Egy új városrész közösségi terei: A BudaPart Gate irodaház és négy további lakóépület előterei

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Pyxis Nautica Építésziroda Kft.

További szolgáltatók


Cím: 1117, Budapest Dombóvári út 27.


Főbb bérlők

Serviced Office Belbuda Kft.
Semcon Mo. Kft.
Do TERRA Europe Service Kft.
Orange Business Services Hungary Kft.
IFUA Horváth & Partners Kft.
IncepTech Üzleti és Technológiai Megoldások Kft.
Novo Nordisk Hungária Kft.
Sió ECKES Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft.
Atradius Crédito
Lantmannen Unibake Magyarország Zrt.
Property Market Kft.
Opal


Rövid bemutatkozás

Budapest új városrészének fejleszőjeként a Property Market meghívásos pályázatban keresett belsőépítész partnert a létrehozandó iroda- és lakóépületek közös tereinek megtervezésére,
melyben végül irodánk, a Pyxis Nautica került kiválasztásra.
A komplex feladat a városrész első ütemében megvalósult épületeinek közös tereit érintette, mely egy több hónapos tervezési folyamat során nyerte el végső formáját.
A fejlesztő nagy hangsúlyt fektetett a városrész korábban megtervezett arculatának alkalmazására, mely példaértékű ilyen nagyságrendű beruházásnál. A cél egy minden épületre kiterjedő egységes belsőépítészeti gondolat létrehozása volt, mely könnyen és jól alkalmazhatóan vihető végig minden tervezéssel érintett előtéren és lobbyn.
Nyertes pályázatunkban egy hármas tagolású struktúrát vázoltunk, ami az épületbe való belépéstől a lobby tereken át a liftek előteréig terjed, színeiben és hangulataiban is megkülönböztetve azokat egymástól.
A lakóépületek esetében a bejárati homlokzati burkolat színe befordul, ezzel teremtve hangsúlyos kapu motívumot az érkezőknek. Innen egy nyugodt és barátságos nappali hangulatát idéző középső térbe jutunk- ez az adott épület lobbyja, a megérkezés tere, melyet fehér háttér keretez.
Itt kaptak helyet a recepciós pultok, postaládák, az egyedi ülőbútorok, a nagyméretű függesztett lámpatestek és a szőnyegre emlékeztető egyedi burkolati mező is, melyben a BudaPart ikonikus arculati motívuma köszön vissza.
A harmadik térrész a liftek előtere, melyet minden esetben egy határozottabb szín jelöl.
Célunk volt, hogy ez a tér is saját identitással rendelkezzen, így a karakteres festés a falak és mennyezet mellett a lámpatestekre is kiterjed. Mindezt a falakra helyezett kör alakú és különböző méretű tükrökkel, azok játékos elhelyezésével tettük komplexebbé, ezzel elérve izgalmas és játékos átlátásokat a várakozó térben.

A BudaPart GATE irodaépület két lobbyja más használati igényekre reflektál.
Az épület két ellentétes oldalán található lobby terei kellemesen nagy belmagasságúak, a függönyfal teljes szélességében nyitja a teret, kint- és bent kapcsolata zökkenőmentes.
Az épületbe való belépés finom átmenetét fenntartva padlósíkon a kültéri burkolat rajzolata folytatódik, de a belépés pillanatában magasabb minőségre- betonból, márványra vált.
Az előtér falburkolatai is keresik a kapcsolatot az épülettel, annak homlokzati ritmusa a recepciók dekoratív hátfalain köszönnek vissza festett üvegburkolatok képében.
Célunk volt, hogy az átmeneti terekre jellemző érkezés-várakozás-beléptetés funkcionális hármasán túl legyen a térnek egyfajta saját megtartó ereje, így a közösségi előtér recepcióval ellentétes pólusában spontán meetingek megtartására alkalmas bútorzat kapott helyet, melyet mindkét előtérben tekintélyes méretű valódi növények öveznek.
A liftelőtereket beléptető kapukon keresztül érjük el, így térben határoltak a lobbytól,
ugyanakkor itt is törekedtünk izgalmas átlátások létrehozására, melyet egyedi áttört bútorfallal értünk el.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az új városrész épületeinek egy egységes gondolatvilág mentén tervezett előterei fontos híd funkciót látnak el makro és mikro világok találkozásánál. A képzeletbeli fókuszt állítgatva elmondható, hogy madártávlatból egységes, közelebb lépve épületeiben finoman különböző, majd szoros közelítésben ismét koherens élményt adó közeg a BudaPart.


Szolgáltatások

Éttermek, boltok és egyéb szolgáltatások.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!