Az Év Legzöldebb Projektje

Agora Budapest

Cím: 1138, Budapest Váci út 116-118.
Átadás éve: 2020 Q2
Ingatlan mérete: 135500 m²

Rövid bemutatkozás

A Róbert Károly körút és a Váci úti irodafolyosó forgalmas kereszteződésében épült Agora Budapest a város egyik legizgalmasabb épületegyüttese, egy olyan multifunkciós, modern városközpont, amely nemcsak egyedülálló, kortárs építészeti megoldásokkal, hanem 15 teniszpályányi zöldfelülettel és közösségi terekkel is szépíti a fővárost. Kiemelt cél volt, hogy egy olyan emberközpontú fejlesztés, és közösségi központ valósuljon meg, ahol az emberek kellemes környezetben dolgozhatnak és tölthetik el szabadidejüket munkaidőn után is.

Okok, amiért a díjra érdemes

A fejlesztés több szempontból is kiemelkedő: fenntartható és innovatív megoldásai mellett közösségformáló és környezetszépítő funkciója miatt is figyelemre érdemes. „A közösséget szolgálni és a városi szövetbe illeszteni” – ez volt a beruházó HB Reavis és az építészek mottója is az AGORA tervezésekor.

Az Agora Budapest épületében olyan emberközpontú megoldások is helyet kaptak, mint például az intelligens beléptető- és liftvezérlő rendszer, a jelenlétérzékelők és az intelligens világításvezérlés is.

Az egyedi bérlői igényeket kielégítő Symbiosy szenzoros adatelemző technológiával felszerelt okosirodában az irodai élmény pedig új szintre emelkedik, hiszen a munkatársak szokásait és igényeit folyamatosan elemezve biztosítja a kellemes munkahelyi közérzetet és ösztönzi a produktivitást.

Az Agora Budapest a fenntarthatóság és a well-being jegyében lett tervezve, és első két épülete, az Agora Hub és Agora Tower sikeresen el is nyerte az aranyfokozatú WELL előminősítést. Ezzel bebizonyosodott, hogy már a megvalósítás során kiemelkedő építési normák alkalmazására került sor. Az Agora épületei egyaránt kiemelkedően magas pontszámot értek el a BREEAM értékelésén, amely a világ vezető épület-fenntarthatósági minősítési rendszere. A továbbiakban is kiemelt szempont az épületegyüttes fenntartható működtetése.

Szolgáltatások

A 135 500 négyzetméternyi bruttó bérbeadható irodaterület mellett az irodaépületek alsó két szintjén közel 10 000 m2-nyi kiskereskedelmi egységet alakítottunk ki, ahol 30 üzletben változatos szolgáltatások kapnak helyet. Az élet nem csak este 6 óra után kezdődik, így egy olyan tér létrehozására került sor, ahol az ügyintézéstől kezdve egy kellemes ebéden át egészen az esti edzésig mindenre egy helyen sort lehet keríteni.

Az Agora prémium kategóriás irodái, zöld terekkel és szabadtéri meeting-pontokkal lett kiegészítve. A közösségi eseményekre alkalmas tágas terek mellett, a kkv-k igényei szerint rugalmasan alakítható, rövid távra is bérelhető Qubes szolgáltatott irodák is remek lehetőséget kínálnak majd azok számára, akik kedvelik az inspiráló, élettel teli ökoszisztémákat.

Üzemeltetés által nyújtott speciális kényelmi szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a munkavállalók. Megtalálhatóak a concierge, közösségi autó- és kerékpármegosztó szolgáltatások, valamint népszerű események, mint jótékonysági megmozdulások, élőzene vagy kiállítások szervezése is. A More by HB Reavis applikáció pedig megkönnyíti az információáramlást, mindent egy helyen tárol és hozzáférést biztosít a szolgáltatásokhoz.