Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

HomeWork

Cím: 1024, Budapest Margit krt 19-21.
Ingatlan mérete: 3600 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2022
Ingatlanfejlesztő
Codic Hungary
Tervezés / belsőépítészet
Demeter Design Stúdió
Tervezés / belsőépítészet
OK2 Építész Iroda

Rövid bemutatkozás

A HomeWork egy lakó és iroda funkciót is magába foglaló vegyes fejlesztés, mely a II. kerület egyik legfrekventáltabb helyén, a Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán található műemléki iskolaépület és a környező zöldfelületek megújításával jön létre.

A felújított és kibővített épület legfelső 2 szintjén 15 lakás, az alsóbb szinteken pedig 3600 négyzetméternyi iroda, valamint fedett teraszú étterem, kávézó is várja majd az irodai dolgozókat, a lakókat és a vendégeket.

A teljesen felújított és kibővített 500 négyzetméteres park, a nyugodt belső kert és a zöldtető kombinációjával összesen 1300 négyzetméter kellemes, zöld környezetet teremtünk. A park és a közösségi tér nemcsak az épület lakóit, dolgozóit várja, de nyitva áll majd a lakosság előtt is.

A teljes zárófödémen kialakításra kerülő extenzív zöldtető a közismerten problémás Margit körút levegőminőségének javításához is hozzájárul.

Okok, amiért a díjra érdemes

A II. kerület egyik legfrekventáltabb helyén egy történelmi és műemléki jelentőséggel bíró többfunkciós épületet és a jelenleginél markánsan nagyobb, rendezett zöldfelületet alakítunk ki a HomeWork projekt keretein belül. Ezzel nemcsak leendő bérlőinknek, lakóinknak, de a kerületben élőknek is kézzelfogható értéket teremtünk.

A lakás-iroda vegyes funkciós fejlesztés önmagában biztosítja, hogy a projekttel nem csupán munkaterületeket, de minőségi otthonokként is jól vizsgázó életteret hozunk létre. Ezért a beruházás fontos része a privát teraszok, a közösségi zöldfelületek és egy új, nagyobb parkrész kialakítása.

A Margit körúti iskola 1883–1884-ben emelt épülete a főváros egyik legkorábbi iskolaépületeként védendő műemléki értéket képvisel, mely – az építészeti és műemléki értékek megőrzésével – a mai igényeket kielégítő terekkel kombinálva kap a jelentőségének megfelelő új, komplex funkciót. Mindezt egy kétéves projekt során, az épület teljes homlokzati rekonstrukciójával, tereinek részleges átalakításával és bővítésével, valamint jelentős, 1300 négyzetméternyi zöldfelület kialakításával biztosítja a Codic.

Tervező: OK2 Építész Iroda
Belsőépítészet: Demeter Design Studio

www.homework.hu

Szolgáltatások

Ez a különleges vegyes-funkciós fejlesztés hatékonyan integrálja a munka és az otthon elegyét. A vibráló városi környezet a pihenés és szórakozás, művészetek és a kultúra sokszínű lehetőségét kínálja. Sétatévolségra található a Bem mozi és számos színház is.

A HomeWork pezsgő környezetében számtalan kávézó, étterem, bevásárlóközpont, gyógyszertár és óvoda is található. Az épületnél lévő parkon kívül – a környék eleve bővelkedik parkokban – pár perc séta csupán a Margitsziget, ahol a nagy zöldterület sportolásra, szabadidős és kulturális programok szervezésére is lehetőséget teremt.

A Mammut bevásárlóközpont - üzletek százaival valamint étkezési és vásárlási lehetőségekkel - szintén sétatávolságon belül található.