Sanofi - Pharma office közösségi tér

Képek


Szolgáltatók

További szolgáltatók


Cím: 1139, Budapest Fiastyúk utca 4-9


Főbb bérlők

Sanofi Aventis Zrt.


Rövid bemutatkozás

A világ egyik vezető gyógyszeripari vállalata, a Sanofi, 2020-ban Budapesten alakította ki nemzetközi szolgáltatóközpontját, a Business Service Budapest Centert. Az iroda tervezésével megbízott LAB5 építésziroda olyan tereket hozott létre, amelyek többféle funkcióval, munkastílussal támogatják a központban különböző területeken dolgozó 200 szakértő munkáját. A tervezés folyamatában a munkatársak véleményét is megkérdezték, hogy az irodatér minél inkább megfeleljen az igényeiknek. Az Activity Based Working koncepció alapján megvalósult irodatér egyaránt lehetőséget nyújt a hatékony munkavégzésre, az összpontosítást kívánó egyéni munkára, és a kollaborációt, kommunikációt igénylő tevékenységek elvégzésére. A formális és informális megbeszéléseket, virtuális kollaborációt támogató tárgyalók mellett több közösségi tér is létrejött. A világjárvány hatásai az irodai életre és munkakultúrára a tervezéskor még nem éreztették hatásukat, de azóta felértékelődött a közösségi élet, a szociális kapcsolatok szerepe és még fontosabbá váltak az ezeknek megfelelő terek. A Sanofi új központjában több olyan közösségi teret is kialakítottak, ahol a munkatársak találkozhatnak egymással, beszélgethetnek, kávézhatnak, relaxálhatnak. A Sanofi elképzelésének megfelelően, hogy a szolgáltatóközpont területi elhelyezkedése megjelenjen a belső terekben, a tervező LAB5 építészei jelzésértékűen jelenítették meg Budapest 5 jellegzetes helyét az irodatérben.
A lobbyban a Parlament színei - az arany, a mélykék, a piros – jelennek meg a szőnyegben, a bútorokban és a kiegészítőkben. Az étteremben a Budai Vár motívumai köszönnek vissza, itt főleg a pasztellszínek dominálnak. A kávézópulttal is ellátott Community Centerben a sok zöld növény és a sziklás hatást keltő padlószőnyeg idézi a Gellért-hegyet. A tereket és a munkatársakat összekötő utaknál pedig az Erzsébet és a Szabadság híd szerkezeti elemeit és színeit elevenítik fel a belsőépítészeti elemek, az oszlopok és falburkolatok.
A sok funkciót kiszolgáló tereket és az ezeknek megfelelő berendezést a tervezők a letisztult, kissé skandináv stílussal és a pasztell színekkel tették egységessé. Ennek szellemében választották ki a közösségi terek éttermi és bárszékeit, asztalait, foteleit és akusztikus ülőbútorait.


Okok, amiért a díjra érdemes

A mai irodai trendeket tükröző Activity Based Working koncepció alapján kialakított irodatérben minden funkció az igényeinek megfelelő teret és berendezést kapott.

A távmunkavégzés miatt is felértékelődött a közösségi terek szerepe. A Sanofi irodáiban az irodatér több pontján is kialakítottak tereket a szociális kapcsolatok erősítésére és a munkatársak feltöltődésére, találkozására, kikapcsolódására. A munkatársak számára vonzó, inspiráló irodai környezet jött létre.

A nemzetközi szolgáltatóközpontban a területi elhelyezkedésnek megfelelőn Budapest motívumai jelennek meg a közösségi terekben.

Az irodák és a közösségi terek tervezése során felmérték a munkatársak igényeit.

Minden részletében átgondolt belső irodai design, kreatív elemekkel, visszafogott berendezéssel, meleg pasztell színekkel.

A változatos funkciókat kiszolgáló magas minőséget képviselő bútorok letisztult, skandináv stílusúak.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!