Az Év Fejlesztő Cége

Skanska Magyarország

Cím: 1133, Budapest Váci út 96-98

Rövid bemutatkozás

A több mint 130 éves múltra visszatekintő Skanska a világ egyik vezető építőipari és ingatlanfejlesztési vállalata. Előremutató kezdeményezései révén 2020-ban a Fortune ismét “a világot megváltoztató” vállalatok közé sorolta.

A Skanska története Svédország déli részén indult 1887-ben, Magyarországi tevékenységünk 100 évvel később kezdődött. 33 éve vagyunk jelen a magyar piacon a Skanska első Közép-kelet-európai leányvállalatként, ez idő alatt 9 projekt kivitelezésével, azaz összesen 230 000 m2 kereskedelmi célú ingatlan fejlesztésével járultunk hozzá a hazai irodaállomány fejlesztéséhez. Jelenleg további 26 000 m2, WELL és LEED minősítések megszerzését célzó irodafejlesztésünk van folyamatban.

Az általunk fejlesztett ingatlanok sikerének titka a Skanska több évtizedes szaktudása. A projektjeink valamennyi fázisában az ügyfeleinkkel tartott szoros kapcsolat biztosítja, hogy mindig a legtesthezállóbb megoldásokat kínálhassuk számukra.

Budapesten eddig kilenc irodaépületet - East-West Business Center, West End Business Center, Science Park, Light Corner, Népliget Center, Green House, Nordic Light, Mill Park és a nemrég átadott Nordic Light Trio - fejlesztettünk, a város különböző kerületeiben. A LEED Gold minősített és az első magyarországi WELL minősítésre pályázó irodaépületünk, a Nordic Light Trio 2020 szeptemberi átadása után jelenleg a következő jövőképes irodaház projektünk, a H2Offices fejlesztésén dolgozunk.

www.skanska.hu

Okok, amiért a díjra érdemes

Globális célunk, hogy fenntartható és emberközpontú építészeti megoldások révén egy jobb társadalmat építsünk és 2045-re elérjük a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást. Távlati célunk, hogy csakis karbonsemleges épületeket fejlesszünk és kivitelezzünk. Ennek az ambíciónak az elérése érdekében folyamatosan éghajlat-intelligens megoldásokat keresünk, és az innovatív megoldások felhasználásával jövőbiztos munkahelyeket építünk.

Projektjeink során csúcsminőségű irodatereket hozunk létre kiváló helyszíneken, amelyek biztosítják a bérlők és a befektetők sikerét és elégedettségét. Versenyképes zöld megoldásokat kínálunk, melyek nem csak az ügyfelek és a helyi közösségek számára nyújtanak előnyöket, hanem a tágabb társadalmi környezetre is pozitív hatással vannak. Olyan zöld irodaházakat fejlesztünk, amelyek biztonságos, emberközpontú és inspiráló környezetet teremtenek az üzleti növekedéshez. Az összes fejlesztésünk végigmegy a LEED és a WELL minősítési folyamaton, igazolva a fenntartható fejlődés, az optimális energiafogyasztás és a kiváló munkakörnyezet elveinek való megfelelést.

Idén szeptemberben adtuk át a Nordic Light irodakoplexum harmadik, egyben befejező épületét, a Nordic Light Triót. Ez az épület lesz Magyarországon az első WELL minősített Skanska irodaház. A LEED Gold minősítéssel rendelkező Nordic Light Trio világszínvonalú jövőképes munkahelyi környezetet kínál a bérlők számára. A teljesen bérbeadott ingatlant már egy évvel a befejezése előtt megvásárolta a JR AMC, egy dél-koreai befektetési alap, legnagyobb bérlője a Roche Szolgáltató (Európa) Kft.

2020-ban indult a legújabb folyamatban lévő magyarországi fejlesztésünk, a természet ihlette H2Offices, melyet a WELL és LEED Platinum minősítések irányelvei szerint épül. A természetközeliséget és fenntarthatóságot középpontba állító legújabb projektünk közel 26 000 m2 bérelhető területet kínál majd. A nyüzsgő üzleti csomópontba érkező dolgozókat és vendégeiket a H2Offices barátságos hangulatú skandináv lobbival, zöld teraszokkal, tetőtéri futópályával és intelligens funkciókkal várja. A H2Offices-ben a Connected by Skanska rendszer innovatív megoldásai működnek majd.

Főbb ügyfelek, referenciák

Roche, IT Services Hungary, Mercedes-Benz Hungária, Schneider Electric, Harman, Cofidis, Monsanto, Sony, Ceetrus, Regus, CIB Bank, Tata, Ericsson, Diageo, Ernst & Young, ...