Az Év Irodája

SMP Solutions Iroda

Cím: 1138, Budapest Madarász Viktor 47-49.
Átadás éve: 2020 Q3
Kialakított terület mérete: 1410 m²
Irodában dolgozók száma: 100
Bérlő cég: SMP Solutions Zrt.

Rövid bemutatkozás

Az SMP történetében, cégfilozófiájában és tevékenységében egymást erősíti az innováció és a tradíció. A több mint 30 éve működő cégünk alapítása óta elkötelezetten kínálunk hatékony megoldásokat az informatikai, bank- és biztonságtechnikai kihívásokra, a forgalmazáson át a rendszerintegráción és az üzemeltetésen keresztül a karbantartásig. Célunk, hogy ügyfeleink komplex, kimagasló technikai megoldást kapjanak elképzelésük megvalósítására a tervezéstől a rendszer telepítésén át a szervizszolgáltatásig. Ez a minden szempontra kiterjedő, egységes szemlélet és innovatív technológia jelenik meg az új irodai koncepciónál is.
Folyamatosan bővítve tevékenységünket, a bank és biztonságtechnikai eszközök, rendszerek mellett már elektronikus biztonságtechnikai eszközök és videorendszerek forgalmazásával is foglalkozunk. A teljes cégcsoport Magyarország mellett további 6 országot ölel fel. Az új irodába költözést ez a biztos alapokra épülő terjeszkedés és a cég létszámának folyamatos növekedése tette szükségessé. A hely kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a további bővülésre is lehetőség legyen. A régi irodához közeli irodaházat kerestünk, amelyben egy nagy egybefüggő területet tudunk bérbe venni, hiszen fontosnak tartottuk, hogy elegendő tér legyen a munkahelyeknek és minden irodai funkciónak. A Madarász Iroda Park megfelelt a feltételeknek, így összesen mintegy 1400 négyzetméteres terület bérlése valósult meg ugyanazon a szinten, és a mélygarázsban is elegendő helyet kaptunk a parkolásra. Az irodaházban étterem, kávézó, valamint fitness és wellness szolgáltatások is segítik a munkatársak pihenését.
A belsőépítészet Frank György belsőépítész tervei nyomán valósult meg: „Az irodaterület tervezése közös munka volt megbízónkkal, az SMP Solutions Zrt.-vel. Határozottan tudták, hogy mit akarnak: visszafogott, igényes tereket, kerülve a divatos formai poénokat. Jól érezni magukat a munkahelyükön, és mint employer brand is vonzó környezetet kínálni a fiatal mérnököknek, informatikusoknak. Az irodák és a közlekedők közé mindenhol üvegfalat kértek. Ez bátor döntés, hiszen így mindenki – a legfelsőbb vezetés is – mindig szem előtt van. Ez a nyitottság, transzparencia jellemzi a céget, és ezt fejezi ki a belső arculat is.
Az építkezés két ütemben valósult meg, 730 és 620 m2-en, több mint 130 munkahelyet alakítva ki.
A ház struktúrájából következően a homlokzati falak mentén helyezkednek el a munkahelyek, a belső területeken pedig tárgyalók, egy-, és kétfős telefonfülkék és kisebb projektszobák. A körüljárható belső mag sarkait lekerekítettük. Ennek az elrendezésnek köszönhetően megfelelő mennyiségű természetes fény áramlik be a munkahelyekre. A tágas egyterű irodákban mindenkinek dedikált, saját munkahelye van.
Az irodák tervezésénél mindig kemény csatákat vívunk a 2,40 méteres belmagasságok és a kazettás álmennyezetek ellen. Itt sikerült - a gépészeti rendszerekkel összhangban – egy okos struktúrát kialakítani. A belső magban a monolit álmennyezetet csak a kellő helyeken szakítják meg rejtett-bordás, nagyméretű bontható betétek. Az irodai sávokban pedig a nagyobb alapterületekhez illő, 3 méteres belvilágot biztosítottuk, jó arányú helyiségeket hozva így létre.
Egyedi asztalosmunkában készültek a recepciós, mosdó,- és konyhapultok, a gardróbok és a térelválasztók. A fehér bútorlap és Corian felületeknek a világos tölgy furnérok és keményfa rácsok válaszolgatnak.”
Mind az irodai infrastruktúrában mind az eszközállományban elsőrendű szempont volt a munkatársak igényeinek a kielégítése. A főbejáratnál közösségi tér lett kialakítva kávézópulttal és kis fotelekkel, ahol az érkező ügyfelek mellett a munkatársak is kávézhatnak, beszélgethetnek. A két irodarészt a tágas étterem kapcsolja össze egymással, amelyben mindenki talál magának helyet, sőt az is fontos volt, hogy minden konyhai gépből - mosogatógép, mikrohullámú sütő – több is legyen a konyhában.
Az igényes, visszafogott belsőépítészeti arculat a berendezésben is megjelenik. A munkaasztalok és a tárgyalóasztalok letisztult, skandináv stílusa barátságos hangulatot sugárzó meleg világos fa felületekkel társul. A felső vezetői bútor pedig előremutató, high tech eleganciával tükrözi az innovatív cég tevékenységét. A falak is különleges, betonhatású, de elegáns felületet kaptak a kiemelt közösségi területeken.
A tradíció, az igényesség, a visszafogott elegancia és a megbízhatóság mellett az innováció is megjelenik az irodatérben. Hiszen magától értetődő, hogy egy fejlett technológiát értékesítő cég saját irodájában is alkalmazza a legkorszerűbb IT megoldásokat. Így minden tárgyalóban helyet kapott egy falra szerelt vagy lábon álló online interaktív tábla. A tárgyalók ajtaja mellett érintőképernyőn digitálisan is lehet foglalni időpontot a megbeszélésekre. És természetesen egy vezető IT cégnél mi sem természetesebb, hogy a kávé is személyre szabhatóan megrendelhető a mobiltelefonról, így mindenki a kedvenc italát programozhatja be magának.

