EU-Solar Zrt. Koksz utcai irodaháza

Képek


Szolgáltatók

Energiatudatos irodaház

EU-Solar Zrt.

További szolgáltatók


Cím: 7630, Pécs Koksz utca 127.

Átadás éve: 2019 Q3

Kialakított terület mérete: 897 m²

Irodában dolgozók száma: 42

Bérlő cég: Saját tulajdon


Rövid bemutatkozás

Az EU-Solar Zrt. a hazai napelemes piac egyik jeles képviselője. Fő tevékenységünk a fotovoltaikus rendszerek nagykereskedelme, ugyanakkor vállalatunk ennél sokkal komplexebb feladatokat lát el. Tevékenységi körünk a napelemes rendszerekkel kapcsolatos teljes körű ügyintézésen túl a kivitelezésen és oktatáson át egészen a folyamatos monitoringig, karbantartásig terjed. A környezettudatos technológiák népszerűsítése mellett, ügyelünk rá, hogy működési környezetünkben is megjelenjen a fenntarthatóság, éppen ezért a Pécs Koksz utca 127. szám alatti telephelyünket is ennek szellemében alakítottuk ki.
Irodaházunk a Mecsek keleti lábánál helyezkedik el, tájolása északkelet-délnyugati irányú, három szintes (emelet, földszint és alagsor), ami 896,69 m2 alapterülettel rendelkezik. Az ingatlan korábban festéküzletként működött, így az átalakítás igazi kihívást jelentett számunkra. Sikerült itt egy olyan otthonos, praktikus és szemet is gyönyörködtető környezetet kialakítani, ahol ma 42 fő kényelmesen végzi munkáját. A mostani arculat egy 2 éves tervezési, átalakítási és lakberendezési folyamat eredménye, amiről a mellékelt képek is tanúskodhatnak. Az átalakítás során 2 nagy, open office jellegű irodahelyiség, 4 kisebb iroda, 3 tárgyaló, 1 oktatóterem, 1 recepció, 2 konyha, 1 raktárépület és mosdók kerültek kialakításra.
Az épített bútorzat és burkolatok kialakításánál fontos volt, hogy a felhasznált elemek zömében újrahasznosított, környezetbarát, természetes alapanyagokból álljanak. A munkaállomások megtervezésekor az esztétika, a harmonikus szín- és anyagválasztás mellett elsődleges szempont volt az ergonómia. Az asztalok, pultok, szekrények, polcok, székek úgy kerültek kiválasztásra, megépítésre, hogy azok maximálisan biztosítsák a munkavállalók kényelmét.
Az irodák változatos színű, antiallergén szőnyegpadló borítást kaptak, ami egyfelől biztosítja a betegségek elkerülését, másrészről a kényelmes otthonos érzetet, hisz adott a lehetőség, hogy papucsban vagy ha úgy tetszik, lábbeli nélkül, közlekedhessenek munkatársaink, látogatóink. A főbb közlekedési útvonalak mentén olyan kerámia burkolatokat alkalmaztunk, amik antik és elegáns megjelenést kölcsönöznek a tereknek. Mindkét burkolat esetében gondoskodtunk a padló megfelelő szigeteléséről, a padlófűtésről, így a hőveszteség, illetve a munkatársak felfázása biztosan elkerülhető.
Mindenütt energiatakarékos LED-világítás található, s törekedtünk arra, hogy az irodákat lehetőleg minél több természetes fény érje. Az épületre tekintve elmondható, hogy a nagy üvegfelületek dominálnak, melyek extra mennyiségű természetes fényt engednek át. A nyílászárók üvegezése véd a káros hullámhosszú- és UV-sugárzástól. A ritkábban használt tereknél (mosdókban, takarítói szertár) mozgásérzékelős világítást alakítottunk ki, hogy elkerülhető legyen a felesleges energiafelhasználás.
Az irodaépület helyének megválasztásánál fontos szempont volt, hogy jó közlekedési elérhetőséggel rendelkezzen, így esett a választás a 6 sz. főút közvetlen közelében lévő ingatlanra. Munkatársaink és ügyfeleink számára így egyszerűen megközelíthető az épület autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. A jó megközelíthetőség hátulütője ugyanakkor a forgalomból eredő szmog, mely ellen épületünk egy zárt rendszerrel, fejlett technológiájú légtechnikai berendezéssel védekezik. A külső levegő megszűrve jut a munkatérbe, így bent állandóan biztosított a tiszta, egészséges, friss levegő.
