Az Év Irodája

Harmony Home Interior Design

Cím: 6200, Kiskőrös József Attila utca 16.
Átadás éve: 2021 Q1
Kialakított terület mérete: 20 m²
Irodában dolgozók száma: 1
Bérlő cég: Bubee Hungary Kft.

Rövid bemutatkozás

Kriskó Réka vagyok, lakberendezéssel foglalkozom közel tíz éve. Tevékenységemet családi vállalkozásban otthonról végeztem egészen az idei évig.
A magánélet és munka szétválasztására szükségszerűvé vált a kilépés az otthoni környezetből, így lehetőségeimet figyelembe véve döntöttem arról, hogy elkezdek keresni erre alkalmas bérelhető irodahelyiséget lakóhelyem -Kiskőrös- frekventált helyén. Közel egy éven át tartó keresés után találtam meg azt az ingatlant, mely minden általam támasztott elvárásnak megfelelt.
Fontos kritérium volt az igényes külső homlokzat, a közvetlen parkolási lehetőség az ingatlan előtt. Elvárásom volt az is, hogy az utcafrontra kirakatot tudjak kialakítani, és emellett döntő szempont volt a földszinti elhelyezkedés is. Prioritás volt, hogy a helyiség benapozása megfelelő legyen, valamint az is, hogy önálló mellékhelységgel rendelkezzen, így azon más bérlőkkel ne kelljen osztozni. Az iroda alapterületét tekintve rugalmas voltam, az otthoni 8 négyzetmétert szerettem volna minimum 15- maximum 50 négyzetméterre optimalizálni.

Csodával határos módon éppen a születésnapomon sikerült a szerződést megkötni a bérbeadóval, majd ezt követően kezdetét vette a beruházás és átalakítás.
Mivel a bérleti szerződésben kikötés volt, hogy az eredeti állapot kell visszaállítani a bérleti idő lejárata utána, ezért úgy döntöttem, hogy a mellékhelyiséget nem újítom fel, csak az irodatér átalakítására fókuszálok.
Gépészeti átalakításra nem volt szükség, mivel a helyiség fűtése infrapaneles, de emellett egy inveretes hűtő-fűtő klíma berendezés is a segítségemre szolgál.
Az átalakítási munkák így villanyszerelésre, gipszkartonozásra, padlóburkolásra, festésre, asztalosipari munkákra korlátozódtak.
A koncepcióm a kialakításnál az volt, hogy egy olyan irodát alkossak meg, ahová egyrészt jó bejönni, másrészt afféle bemutató terem jellege is legyen, hogy a szakmámból adódóan minél több lakberendezési technikát, módszert, anyaghasználatot szemléltetni tudjak.
Munkám során sűrűn fordulnak meg nálam ügyfelek, hiszen tervezés közben elengedhetetlen a személyes konzultáció és tapasztalatom szerint a kommunikáció is sokkal hatékonyabb személyes részvétellel.

Mint említettem fontos szempont volt az a lehetőség is, hogy kirakatot tudjak kialakítani, hiszen egyrészt marketing célt szolgál -aktuális trendeknek megfelelően időről-időre megújíthatom- , másrészt fontos eszköz arra, hogy világítástechnikai megoldásokat prezentálni tudjak az ügyfeleknek.
Az íróasztal tervezésénél arra törekedtem, hogy az ügyféllel való kommunikáció során egymással szemben legyünk.
Elengedhetetlennek érzetem azt is, hogy az ügyfél folyamatosan figyelemmel tudja kísérni mindazt, amit a konzultáció során a számítógépen végzek. Ezért alkalmazok egy másik monitort is, melyet az ügyfél felé fordítottam ki. Ehhez tartozik még egy egér is, ami azt a célt szolgálja, hogy az ügyfél is tudjon nekem jelezni a tervezés és megbeszélés ideje alatt.
A meghittebb, közvetlenebb beszélgetésekhez szerettem volna egy kanapét, mert azt gondolom, hogy ezáltal kevésbé formális keretek között tudunk egymásra hangolódni.
A koncepcióm mottója az volt, hogy: "Az összes érzékszervre hatni!".
Ezt a következő elemekkel próbálom elérni:
- Biokandalló és sok különleges anyag használata- a látásnak és tapintásnak.
- Egy felső kategóriás légtérillatosító készülék- a szaglásnak.
- Finom kávé, tea és friss péksütemény- az ízlelésnek.
- Halk instrumentális zene- a hallásnak.
Az tisztaság és a rend a dekoráció része.
Igyekeztem figyelembe venni a kisgyermekkel érkező ügyfeleim szükségeit is, így folyamatosan tartok az irodában színes ceruzát, színezőt, egyéb gyerekjátékokat, melyekkel a kicsik is le tudják magukat kötni arra az időre, amíg a szülőkkel a konzultáció folyik.
Azt gondolom, hogy sikerült a kívánt célkitűzéseim maradéktalanul elérni, amiért rendkívül hálás vagyok mindazoknak, akik a szaktudásukkal hozzájárultak a cél eléréséhez.

Okok, amiért a díjra érdemes

Úgy gondolom, hogy sikerült olyan munkakörnyezetet kialakítom, mely teljes mértékben támogatja azt, hogy magas minőségű munkát végezhessek.
Ügyfeleim elégedettségére szolgál az iroda, melyet minden alkalommal ki is fejeznek felém.
A technikai feltételek is adottak a hatékony kommunikációhoz és munkához.
Az esztétika és ergonómia nem ment a funkcionalitás rovásra, hanem mindezek egyensúlyt és harmóniát teremtenek.

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!