Sessions&Roxy @ Hard Rock Hotel Budapest

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Elegant Clutter

Lázaro Rosa-Violán Studio

Kivitelezés / Fitout

Oltárkő Belsőépítészeti Kft

Pataki Tiles

Swietelsky Magyarország Kft

Ingatlanfejlesztő

Redwood Holding

Világítástechnika

Solinfo

További szolgáltatók


Cím: 1065, Budapest Nagymező utca 38


Főbb bérlők

A Hard Rock Hotel budapesti szállodáját, beleértve annak minden vendéglátóhelyét a Hard Rock International üzemelteti.


Rövid bemutatkozás

A VI. kerületi Ó utca és a Nagymező utca sarkán nyitja meg kapuit 2021-ben a Redwood Holding fejlesztésében a Hard Rock Hotel Budapest. A brand erőteljes európai terjeszkedésének fontos lépcsője a budapesti szálloda nyitása. A Hard Rock Hotel Budapest egy eddig a magyar piacon nem létező kategória, a LifeStyle hotel kategória úttörőjeként jelenik meg a Közép-Kelet Európai piacon. Továbbá abban is úttörő a budapesti szálloda, hogy ez lesz a Hard Rock International első saját üzemeltetésű európai szállodája.
A budapesti bulinegyed központjának számító helyszínhez csatlakozott a modern, nemzetközi konyhás Sessions Étterem és Bár, a szálloda lobby részében található Constant Grind Kávézó és Bár, a szálloda épületegyüttesébe benyúló Passzázs, amely egy terasznak ad helyet és a Roxy “Rooftop” rendezvény helyszín. Míg a szálloda a koronavírus járvány lecsengéséig illetve a nemzetközi turizmus fellendüléséig zárva tart, addig a szálloda vendéglátóhelyei 2020. szeptemberében megnyitottak a magyar közönség előtt.
A Hard Rock Hotelek bisztró éttermeit világszerte Sessionsnek hívják. Az éttermek koncepciója azonos, bárhol is legyen a világon: az étterem menüjén a helyi ízek, hazai alapanyagok és nemzetközi trendek által ihletett étel-kreációkat találunk. Természetesen a Sessions kínálja a Hard Rock Cafék örök kedvencét a hamburgert, de az étterem miliője és a kínált ételek és italok a megszokott Hard Rock Café élménynél egy prémiumabb gasztronómiai élményt nyújtanak.
A budapesti Sessions étteremben a kínálat Lipták Tamás executive séf és Sziszik István sous séf munkáját dicséri, akik tizenöt éves közös szakmai múltra tekintenek vissza. Díjnyertes és Michelin-csillagos éttermekben sajátították el a szakmát, majd Dániában és az Egyesült Királyságban is dolgoztak.
Az étterem, a Constant Grind Bár és a Roxy világklasszis koktéljait szintén egy nem mindennapi személyiség tervezte meg: George Valdez mixológus, aki a Dominikai Köztársaságból érkezett. Elmondása szerint arra törekszik, hogy az italok hazai ízeket tükrözzenek, ezért a hozzávalók között nemcsak borokat és pálinkákat, de még levendulát és paprikát is találunk. A koktélokon kívül az étteremben egyébként több mint 90 hazai és nemzetközi borfajta kapható, melyek között egy egyedileg fejlesztett borválogató IPad alkalmazáson keresztül válogathatunk.

A tervezésnél fontos volt, hogy a szálloda belső terei kapcsolódjanak a budapesti vizuális kultúrához – a Sessions étteremben és a Constant Grind bárban megjelenő csempe és a terazzo burkolat a budapesti századfordulós építészet elemeire reflektál.
Az összes felhasznált csempe egyedi magyar manufakturális kerámia burkolat, melyek színe egyedileg ide lett tervezve.
A Sessions étterem stílusa laza, mégis elegáns. A teret a központi bár dominálja, melynek különleges megvilágítása igazodik a napszakhoz, illetve a tér által betöltött funkcióhoz – más-más hangulattal tölti meg a teret vacsoraidőben, a vacsora utáni kötetlenebb italozásnál vagy akár egy vasárnapi brunch alkalmával.
Az étteremben fontos szempont volt továbbá, hogy a térélmény megmaradjon – így került kialakításra a látványkonyha, amely egy vizuális kapcsolatot teremt a konyha és az éttermi terület között.
A szálloda 7. emeletén található a Roxy rooftop bárja, amely egy 154m2-es multifunkcionális rendezvényterem egy lenyűgöző budapesti panorámát kínáló 100m2-es tetőkerttel. Az egész szint úgy lett kialakítva, hogy az évszakhoz és az időjáráshoz alkalmazkodva a 154m2 terület teljes egésze egy mozgatható pergola rendszerrel nyitható/fedhető lehessen. Így nyáron akár egy 250m2-es nyitott tetőterasz is kialakítható. A bútorozott, napvitorlákkal felszerelt terasz egy intim, zöld növényekkel beültetett lounge-os tér, a városból kiragadott atmoszférával a város tetején.

