és fehér színek kapták, mely színvilág egy kis pezsgést visz az amúgy letisztult és modern irodába.A bútorok kiválasztása során fontos volt, hogy harmonizáljanak a falakkal és kiegészítőkkel, ezzel is egy egységet alkotva. Az iroda kialakításánál az open office bizonyult a legmegfelelőbb választásnak, mivel egy multinacionális cégnél a zsúfoltság elkerülése fontos szempont volt.
A kantin kialakításánál nagyon fontos volt, hogy a felosztása úgy legyen megvalósítva, hogy befogadóképessége ki tudja szolgálni az ott dolgozók igényét. A dolgozók igényei mellett, mint a funkció és a kényelem, természetesen a design is jelen van a színes székek által. A tervezés során fontos szerepet játszott, hogy több közösségi tér kerüljön kialakításra, amik biztosítják a dolgozók részére a pár perc kiszakadást a mókuskerékből. Fontos ugyanis, hogy a munkaállomásoknál való kényelmes munkavégzés mellett a megfelelő pihenésre alkalmas hely is biztosítva legyen. A szabad területek esetén törekedtek azoknak kihasználására és komfortos lounge részek kialakítására.