Okok, amiért a díjra érdemes

A cég filozófiájának megfelelően – „Működő megoldásokat szállítunk” – egy jól működő, funkcionális, időtálló iroda kialakítása a cég hatékonyságát növelő, 21. századi korszerű IT megoldásokkal.
A cég nyitott, transzparens filozófiája tükröződik vissza az üvegfalakkal elhatárolt átlátható terekben.
Belsőépítészetileg jól átgondolt elrendezésű iroda a munkatársak igényeit előtérbe helyező funkciókkal és eszközökkel. Kényelmes és funkcionális, visszafogottan elegáns irodatér.
Mint employer brand is vonzó környezet kialakítása a fiatal mérnököknek, informatikusoknak, mindenkinek elegendő nagyságú munkaterülettel és a kikapcsolódást, feltöltődést segítő eszközökkel, terekkel, technikai megoldásokkal.
A bútorok kiválasztásánál az esztétikai és design szempontok mellett fontos volt a funkció, a megbízhatóságot, és a hosszú távú gondolkozást képviselő kiváló minőségű megoldások. Modern, letisztult formák, meleg, barátságos légkört sugárzó színárnyalatok. Vezetői irodában letisztult, innovatív és high tech designelemek.
A munkatársak feltöltődését szolgáló közösségi terek kialakítása, kávépult, étterem, az elvonulást is lehetővé tevő telefonfülkék.
Az egészséges munkavégzés feltételeinek előtérbe helyezése: sok természetes fény, ergonómiailag megfelelő berendezés.
Ügyfeleiknek értékesített innovatív IT megoldások alkalmazása a napi munkafolyamatokban.
Mi a sikerünk titka? Nincs titok. Élvezzük a munkánkat, büszkék vagyunk arra, amit már elértünk, és nap, mint nap keressük az újabb kihívásokat, az innovatív megoldásokat, lehetőséget a továbbfejlődésre, hogy mindig eggyel jobbak legyünk holnap, mint ma.

tervezés: Nart Építész Műterem Kft.
irodabútorok, mobíliák: Europa Design Kft.
egyedi asztalosmunkák: KÜRTIGOLD Asztalosipari Kft.
belső üvegfalak: F-STUDIO Kft.
világítás: Solinfo Group
kerámia, szaniter: Rokfort Home Kft.
szőnyeg, vinyl burkolat: CERA KFT.
építőipari kivitelezés: PROFORM Zrt.
fényképezte: Máté Gábor