A komfortérzet növeléséről, a megfelelő hőmérséklet és páratartalom szinten tartásáról egy intelligens klímaberendezésekből álló rendszer gondoskodik, melyet a munkavállalók akár maguk is irányíthatnak. Ezek a készülékek bár nagy energiafogyasztók és a köztudatban is környezetkárosítókként jelennek meg, a mi esetünkben ez kivételt képez. Egyrészt 0%-os szivárgási mértékű klímákat választottuk, csökkentve ezzel az üvegházhatású gázok kibocsátását, másrészt a felhasznált energiát magunknak állítjuk elő a tetőre szerelt napelemes rendszerünk segítségével.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az EU-Solar Zrt. új irodaháza elsősorban azért különleges és méltó az Év Irodája címre, mert a maga kategóriájában páratlan Pécs városában. Vállalatunk a város keleti, ipari részében olyan egyedi munkakörnyezetet hozott létre, aminek mindig csodájára járnak látogatóink és partnereink, ahova jó mindig visszatérni.
A helyiségek kialakításánál felhasznált anyagok kivétel nélkül melegséget és természetközeliséget nyújtanak, a műanyagok alkalmazását kerültük, és inkább a fa, a kő és az üveg dominanciájának engedtünk teret.
A munkavégzéshez a legmodernebb eszközök állnak rendelkezésre: számítógép-parkunk többnyire Apple termékekből áll, amik biztosítják munkavállalóink számára a hatékony és gyors munkavégzést. Az 50 fős oktatótermünkben és a nagy 15 fős tárgyalóban óriási méretű, érintőképernyős okostáblák segítik a munkát, emelik a belső és külső képzések lebonyolításának technikai színvonalát. A tárgyalóinkban konferenciaegységeket is felszereltünk, melyek megfelelő választ adnak korunk egyik nagy kihívására, a Covidra. A tárgyalásokat így távolról is, mégis közvetlen módon le tudjuk bonyolítani.
A főbejárat egy fotocellás, kétszárnyú üvegkapu, melyen munkatársaink saját mágneskártyájuk érintésével jutnak be az épületbe.
A tetőre szerelt napelemes rendszer nem csupán a hűtés-fűtéshez szükséges energiát, hanem az általános irodai tevékenységhez (világítás, informatikai eszközök működése) szükséges áramot is biztosítja. Ily módon épületünk a vízhasználat kivételével gyakorlatilag önellátó egységként tud működni.
Irodaházunk további különlegessége, hogy az épület előtt elhelyezkedő parkolórészen elektromosautó-töltési lehetőséget is biztosítunk, ahol céges autóflottánk zöld rendszámmal rendelkező járműveit tankoljuk, és elektromos vagy plug-in-hybrid autókkal érkező partnereink, munkatársaink gépjárművei töltésére nyílik lehetőség.
A konyháink teljesen felszereltek: a hűtő-, fagyasztógépek, a mikrohullámú sütők, mosogatógépek, indukciós főzőlap, vízforralók mellett hét kávégép áll rendelkezésre, melyek gombnyomásra frissen őrlik és főzik le a cég által ingyen biztosított frissítőt. A friss ásványvizet a helyiségenként kihelyezett adagolók biztosítják mindenki számára.
Az épülethez integráltan, de kültéren építettünk egy fedett, hangulatos, egyedi arculatú, zárt teraszrészt, ahol jó idő esetén, a szabad levegőn lehet étkezni, kávészünetet tartani, beszélgetni.
A mosdók esetében munkavállalóink és ügyfeleink körében is osztatlan tetszésnek örvend a folyamatosan szóló, kellemes zenei aláfestés, a tisztaság, a mozgásérzékelős csaptelepek, a meleg levegőt fújó kézszárító, a bidével ellátott WC, a dizájnos komfort, a minden fülkében elérhető illatosító légfrissítő.
A személy- és vagyonvédelem érdekében a teljes irodaház területén kamera- és riasztórendszer működik. A riasztórendszer radaros passzív elemekből áll, így elkerüljük a felesleges sugárzást.
Az üzemeltetés során is visszaköszön a természetesség és környezetbarát elhivatottság. A karbantartási, takarítási, higiéniai folyamatoknál is figyelembe vesszük az ökológiai szempontokat, és csak olyan vegyszereket használunk, amik nem károsítják a környezetet. Úgy gondoljuk, hogy az átgondolt felújításnak köszönhetően a tárgyi feltételrendszer tekintetében is sikerült egy olyan második otthont teremteni munkavállalóink számára, ami biztosítja számukra, hogy munkájukat jó közérzettel, hatékonyan, stresszmentes környezetben végezhessék el. Bízunk abban, hogy mind a leírások és a mellékelt dokumentáció elég beszédes lesz ahhoz, hogy a díj döntéshozói irodaházunkat is alkalmasnak találja az Év Irodája címre!


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!