Múzsa Bár - Four Seasons Gresham Palace

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Richmond International

Demeter Design Stúdió

Építészet: Kima Studió

Gyártmányterv koordináció: Bella Gábor

Design & Build

Amberwood Design

Bodrinox

Deco Design

Merényi Zoltán

Mitter István

Kivitelezés / Fitout

Architect Holding

Akusztika

Blue Sound

Projektmenedzsment

Gleeds Magyarország

Világítástechnika

LumoConcept

Solinfo

Faburkolat

Rima and McRae

További szolgáltatók


Cím: 1051, Budapest Széchenyi István tér 5-6.


Főbb bérlők

A világon működő luxus szállodaláncok közül vezető a Four Seasons, mely jelenleg 48 országban van jelen és 119 hotelt működtet. A budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace 2004-ben nyitotta meg kapuit, mely egyrészt ideális környezetet biztosít mind az üzleti célból utazók, mind pedig a pihenni vágyók számára, másrészt gondoskodik a kiváló minőségű, személyre szabott szervízről, amire a Four Seasons vendégei számítanak. A Condé Nast Traveller 2021-es arany minősítése, a Forbes Travel Guide 2020-as ötcsillagos minősítése, valamint a Travel & Leisure 2017-es díja egyikei azon elismeréseknek, amelyekkel a budapesti Four Seasons Hotel nemrégiben gazdagodott.


Rövid bemutatkozás

A Gresham Palota Budapest egyik legkülönlegesebb szecessziós épülete, a város szívében, a Lánchíd tengelyében. Eredetileg a Gresham biztosítótársaság székháza volt, később lakásokat és kereskedelmi egységeket alakítottak ki benne. 2004-ben nyílt meg Four Seasons Hotel Gresham Palace szállodaként. A felújítás során a lehető legigényesebben állították helyre a szecessziós örökséget, létrehozva Európa egyik legszínvonalasabb szállodáját. Az új rendeltetésének kialakítása során az igényes anyaghasználat mellett az épület eredeti térszerkezeteit is mindenütt megőrizték.
2016-ban a Four Seasons elindította a földszint teljes áttervezésének a folyamatát, azzal a céllal, hogy átalakítsák a recepció és a concierge tereit, valamint a passzázsban a szálloda bárja új formát kapjon. A szálloda egy olyan, a maga nemében páratlan közösségi, illetve gasztronómiai helyszínt kívánt létrehozni, amely nemcsak a vendégek, hanem a budapesti közönség számára is különleges célpont lehet. A Múzsa, vagyis az új bár kialakítása során a legfontosabb szempont az volt, hogy építészeti motívumaival igazodjon az épület szecessziós hagyományához, ugyanakkor a 21. század elvárásainak is eleget tegyen. A tervezés és kivitelezés több mint három éves folyamat volt, amelynek során, mivel a szálloda végig üzemelt, komplex és átgondolt módon kellett együttműködnie a szálloda vezetésének, a tervezőknek, a projekt management-nek, valamint a kivitelezőnek. Ennek eredményeként egy olyan újszerű hely jött létre, amely jól illeszkedik a passzázs eredeti hangulatához is.


Okok, amiért a díjra érdemes

A mai építészeti és belsőépítészeti világban egyre ritkább az értékmegőrzés, s ezzel együtt egyre kevesebb a korszerű méltó beavatkozás is. A Four Seasons Gresham Palota immár több mint tizenöt éve a város egyik legigényesebb műemlék rekonstrukciójának számít, ahol a múlt építészete a korszerű és igényes belsőkkel találkozik.
A földszint áttervezése és kivitelezése, a Múzsa Bár és az új földszinti terek megteremtése fokozott igényességet kívánt. A szecessziós terekbe beköltözve kellett eleget tenni egy sor olyan rendeltetésnek, amely megfelel a vendégfogadás és vendéglátás legmagasabb szintű igényeinek.
A tervezés során valamennyi burkolati és belsőépítészeti elem figyelembevételével kellett megtervezni az újszerű funkciókat. Az egyes részek funkcionális kialakítása során a múlt század iparművészeti gondolkodásmódját kellett mai technológiával megvalósítani. A terv során több mint 50 mestert és iparművészt vontunk be a kivitelezésbe. Értékteremtő, a részleteket illetően igényes, időtálló tereket hoztunk létre, méltón a 116 éves épülethez.


Szolgáltatások

Bár - étterem
Bórkostoló termek
Rendezvénytermek, tárgyalók
Recepció
Concierge tér


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!