Kálmán Imre 20 Irodaház

Képek

Az Év Kereskedelmi Fejlesztése 2020 Döntős


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

A4 Stúdió

Artrea Consulting Kft.

Bolla és Gregersen Kft.

MádiLáncos Studió Kft.

Somlai Design Studio Kft.

Kivitelezés / Fitout

FITOUT Zrt.

Magyar Építő Zrt.

Projektmenedzsment

Jones Lang LaSalle Kft.

Világítástechnika

SOLINFO Lighting & Home

További szolgáltatók


Cím: 1054, Budapest Kálmán Imre utca 20.

Átadás éve: 2020 Q1

Ingatlan mérete: 2900 m²


Rövid bemutatkozás

A Kálmán Imre Irodaház 1895-ben épült, eredeti funkciójában a földszinten üzletek, az emeleteken lakások kerültek kialakításra, majd későbbiekben az Ipartestületek Országos Szövetsége székházaként működött.

A felújítás két ütemben (2015-2016, illetve 2019-2020) valósult meg. Az első ütemben eredetileg oktatási funkciót terveztek, amely végül nem valósult meg, és szerkezetkész állapotban a kivitelezés pár évre megállt. Végül a fejlesztés új lendületet 2019 első felében kapott, amikor irodaház funkcióra folytatódott tovább. A felújítási, kivitelezési munkák 2. üteme 2019 III. negyedévben indult el újra és az átadásra 2020 március végén került sor.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az épület egy remek példája annak, hogyan lehet egy régi épület szellemét és hangulatát megőrizve új, a mai igényeket is kielégítő, új funkcióval megtölteni. Külön érdekesség az épület története, illetve az alaprajz különböző funkcióra való alkalmassága, amelyet az is bizonyít, hogy az elmúlt 125 évben bérházként, irodaként is működött, sőt oktatási funkció is tervezett volt.

A 2. ütemben az épület alatt egyedi, autóliftes parkolórendszerrel 8 db parkolóhely került kialakításra, amely a belvárosi lokációból adódóan komoly hozzáadott értéket képvisel.
A kivitelezés során komoly kihívást jelentett a lokáció okozta organizációs terület hiánya, illetve az épület műemléki védettséggel kapcsolatos feladatok (homlokzat felújítási munkák, homlokzatvilágítás). A 2. ütemben tartozó belsőépítészeti munkák a FITOUT Zrt. vállalásában, design & build konstrukcióban valósult meg, a MádiLáncos Studio-val való szoros együttműködésben.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!