A Raiffeisen Bank új székháza

Képek

Az Év Irodája 2020 Döntős


Szolgáltatók

Irodabútor

Bravosincord Kft.

Kinnarps Hungary Kft

NIETSCH Kft.

Irodaszőnyeg, padló

Decor Floor Kft.

ProInterier Kft.

Bérlőképviselet

DVM group

Tervezés / belsőépítészet

Finta és Társai Építész Stúdió Kft.

MádiLáncos Studió Kft.

Kivitelezés / Fitout

HB Reavis Hungary Kft.

Világítástechnika

Solinfo Kft.

Technológia és innováció

Streamnet Zrt.

További szolgáltatók


Cím: 1133, Budapest Váci út 116-118

Átadás éve: 2020 Q3

Kialakított terület mérete: 18000 m²

Irodában dolgozók száma: 1690

Bérlő cég: Raiffeisen Bank Zrt.


Rövid bemutatkozás

A Raiffesien Bank az Agora Budapest Tower épületegyüttesben találta meg új otthonát. A korábban két telephelyen dolgozó munkatársak egy épületbe költözése után még tovább javult az egymás közötti kommunikáció és a közös munka hatékonysága. Az új iroda kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy az irodakomplexum BREEAM minősítéssel rendelkezik.

A tervezés megkezdése előtt a Raiffeisen az Origameo bevonásával számos workshopot tartott. Ezeken felmérték a munkavállaók igényeit és elemezték a költözésben rejlő stratégiai lehetőségeket. A tervezők az elemzés eredményeire támaszkodva véglegesítették az iroda alaprajzát és a térbeli összefüggéseket.

Az iroda tervezésénél elsődleges szempont volt, hogy egy agilis munkavégzést elősegítő térszervezés jöjjön létre, a kollaborációra, együttműködésre fektetve a hangsúlyt. Az irodatér alapvetően tágas, egyterű, a munkahelyek közötti tagolást magas projekt asztalok, és akusztikus háttámlával ellátott kanapészigetek biztosítják. Az általános irodai munkaállomások kaptak helyet az óriási üvegtáblákkal rendelkező homlokzaton, a tárgyalók és az egyéb közösségi terek a belső zónákba kerültek.

Az emeleti teakonyhák és a kikapcsolódásra alkalmas területek elhelyezésénél fokozott szempont volt, hogy minden munkavállaló közelében legyen lehetőség kiszabadulni a napi rutinból és oldottabb környezetben felfrissülni.

Az épület legizgalmasabb szintje a tetőterasszal rendelkező 7. emelet, ahol az adottságok alapján szinte adta magát egy nagy közösségi tér elhelyezése. Az itt található „Work Café” egész nap fogadja a munkatársakat büfével, automatákkal, melegítőkonyharésszel és változatos kinti-benti bútorozással. Ebédidőben az étkezésé a főszerep, a nap többi részében a területet informális megbeszélésekre, rövid kikapcsolódásra, néhány fős rendezények megtartására használják a kollégák. Ez a terület megjelenésben is eltér az általános irodaterektől, loftos, ipari hangulatot kölcsönöz a térnek a nyitott mennyezet, amit kényelmes kanapék, fotelek és meleg fa felületek ellensúlyoznak.

Ezen a szinten kapott még helyet a rugalmasan bútorozható, a csoportok változó igényei szerint alakítható IT projektszoba. Ebben a térben egyedi tervezésű, görgős asztalok, könnyen mozgatható térelválasztók és írható paraván felületek biztosítják az agilis munkakörnyezetet.

A design koncepció alapvetése az otthonos, fiatalos megjelenés a bankra jellemző finom, elegáns megoldásokkal. Ennek lett alárendelve a szín és anyaghasználat: a meleg földszíneket zöld, türkiz és terrakotta hangsúlyok egészítik ki. Mindez finom hátteret biztosít a bank műgyűjteményének, és az egyedi tervezésű fali grafikáknak. A tárgyalókat és vezetői szobákat magyar kortárs művészek festményei, plasztikái díszítik, a konyhákat és közösségi területeket a MadiLancos Studio grafikái.


Okok, amiért a díjra érdemes

A Raiffeisen Bank egy olyan új központot hozott létre, amely minőségi előrelépést jelent a hagyományos banki irodai modellekhez képest. A tágas terek, a világos munkaterületek, a bőséges számú közösségi tér, a munkafolyamatok igényei alapján változtatható elrendezés mind azt a célt szolgálják, hogy a bank munkatársai egy nem hivalkodó, emberbarát, minőségi irodatérben dolgozhassanak, számos kényelmi szolgáltatás elérésének lehetőségével.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!