A Sessions és a Roxy tereiben a nyugati trendeken kívül újragondolt magyar motívumokat is felfedezhetünk magunk körül, például a személyzeti egyenruhákon. A zenei elemek szintén dominánsak a Hard Rock vendéglátóhelyein – találunk itt Ramones-posztert, neonfényű tigris dekorációt Joy Division-idézettel. A pincérek gitárpengető alakú névtáblái azok közé az apró részletek közé tartoznak, amik a Hard Rock élményt a maximumra emelik.

A fejlesztő Redwood Holding koncepciója szerint az épület földszinti részén elhelyezkedő vendéglátóhelyeket úgy alakították ki, hogy a helyszínek egybenyithatóak legyenek és a szálloda épületébe benyúló passzázs két oldalán elhelyezkedő helyszínek üvegfelületeinek egybenyitásával egy 200 vendég befogadására alkalmas, külső és belső tereket integráló exkluzív rendezvényhelyszín alakulhasson ki.
Nagyobb események idején, illetve nyáron így tud csatlakozni egymáshoz az üvegtetővel fedett passzázs, a Sessions étterem és a Constant Grind Bár. Kisebb vagy akár több rendezvény esetén ezzel szemben, szeparálhatóak a helyszínek.


Okok, amiért a díjra érdemes

Ugyanúgy, ahogy a Hard Rock Hotel nem csak a budapesti szállodai szoba kínálatban nyújt majd újat a vendégeknek, éttermeivel, koncertjeivel, bárjaival egy világklasszis színvonalú szórakoztatást, gasztronómiát és mixológiát hoz el magyar fővárosba.
Fejlesztői tervek szerint a Hard Rock Hotel épületébe benyúló passzázs világklasszis gasztró élmények utcájává fog átalakulni éttermekkel, bárokkal. Ennek előszelét láthattuk idén ősszel már, amennyire a vírus elleni védekezés ideje alatt ez lehetséges volt.

A Hard Rock Hotel Budapest vendéglátó helyszínei egész estés szórakozást biztosítanak a vendégeknek. Egy laza vacsora előtti aperitif vagy akár munka utáni gin-tonic elfogyasztására kiváló választás a szálloda földszinti fogadóterében található Constant Grind Kávézó és Bár. Akár a bárpultnál, akár jó időben a szállodai fedett passzázs teraszán ücsörögve. Ezután a vacsora következhet a Session étterem gyönyörű exkluzív környezetében. Az este folytatásaként és megkoronázásaként a szálloda legfelső szintjén, az épületet megkoronázó arany korona tetején fantasztikus koktélok és hangulatos zene mellett élvezhetik vendégeink a Roxy teraszáról nyíló pazar budapesti panorámát.

A Hard Rock életérzés alapköveve és a márka DNS-ének rész a zene. A Roxyban megrendezett bulikon, rendezvényeken Magyarország vezető DJ-i keverik a zenét. A Sessions étteremben szakértők által összeállított zenei listákra, DJ-szettek társaságában szórakozhattak a vendégek.
Péntek szombat esténként megfordul a Roxyban a hazai dj társadalom krémje, köztük Hamvai PJ, Metzger Viktória és Edo Denova.
A hétvégente megrendezésre kerülő brunch eseményeken olyan tradicionális fogások mellett, mint a gulyásleves és rántott hús, élőzene társaságában élvezhetik a vendégek sztárséfjeink válogatott fogásait.

Az év legnagyobb eseménye - mely az összes helyszínt megnyitotta a vendégek előtt - a Halloween party volt. A Halloween party-n látványban, dekorációban, hangulatban és zenében is a maximumot nyújtotta minden helyszín. A Sessions és a Roxy helyszínek mellett a passzázs és még a liftek is halloween-i díszítést kaptak.
A teljes földszinti terület átalakult egy élő szereplőkkel, tűztáncosokkal, szörnyekkel, ketrectáncosokkal teli, nyüzsgő karneváli kavalkáddá.
A vendégek profi arcfestést kaptak a helyszínen és minden vendég jelmezbe öltözött.
Ezzel az eseménnyel a Hard Rock Budapest megmutatta, hogy milyen világszínvonalú szórakoztatást hoz majd a magyar fővárosba, amikor kapui végre megnyílhatnak a nagyközönség előtt.


Szolgáltatások

Sessions bisztro étterem és bár: 80 ülőhely
Constant Grind Kávézó és Bár: 80 fő
Passzázs – födszinti terasz: 40 fő
Roxy rendezvényhelyszín, bár, tetőterasz: 150 férőhely


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!