Grosbasket Budapest

Képek


Szolgáltatók

Kivitelezés / Fitout

FITOUT Zrt.

További szolgáltatók


Cím: 1138, Budapest Váci út 140.

Átadás éve: 2021 Q2

Kialakított terület mérete: 510 m²

Irodában dolgozók száma: 5

Bérlő cég: Grosbasket


Rövid bemutatkozás

A Grosbasket üzlet egészen különleges helyet foglal el nem csak a 2020-as projektjeink között, hanem a FITOUT cégcsoport teljes üzletkialakítási palettáján is.

Évekkel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy tisztítjuk a profilunkat és kizárólag irodákkal foglalkozunk a jövőben, azt megelőzően több izgalmas üzletkialakítási projektünk is volt (H&M, COS, Van Graaf, Nespresso…).

A szlovén központú Bérlő első magyarországi üzletének megnyitására készült, és bár alapvetően webshopként működik Európában, az utóbbi 1-1,5 évben kezdett el nagyobb hangsúlyt fektetni a boltok nyitására. A megkeresést a BC140 irodaház tulajdonosától 2020. januárjában kaptuk, design & build szolgáltatásra vonatkozóan. A boltok belső megjelenését koncepció szinten megtervezték és az első boltjukon kísérletezték ki Ljubjana-ban. Ez azt jelenti, hogy a tervezés és az árazás során a fényképek, lefotózott anyagminták, kézi skiccek kivételével sem egy nyomtatott design guide, sem egy sztenderdeket tartalmazó kézikönyv nem állt a rendelkezésünkre. A feladat nehézsége mellett láttuk a projektben a fantáziát, az izgalmat, a lehetőséget arra, hogy amire különösen büszkék vagyunk – a hozzáadott mérnöki szolgáltatás – itt maximálisan teret kaphat. A szlovén tervek, skiccek honosításán túl, megterveztük a bútorokat, építészetileg illesztettük az épület adottságaihoz, és teljes körű épületgépészeti és épületvillamossági tervezést is végeztünk, a tűzjelző rendszerrel együtt.

A kivitelezést természetesen még izgalmasabbá tette a COVID-19 járvány, amely nem csak a saját anyagrendeléseinket, de a határzárak miatt az időzített szlovén gyártású bútorszállítmányokat is késleltette, vagy legalábbis kétségessé tette a behozatalukat. Csak akkor vehettük biztosra az ígéreteket, ha a kamion ott állt a BC140 irodaház előtt a szervízúton és megkezdhettük a lepakolást.


Okok, amiért a díjra érdemes

A BC 140 Irodaházban található Grosbasket üzlet Európa egyik legmodernebb kosárlabda üzlete lett. Profi kialakításával, modern berendezésével érdekes kihívásnak bizonyult. A kosár fanatikusoknak pedig külön jó hír, hogy a sok kosaras kiegészítő mellett még egy fél kosárpályának is jutott hely.

Bár mi magunk nem jártunk a Ljubjanai mintaboltban, a Grosbasket szlovén képviselői nagyon elégedettek voltak a munkánkkal. Állításuk szerint az üzlet megjelenése, hangulata, nemcsak, hogy teljes mértékben tükrözi a mintaboltét, de azon túlmutatva, egy új mintabolt sztenderdet határoz meg számukra a jövőre vonatkozóan.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!