Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Pivot270 Belsőépítész Stúdió

Irodabútor

Vivax Irodabútor

További szolgáltatók


Cím: 4002, Debrecen Hermann Kronseder 1

Átadás éve: 2019 Q3

Kialakított terület mérete: 5000 m²

Irodában dolgozók száma: 80

Bérlő cég: Krones Hungary Kft.


Rövid bemutatkozás

Az 1951-ben alapított Krones AG világszerte ismert és elismert a folyamat-, töltés- és csomagolástechnológia területén. Elsősorban ital és folyékony élelmiszeripari termékeket előállító üzemek számára tervez, fejleszt és gyárt egyedi gépeket, gépsorokat, sőt akár kulcsrakész üzemeket – mindezt teljes körű IT és logisztikai megoldásokkal, valamint élettartam-szervízszolgáltatással támogatva. A máig családi tulajdonú német vállalat ma már több mint 5900 szabadalommal rendelkezik, világszerte összesen több mint 17 000 főt foglalkoztatva. Berendezéseik naponta palackok, dobozok és üvegek millióit dolgozzák fel a világ 156 országában, elsősorban sörgyárakban, üdítőital-gyárakban, illetve a vegy-, gyógyszer- és kozmetikai iparban. A világon minden negyedik, Európában minden második palack Krones gép segítségével készül.

A Krones első Németországon kívüli európai egységeként szolgáló debreceni üzemében 2019-ben indult a termelés. A Déli Ipari Park első beruházásaként, mintegy 15 milliárd forint értékű zöldmezős projekt keretében felépült telephelyen a legújabb technológiával folyik az ital és folyékony élelmiszeripari termékeket palackozó rendszerek előállítása, elsősorban a vállalat európai partnerei számára.

A 40 000 négyzetméteres gyártócsarnok mellett egy mintegy 5000 négyzetméteres, négyszintes irodaépület is létesült, ahol a támogató és adminisztratív funkciók mellett mérnöki és minőségellenőrzési folyamatok is helyet kaptak.

A Krones már a magyarországi gyárépítésről szóló döntés előtt is jelentős hazai beruházásokban vett részt, többek között a szentkirályi, sárbogárdi és a piliscsévi ásványvíz-palackozóba, valamint a Hell szikszói és a Borsodi bőcsi üzemébe is szállított gépsort.


Okok, amiért a díjra érdemes

A kicsit szögletes német minimalista precizitás, illetve a részben ebből is adódó ’klasszikus’ kialakítású irodaépület adottságait szerettük volna megfűszerezni egy kis hazai kreativitással és élettel. A teljes beruházás – a bejelentéstől az átadásig – alig két év alatt készült el, ilyen tempó mellett nem igazán volt lehetőség egyedi megoldásokra, így a készen kapott tereket csak utólag nyílt lehetőség egyedivé alakítani. Itt a fő cél a gyártósorok monotonitását megtörő, inspiráló irodai munkakörnyezet kialakítása volt, ami illeszkedik a globálissá vált német családi cég arculatához és szellemiségéhez.

Játékosság és elegancia

Az 5000 négyzetméteres irodai területnél két fő irányvonal mentén dolgoztunk. A bejárati fogadótér nagyon elegáns, letisztult arculatot kapott, tükrözve a konszern komoly múltját és nemzetköziségét, ugyanakkor a hatalmas zöld mohafal nem csak finomítja a hideg színeket, de utal a vállalat fenntarthatósági törekvéseire.

Ezzel szemben az openspace irodaterek és az egyszerre közel 200 fő étkeztetésére alkalmas kantin arculata játékos, a szigorú gyártósorok műszakias hangulatát puhító designt kapott, a brand színek mellett meleg, vidám tónusokkal kiegészítve. Ezzel párhuzamosan az irodaterekben nagy hangsúlyt kapott az élőnövény dekoráció, hogy ezzel is kedvesebbé, természetközelivé lágyítva a hatalmas, nyitott irodatereket. A négyszintes irodaépület minden emeletén kialakításra kerültek magyar, illetve a vállalat számára jelentős nemzetközi városok képeivel tematizált tárgyalók, amelyek a foglalási rendszerben is az adott város nevével szerepelnek.

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a kivitelezés és a megvalósítás még közel sem ért a végére, és a fotókon visszaköszönő üresség sem szándékos: a 300 fő befogadására alkalmas épületben jelenleg mintegy 80 fő dolgozhat/na, de a vírushelyzet eredményeként bevezetett otthoni munkavégzés miatt ez a létszám egyszerre maximum ötven lehet.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!