Danubio Konténeriroda

Képek


Szolgáltatók

Kivitelezés / Fitout

Heitler EV.

Productive Decor Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Pivot270 Belsőépítész Stúdió

Projektmenedzsment

Pivot270 Belsőépítész Stúdió

További szolgáltatók


Cím: 1138, Budapest Cserhalom 1

Átadás éve: 2020 Q1

Kialakított terület mérete: 72 m²

Irodában dolgozók száma: 3

Bérlő cég: Danubio Lakópark


Rövid bemutatkozás

A Danubio Lakópark a Duna-part egyik legkarakteresebb beruházása, amely Budapest északi részén, a XIII. kerületben a FOKA-öböl déli partja és a Rákos-patak között, közel az Árpád hídhoz és pár perc sétára a Dagály fürdőtől helyezkedik el. A területnek közvetlen kapcsolata van a Duna főágával és a FOKA-öböllel, valamint a Rákos-patakkal is. A Beruházó már az építkezés megkezdésével figyelt a környezettudatos munkavégzésre. A ház energetikai szempontból is kiemelkedő, melyet a nemzetközi BREEAM minősítési rendszer már a tervezés során értékelt és Excellent minősítést kapott. A terület fejlesztése magában foglalja új árvízvédelmi művek építését, komplett közművesítést, parkosítást és útépítést.

Az első ütem lakásainak átadása 2021 második felében várható. A DANUBIO tervezésekor az esztétika és a kiemelkedő minőség mellett a funkcionalitás kapta a legnagyobb hangsúlyt. Akár a lakásokat, akár az épület egészét nézed, azt fogod látni, hogy minden részlet a hétköznapok méltóságát és a mindennapi kényelmet szolgálja.


Okok, amiért a díjra érdemes

Épületek harmóniája

Az épülő DANUBIO lakópark megbízásával a Duna Aréna felöli gyalogos/kerékpáros híd mellett egy ingatlanközvetítő irodát alakítottunk ki, 2-2 egymásra helyezett irodakonténerből.

A külső megjelenésben célunk az volt, hogy a sztenderd konténerirodák megjelenését oly mértékben megváltoztassuk, hogy harmonizáljanak a mögöttük épülő DANUBIO lakópark jellegzetes épületegyütteseivel, mindemellett kommunikációs felületként is szolgáljon.Ezért a 72m2-es belső területű irodakonténer kialakításnál a letisztult formavilágra törekedtünk, azzal, hogy a természet közeliséget is visszatükrözzük, ami ennek a lakópark projektnek is kiemelt koncepciója. Így a professzionálisan letisztult szürke árnyalatok mellett, faburkolattal és növényekkel tettük barátságosabbá és környezetbe illeszkedővé a konténert.

Iroda, ügyfél- és bemutatótér egy konténerkomplexumban

A Danubio irodakonténer funkcionális kialakításnál fontos szempont volt, hogy az irodatér és a bemutató, illetve tárgyaló rész szeparáltan helyezkedjen el, ezért utóbbinak egy külön emeleti kialakítást terveztünk, ahonnan körben kilátás nyílik az építési területre, ugyanakkor belül egy elegáns és nyugodt környezetben folyhatnak az egyeztetések.

A projektet bemutató makett, illetve a tároló egységek mellett helyett kapott így egy külön lounge hangulatú sarok, illetve egy tárgyalórész is. Mind a tárgyaló rész, mind pedig az iroda rész 36 m2 alapterületű, amit ahogy a képeken is látszik sikerült nagyon praktikusan kitölteni, és olyan megoldásokat alkalmaztunk, ami növeli a térérzetet is.

A földszinti irodai terek tervezésénél fontos szempont volt, hogy a funkcionalitást úgy tudjuk a designba rejteni, hogy a lehető legkevesebb kompromisszumot kelljen meghozni. Hiszen az iroda a működés lelke, tehát fontos, hogy minden megfelelő helyigénnyel teret kapjon. A 2 fős munkaállomás mellett egy 4 fős tárgyalóasztal is helyett kapott, illetve kialakítottunk egy teakonyhát, és mellékhelyiséget is az egész napos irodai munkamenet támogatására.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!