Az Instructure Budapesti központja

Képek


Szolgáltatók

Kivitelezés / Fitout

Andi2000

Horsens Partners Kft

Irodabútor

Floor by Blue Kft.

Irodaszőnyeg, padló

Floortissimo Kft.

Ingatlanfejlesztő

Futureal Csoport

Tervezés / belsőépítészet

Minusplus Generáltervező Kft.

Value4Real

Projektmenedzsment

Pedrano Construction Hungary Kft

Bérlőképviselet

VLK Cresa

További szolgáltatók


Cím: 1112, Budapest Boldizsár utca 1-3.

Átadás éve: 2020 Q2

Kialakított terület mérete: 2755 m²

Irodában dolgozók száma: 214 fő

Bérlő cég: Instructure Hungary Kft.


Rövid bemutatkozás

Az oktatási szoftvermegoldásairól globálisan ismert Instructure a Budapest ONE irodaház 8. emeletét választotta hazai fejlesztőközpontja számára. A mintegy 3000 m²-es irodaterület az első látásra megnyilvánuló előnyei: a világos belső, a remek kilátás és a nagy, összefüggő terek mellett komoly kihívásokat is támasztott a belsőépítészeti tervezés számára. A szabad formálású, íves épületkontúr miatt kialakuló belső zónák és a két külön épületként való működés speciális alaprajzi megoldásokat és a már kész spaceplan teljes átdolgozását igényelték.
Mind a program kialakításánál, mind a konkrét belsőépítészeti megoldásokban elsődleges céljaink voltak, hogy az épület előnyeit maximálisan kihasználjuk, a terek többcélú hasznosíthatóságára törekedjünk, miközben a nagy nyitott munkatereket jól belakható, barátságos léptékű zónákra osszuk, amiket a támogató funkciókkal egyenletesen tudunk ellátni. E céloknak megfelelően az irodatérbe való megérkezés minden bejáratnál a külső látvány felé megnyíló közösségi használatú térbe történik. A helyiségek átszervezésével a folyosó, közlekedő területek teljesen eltűntek és a nyitott terek funkcionális részévé váltak. Az egybefüggő irodatérben pedig tárgyaló- és pihenő zónák választják el a dolgozók emberléptékű 18-24 fős munkahelyi zónáit.
Mindezeket a szándékokat a legtökéletesebben a recepció és lobby tér fejezi ki, ami elsődleges fogadótérként nemcsak 20 méter hosszan nyílik meg a Gellért-hegy panorámája felé, de mozgatható podeszt-szerű bútoraival a lobby funkció mellett helyet tud biztosítani céges all-hands találkozóknak, vagy az étteremhez és az összenyitható meet-up termekhez kapcsolódva fél-publikus közösségi eseményeknek is.


Okok, amiért a díjra érdemes

modularitás
Az Instructure munkakultúrájához illeszkedő nagy számú tárgyaló, one-on-one szoba, telefon- és videokonferencia fülke belsőépítészeti kezeléséhez egy olyan moduláris rendszert dolgoztunk ki, amiben az azonos funkciójú helyiségek méretükben és felszereltségükben egységesek, míg alapterületükben egymás többszöröseiként ismétlődnek. A rendszer logikája az egyszerű elektromos és gépészeti tervezhetőség és a könnyű kivitelezhetőség mellett a helyiségek variábilis belsőépítészeti kezelését is lehetővé tette.
A nyitott irodaterek modulja a fejlesztői csapatok létszámához igazodóan két-két asztalcsoportnyi. Ehhez igazodnak az irodaterületen álló snack cornerek, informális tárgyaló- és pihenő zónák is, melyek kiosztását az egyenletes és minél közvetlenebb elérhetőség mellett az irodaterületek szétválasztása határozta meg. Egyedi lamellás álmennyezetük, függesztett lámpáik és színes bútoraik hatékonyan lazítják fel az irodatér léptékét.
A munka zónákat egyedileg tervezett paravánrendszer választja el egymástól, ami a vizuális térelhatárolás mellett (szintén moduláris kialakításának köszönhetően) whiteboardként, hangelnyelő panelként, kijelző állványként is segíti a mellette ülőket. Ez a koncepció olyan jól sikerült, hogy a belsőépítész tervező minusplus a paravánrendszer saját, önálló termékként történő továbbfejlesztése mellett döntött.

arculat
A belsőépítészeti koncepció alapjául egy analógia: a festékszínek feloldódása szolgált. Ahogy a koncentrált festék feloldódik a vízben, úgy a belsőépítészeti elemek színessége és mozgalmassága is fordítottan arányos az iroda tereinek méretével és a dolgozók által ott eltöltött idővel. A nagy alapterületű nyitott irodaterekben, ahol a dolgozók 6-8 órát is eltöltenek, elsősorban a koncentrációt nem zavaró, nyugodt vizuális környezetre van szükség. Ennek megfelelően ezek a terek visszafogott hangulatúak, monokróm elemekkel: szürkeárnyalatos monolitikus szőnyeggel, fém installációkkal és fekete-fehér mobíliákkal. Ezt meg-megszakítva, a kollaboráció és a kikapcsolódás tereiben már megjelennek a pasztelles színárnyalatok a szőnyeg mintákban, a bútorkárpitokon és az egyedi világítótesteken. A színek a rövid használatú és kis alapterületű, zárt tárgyaló- és telefonfülke helyiségekben, valamint az étkezőben jelennek meg a legkoncentráltabban. Az élénk és frissítően színes környezet az aktivitást, a kommunikációt támogatja.

identitás-orientáció
Egy ilyen nagy létszámú és nagy alapterületű irodatérben alapvető fontosságú a térbeli orientáció elősegítése és a személyes vagy csapathoz kötődő helyek identitásának megteremtése. Az Instructure irodájában ennek belsőépítészeti eszközévé azok a grafikai mintázatok váltak, amik a modulszőnyeg lerakásától az egyedi tapétákig számtalan helyen felbukkannak, így adva egyedi arculatot az iroda különböző térrészeinek. A színek feloldódásához hasonlóan a minták léptéke is a terek méretéhez igazodik – a szőnyegmodul pixelektől az aprómintás tapétákig.
Az Instructure-höz kötődő identitás legközvetlenebb rétege a cég nem hivatalos kabalája. Az absztrakt faldekorációnak tűnő fekete filc foltokból egy-egy speciális nézetben állnak össze a dolgozókra visszamosolygó óriás pandák.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!