Corvin Innovation Campus

Képek


Szolgáltatók

Ingatlanfejlesztő

Futureal

További szolgáltatók


Ingatlan mérete: 31800 m²

Tervezett megvalósítás éve: 2022


Rövid bemutatkozás

Az újgenerációs Corvin Innovation Campus már a járványhelyzet következtében átalakult piaci igények szerint valósul meg. A kilenc szintes, egyedi homlokzattal és kialakítással rendelkező épületegyüttes első üteme 15 800 négyzetméter, a második 13 800 négyzetméter irodaterülettel rendelkezik majd.

Az irodaházat a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték. Ugyanakkor építésénél pedig nagy hangsúlyt fektetnek a WELL Building (WELL) szempontok és a sok zöld környezet kialakítására. A központi lobbiból elérhető udvar teszi még élhetőbbé a közvetlen környezetet. Ez a nagy zöld terület Corvin Sétány meghosszabbításaként kellemes rekreációs felületet biztosít, a belső kertben akár zöldség, gyümölcs termesztése is lehetséges. Minden bérlemény saját teraszterülettel rendelkezik, melyekhez zöld tetőkertek is kapcsolódnak. Az épület belső tereiben egzotikus zöld növénydekoráció gondoskodik majd az ott dolgozók jó közérzetéről. Az alsóbb szinteken (II. - IV.) az áltagnál magasabb, 2,9 m belmagasság kerül kialakításra. Annak érdekében, hogy a tömegközlekedésre és az autóhasználatra is megfelelő alternatívát nyújtson, az épület a biciklistákat emelt számú biciklitárolóval, külön zuhanyzókkal és szekrényekkel várja. A kerékpárosok beközlekedése az autóforgalomtól teljesen elkülönített, védett útvonalon történik. Az irodaházban kávézó és étterem kerül majd kialakításra.

Az ’A’ kategóriás Corvin Innovation Campus fejlesztése már a jelenlegi egészségügyi helyzet következtében átalakuló bérlői elvárások figyelembevételével történik, valamint a BREEAM fenntarthatósági elvárások szerint valósul meg. A fent említett WELL nemzetközi besorolás a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el. A teljeskörűen akadálymentesített irodaházban a természetes bevilágítás maximalizálása és az egészséges munkakörnyezet biztosítása volt a fő cél. Az épület gépészeti rendszerében elhelyezésre kerülő precíziós szűrők, UV-s csírátlanítók és az aktív szénszűrő rendszer Budapest egyik legtisztább levegőjét biztosítják majd.

A WELL szigorú egészségvédelmi előírásaira és tapasztalataira alapozva indította el a Futureal a „Stay Safe” kezdeményezését. A program keretében az ingatlanfejlesztő új biztonsági előírásokat vezetett be és további technológiai megoldásokat tesz elérhetővé az épület kialakítsa során, hogy megfeleljen az irodai környezettel szembeni legmagasabb piaci igényeknek. A Stay Safe egyik szembetűnő eredményeként a Corvin Innovation Campus közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak. A látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók, valamint a biztonságos távolságot jelző jelzések fogadják. Az átlagnál nagyobb belmagasságú liftek telefonos applikációval is hívhatóak lesznek, a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelik fel.

Az épület kialakítása, valamint a Corvin Sétány által biztosított lokáció olyan előnyt jelent, amely a WELL-rendszer alapján is kiemelt fontosságú. A fejlesztés alatt álló irodaház a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca valamint Balassa utca találkozásainál ölt formát. A Corvin Innovation Campus kevesebb, mint 200 méterre helyezkedik el a metrómegállóhoz, így biztosított a könnyű és gyors tömegközlekedéssel történő megközelítése. A Corvin Sétánynak köszönhetően pedig számos szolgáltatás gyorsan elérhető az irodai dolgozók számára. A Corvin Sétány legújabb alkotásai, Mikus Áron Triptichon és Dual című szobrai a köztük húzódó tengely segítségével nem csupán rezonál egymásra, de a járókelőket is tovább vezeti a szomszédos, építés alatt álló Corvin Innovation Campus irodaház felé. Természetesen ez az épület is művészeti alkotással fogja fogadni az ide érkezőket, az S39 művészcsoporttal már folyamatba van ennek a különleges megformálása.


Okok, amiért a díjra érdemes

o A Corvin Innovation Campus a Corvin Sétány meghosszabbítását is jelenti, ami új fejezetet nyit a sétány életében
o A komplexum körül megújuló közterület átformálja a Szigony utca és környéke arculatát, megújult utcafrontokat teremt.
o A fejlesztés egy teljes tömb rehabilitációját is jelenti, az épület eltérő homlokzati kialakításaival más-más arcét mutatja a környező utcák irányából.
o Közpark kialakítása közel 1000 m2-en a korábban beépített Szigony u. – Tömő u. sarkon
o A járványhelyzet következtében átalakult piaci igényekre szabott és frissen bevezetett Stay Safe kezdeményezés keretében valósul meg. A legmodernebb technológiák segítségével szinte teljesen érintésmentes irodaház jön létre:
 látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók
 biztonságos távolságot jelző jelzések
 a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelik fel
 lifteket telefonos applikációs keresztül lehet hívni
o Egy olyan, WELL Building és BREEAM elvárások és irányelvek szerinti készülő irodaház, ahol jó élni és dolgozni köszönhetően a kiváló lokációnak és szolgáltatásoknak.
 Napelemes rendszer az épületben, amely egy parkoló szint energiafogyasztásának 40%-át képes fedezni.
 A fűtési rendszernek köszönhetően nem lesz közvetlen szén-dioxid kibocsátás
 Víztakarékos rendszerrel ellátott mellékhelyiségek
 Az egyedi szűrőknek és csírátlanításnak köszönhetően az egyik legtisztább levegőt és ivóvizet biztosító budapesti iroda.
 Zöld erkélyeket és tetőteraszokat építenek ki, így minden bérleményi terület saját teraszterülettel rendelkezhet.
 Zöldség, gyümölcs termesztése is alkalmas belső kert.


Szolgáltatások

o Teljes körűen akadálymentesített épület
o Lehetőség van olyan teakonyhák/étkezők kialakítására, ahol a dolgozók legalább egynegyede egyidejűleg le tud ülni
o A szinti teakonyhák teraszkapcsolattal rendelkeznek
o Zuhanyzó és öltözőszekrények a biciklivel érkezők számára
o Elektromos autótöltő
o Kutyabarát kialakítás
o Tisztított levegő és ivóvíz
o Az átlagnál tágasabb, 2,9m belmagasság (II. – IV.)
o Multifunkciós szoba
o Saját kávézó és étterem
o Belső kertek, zöld erkélyek és tetőteraszok
o Több mint 2000 m2-es belső udvar, rekreációs felület
o A Stay Safe program keretében a Corvin Innovation Campus közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak:
 kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók
 biztonságos távolságot jelző jelzések
 érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval felszerelt mosdók


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!