OTP Kálvin téri fiók

Képek


Szolgáltatók

Irodaszőnyeg, padló

Floor by Blue Kft.

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Studió Kft.

További szolgáltatók


Cím: 1085, Budapest Kálvin tér, 12-13. 12-13.

Átadás éve: 2021 Q1

Kialakított terület mérete: 226 m²

Irodában dolgozók száma: 8

Bérlő cég: OTP Bank Nyrt.


Rövid bemutatkozás

Magyarország meghatározó hitelintézete az OTP Bank, amely az elmúlt évtizedben már a kelet-közép európai régióban is kiemelkedett versenytársai közül. Ma már a régió 11 országában közel 19 millió ügyfelet szolgál ki az OTP Csoport közel 40 ezer alkalmazottal. Az OTP Bank meghívásos pályázatot hirdetett a fiókhálózatának megújítására, a „jövő fiókjának” kidolgozására.
Az OTP Bank fiókhálózatának arculati és funkcionális megújításának igényét a digitalizáció hatására megváltozó ügyféligények katalizálták. Az egyszerűbb tranzakciókat az ügyfelek egyre inkább online végzik, a fiókot már elsősorban a személyes tanácsadást igénylő, komplexebb szolgáltatások miatt keresik fel. A fiókok szerepe változik: a tömegszerű kiszolgálással szemben a jövőben a bankfiókok a személyes pénzügyi tanácsadás helyszínévé válnak, ahol fontos az otthonos, diszkrét környezet. A banki digitalizáció részeként a fiókokban is megjelentek az új innovatív eszközök, interaktív kijelzők, tabletek, digitális aláírópadok, mobil eszközök. Időszerű volt ezek egységesítése és összehangolása az új fióki összképpel, így az ügyintézői bútorokba, fióki felületekbe lettek beépítve. A jövő fiókja az ügyfél élmény gazdagítását célozta meg, amit a tanácsadói jellegű kiszolgálás, a bankszerű, de otthonos környezet, az optimalizált ügyfélút és a kényelmes - ergonomikus új bútorok használata szavatol.
Az OTP Bank a Kálvin téri fiókot jelölte ki az arculati pályázat pilotjaként, az új fióki koncepciót erre dolgozták ki a meghívott tervezők. Az OTP projektcsapat a MádiLáncos Studioval kezdte el az intenzív munkát a megvalósítás érdekében. A pilot fiók tervezése workshopok sorozatával kezdődött, amelyeken a hitelintézet számos központi területe, ügyfél élmény szakértők és fiókhálózati munkatársak is részt vettek. A fiók alaprajzi elrendezése többszörös iteráció, az ügyfélútvonal elemzése és optimalizálása útján alakult ki. Az egyedileg tervezett munkahelyekről, tanácsadói bútorokról papír, majd fa prototípusok készültek. A prototípusokat működő fióki környezetben próbálták ki, hogy az ügyintézők, és az ügyfelek véleménye is beépülhessen az új fiókokba kerülő, végleges munkaállomások kialakításába.

A Kálvin téri fiókot, rövid teszt üzem után 2020 március 5-én adták át az ügyfeleknek. Az ügyfeleket a megnövelt méretű, 24 órás önkiszolgáló zóna fogadja, ahol gyors készpénzes tranzakciókat önkiszolgáló eszközök, okos ATM-ek segítségével intézhetik. Az ügyféltérbe lépve magas várakozó asztal fogadja az ügyfeleket, itt tableteken és okos telefonokon megismerhetik a bank digitális csatornáit, applikációit, illetve tranzakciókat intézhetnek az ügyfélszolgálati munkatárs támogatásával. Innen jutnak a készpénzes és gyorspultokhoz, ahol az egyszerűbb tranzakciókat végezhetik. Beljebb, a fiók csendesebb, szeparáltabb részében kényelmes, telefontöltővel felszerelt foteleken várakozhatnak a tanácsadókhoz érkező ügyfelek. A tanácsadói munkahelyeket egyedi tervezésű, kárpitozott felületű akusztikus paravánok választják el, biztosítva a diszkrét ügyintézést. A letisztult munkafelület, a kábelmentes eszközök használata, a kifordítható monitor és az asztallap kialakítása segítik az ügyfelek közvetlenebb, shoulder-to shoulder kiszolgálást. A fiatalabb generációt a várakozó bútorok közelében kialakított, gyereksarok várja. A háttérterületek megújításával a munkatársak tágasabb teakonyhát kaptak, ami a reggeli meetingeknek és napközbeni pihenésnek biztosít kellemes környezetet.

Az új belsőépítészeti elemek - az OTP Bank arculati színeihez illesztett, organikus mintában rakott szőnyegburkolat, a falakon és beépített bútorokon használt tölgy felületek, az egyedi design tapéták, a kényelmes, változatos ülőbútorok és a filccel kasírozott függesztett lámpák együttese alkotja az új, otthonos bankfióki környezetet.


Okok, amiért a díjra érdemes

A „jövő fiókja” koncepció megvalósítása, számos szakterület bevonásával folytatott, gondos előkészítő munka, kutatás és workshop sorozat eredménye, ami komoly innovációt hozott a bankfiókok kialakításában, és hozzájárul ahhoz, hogy egy körültekintően előkészített, az ügyféligényekre szabott és a digitális kor kihívásainak is megfelelő koncepció szerint újulhasson meg a közel négyszáz fiókot tartalmazó hálózat. A Kálvin téri minta fiók jól vizsgázott az ügyfelek és ügyintézők körében is, a pozitív visszajelzések nyomán elindult az új koncepció adaptálása a különböző fióktípusokra, Magyarországon és a régió országaiban is.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!