Az Év Közösségi Tere

PortusHome Coworking & Coliving

Cím: 8245, Vászoly András u. 42.
Ingatlan mérete: 300 m²
Bérlők száma: 20
Irodabútor
Balaton Bútor Veszprém
Tervezés / belsőépítészet
Barna Architects
Fotók
Bata Tamás
Világítástechnika
Blum&Wolf
Design & Build
Kraftbeton

Rövid bemutatkozás

A PortusHome Coworking & Coliving egy találkozási pont, közösségi tér, teljeskörűen felszerelt iroda és mesés szálláshelyek különleges kombinációja Vászolyon, a Balaton-felvidéken. Ideális helyszín a munka és magánélet egyensúlyának megteremtéséhez: modern, inspiráló építészeti megoldásokkal fűszerezett közösségi iroda a hatékony munkához, mesés szálláshelyek, páratlan természeti környezet és színes programok a pihenéshez, töltődéshez!

A PortusHome közönsége az évszakokkal együtt változik, ez teszi izgalmassá ezt az egyedi iroda és szálláshely koncepciót: a melegebb hónapokban nyaralók és külföldi vendégek töltik meg a colivinget és a nyüzsgő közösségi irodát, ami a környékbeli nyaralótulajdonosoknak is tökéletes helyszínt jelent a munkához. Ősszel, télen és tavasszal szakmai és szellemi feltöltődést nyújtó elvonulások (RE-CHARGE coworking tábor, fotós tábor, gasztro táborok, retreat-ek) céges csapatépítések, startup események, hackatonok váltják egymást.

Okok, amiért a díjra érdemes

A PortusHome Coworking & Coliving egy egyedülálló koncepció Magyarországon. Ötvözi a balaton-felvidéki nyugalom és természetközelség élményét a 21. századi munkavégzési szokásokkal. Ma már széles körben elterjedt a helyfüggetlen munkavégzés, egy laptop segítségével a világ szinte bármely pontjáról dolgozhatunk. Miért ne tennénk ezt időnként meseszép természeti környezetben, a csodás balaton-felvidéki panorámát élvezve egy 250 lelkes kis falucska közösségi irodájában?

A PortusHome épülete harmonikusan illeszkedik a tájhoz. A tulajdonos kérésére az egykori tehénistálló váza megmaradt, ez egészült ki tágas fával burkolt teraszokkal és buja kerttel. A 300 m2-es épületegyüttesben egy loft jellegű, 16 munkaállomásos, 2 tárgyalóval és 2 Skype fülkével, valamint konyhával rendelkező közösségi iroda és 3 szállásegység került kialakításra. Az épület Vászoly egyik dombjára épült, így ablakain kinézve vagy a kertben sétálgatva semmi sem zavarja a páratlan balaton-felvidéki panorámát.

A PortusHome Coworking & Coliving tervezője Kovács D. Barna építész (Barna Architects), aki nem először dolgozott együtt a tulajdonossal. Az első közös projektjük a dörgicsei PortusHome Vendégház, mely 2018-ban elnyerte az Év háza díjat családi ház és lakóépületek kategóriában.

Szolgáltatások

Közösségi iroda

Stabil, gyors internet, modern, tágas terek, inspiráló építészeti megoldások. 16 munkaállomásos tágas iroda, 2 Skype fülke, egy 6 fős és egy külön bejáratú 16 fős tárgyaló kapacitással. Az irodához tágas terasz és konyhasarok is tartozik.

Coliving

Különleges, két- és háromágyas apartmanok és szobák, melyekhez a közösségi iroda teljeskörű használata és programokon való részvétel is biztosított. Rendszeres üzleti kapcsolatépítő reggelik, közösségi ebédek, gasztronómiai és sport programok várják az idelátogatókat. A Coliving elsősorban középtávú, 1-3 hónapos tartózkodásra ideális.