Precognox kaposvári irodája

Szeretnél itt dolgozni?

KépekCím: 7400, Kaposvár Fő u. 65.

Átadás éve: 2020 Q2

Kialakított terület mérete: 300 m²

Irodában dolgozók száma: 35


Rövid bemutatkozás

A Precognox Kft. 2008-ban alakult. Az azóta eltelt időszakban a cég folyamatosan bővült mind árbevétel, mind az alkalmazottak számát tekintve. Ennek a bővülésnek köszönhetően a tavalyi évre szükségessé vált egy új irodahelyiség felkutatása. Mivel éppen 2020-ra valósult meg az a beruházás, melynek során a kaposvári kórház egykori déli tömbjének renovációjával kialakításra került az Informatikai és Innovációs Központ (Jövő Háza), magától értetődő volt az új iroda helyszínválasztása.

A komplexum a város szívében található, ennek ellenére az újonnan kialakított Okospark ölelésének köszönhetően mégis természetközeli a környezet. A Precognox irodája az épület első emeletén található, a megközelíthetőséget pedig egyaránt segíti a hatalmas belvárosi parkoló, illetve az akadálymentesített kialakítás.

Az új iroda nem csak tágasabb, mint a Precognox korábbi bérleménye, de új perspektívákat is nyitott a munkaszervezés tekintetében. Ez azért bírt különös jelentőséggel, mivel a Precognox, mint szoftverfejlesztési cég számos feladaton dolgozik párhuzamosan, így gyakorlatilag minden helyiségben külön projektmunka folyhat az ahhoz dedikált csapattal.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az irodabérlemény méreteit tekintve hatalmas potenciált rejtett magában ahhoz, hogy egyedi, merész, de mégis praktikus és családias belső környezet kerülhessen kialakításra.

Az ilyen méretű irodák többnyire Budapesten találhatóak, éppen ezért jelent kuriózumot egy olyan vidéki városban, mint Kaposvár. A belső kialakítás során éppen az volt az egyik fő cél, hogy meg lehessen mutatni, vidéken is színvonalas irodai környezetet lehet teremteni, amely azoknak is vonzó lehet, akik egy nagyvárost hagynak el azért, hogy a Precognox-nál folytassák, vagy éppen kezdjék meg karrierjüket.

Ezzel a lehetőséggel pedig remekül élt Karácsony Emese belsőépítész, aki ötleteinek megvalósításával egy igazán színes belső világot álmodott meg és hozott létre. Ez azért is jelentett nagy kihívást, mivel a cég egyik fő erénye, hogy mindig szem előtt tartja a munkatársak egyedi igényeit, amelyekből a több éves közös munka során egyre több lett. Többek között ilyen az akadálymentesség, az alacsony zajszint, a jó szellőztethetőség vagy a változatos étkezést lehetővé tévő konyhai eszközök, illetve a számítógépes munkavégzéshez szükséges ergonomikus bútorok, felszerelések és kiegészítők rendelkezésre állása.

Természetesen szükség volt arra is, hogy az informatikai terület számára elengedhetetlen technikai eszközök számára is praktikus legyen az iroda belső dizájnja. Emellett külön-külön helyiségeket kellett biztosítani a speciális funkciók ellátására. Elengedhetetlen volt a Meeting szoba az ügyfelekkel történő kommunikációhoz, a közös csoporthelyiség a csapat megbeszélésekhez és a rendezvények lebonyolításához, valamint a világos, jól felszerelt és megfelelően szellőztethető konyha. Ezeken felül szükséges volt a magánjellegű és csendet igénylő telefonbeszélgetések lebonyolítására alkalmas fülke, a rekreációs funkcióval bíró pihenőszoba, illetve a gyereksarok kialakítása.

A további tárgyi igények között szerepelt még a hang- és hőszigetelést segítő padlószőnyeg, a fertőzések terjedését akadályozó elválasztók, a növénytartók, a különálló vezetői iroda, illetve a cég által fontosnak tartott szlogenek, idézetek megjelenítése. Mindemellett kiemelt fontosságú volt az az elképzelés, hogy minden helyiség egy-egy városról kapja a nevét, így többek között olyan belső elemeket kellett kreatívan alkalmazni és ötvözni, amelyek jellemzőek például Bostonra, Palo Alto-ra vagy éppen Londonra.

Az ok, amiért az iroda a díjra érdemesek között lehet, hogy a speciális, de egymástól igen eltérő igények figyelembe vételével sikerült egy valóban színes és egyedi, ám funkcionális belső teret kialakítani, amely még az informatikai közeg komoly technikai elvárásainak is megfelel.

A fotókon keresztül próbáltunk minél több apró részletet bemutatni, amely hűen tükrözi, hogy milyen sok apró darabból állt össze az a látvány, amely valóban különlegessé teszi a Precognox új irodáját.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!