Képek


Szolgáltatók

Projektmenedzsment

Atenor

Cushman & Wakefield

Irodabútor

Bravosincord Kft.

Complex Vital, egyedi bútorok

Dowork

Europa Design

Kinnarps Hungary Kft

Kiss János, e.v., egyedi bútorok

Vivax Irodabútor

Növénydekoráció

City Plant

Mohány és Páfra

WallGo

Bérbeadó

City Tower Kft.

Riasztóberendezések

Criterion

Tervezés / belsőépítészet

Cushman & Wakefield

Intendo Stúdió, grafika

Jampolo grafika

Viador Átrium Group

Bérlőképviselet

Cushman & Wakefield

Irodaszőnyeg, padló

Decor Floor Kft.

ProInterier Kft.

Informatikai szolgáltatók

Europrox

Gloster Zrt.

Költöztető cég

Frachtmeister

Világítástechnika

Solinfo

Vízautomaták

Waterlogic

További szolgáltatók


Cím: 1139, Budapest Fiastyúk utca 4-8.

Átadás éve: 2020 Q4

Kialakított terület mérete: 5200 m²

Irodában dolgozók száma: 500 fő

Bérlő cég: Intrum Zrt.


Rövid bemutatkozás

Az Intrum az iparág vezető követeléskezelési szolgáltatásokat nyújtó vállalata, mely Európa 24 országában van jelen. Az Intrum vállalatok működésének fellendülését segíti azzal, hogy támogatja ügyfeleit, és olyan megoldásokat kínál, amelyek igénybevételével mérhetően javul ügyfeleinek cash-flow-ja és hosszú távú jövedelmezősége. A társaság küldetésének fontos része, hogy az egyéneket és a vállalatokat is támogassa az adósságmentesség elérésében. A cégcsoport mintegy 10 000 elkötelezett szakembere közel 80 000 vállalat működését segíti Európa-szerte.

A lokáció szempontjából mindezidáig széttagoltan működő Intrum idén ősszel a nevéhez hű Váci Greens irodaház F épületének közel másfél szintjére és egy földszinti ügyfélszolgálatra költözött be, így egyesítve a csapatot egy nagy közös, haladó szemlélet mentén kialakított irodában.

A jellemzően nyitott irodaterekben többféle munkaformát kellett jól átgondoltan elhelyezni, megteremteni az együtt, de mégis külön érzését, összehangolni a közel 500 dolgozó mindennapi zajos és elmélyültebb tevékenységét. Kisebb-nagyobb szervezeti egységek, call center, tréning terem, vezetői irodák, tárgyalók váltják egymást és ezeket fellazítva informális terek és pihenők oldják az általános irodai környezetet.

A vállalat kultúrájában kulcsszerepet tölt be a munkavállalók fókuszba helyezése, ezért nem volt kérdés, hogy a munkahelyi kikapcsolódási lehetőségek, közösségi élmények helyszíneinek megteremtésének kiemelt figyelmet szenteltek a projekt során. Egy nagy és több kisebb étkező és a hozzájuk kapcsolódó pihenőterek, valamint játszószoba, relax- és masszázsszoba szolgálják az Intrum kollégáinak elégedettségét. Az épületszárnyak kereszteződéseinél csoportmunka- és pihenőterek kerültek kialakításra, ezek találkozópontként és információcsere helyszínként is funkcionálnak.

Mivel a meglévő bútorok (munkaállomások, székek, szekrények, tárgyaló asztalok) már meghatároztak egy alapvető irányt és színvilágot, ezért a nagyobb felületen megjelenő burkolatok és anyagok semlegesebb, meleg szürke-tölgy színskálán mozognak. A brand színei között a szürkén túl a petrol, kék és magenta árnyalatai is jelen vannak, ezek a kikapcsolódási pontokon pop-up módon tűnnek fel. Így valósult meg a pink kávézósarok az étkezőben, a petrol színre hangolt nyitott sarokkonyha, a sokszínű játszószoba, de ezek dominálnak a két szint recepcióin is.

Az új iroda kiválasztása és kialakítása kapcsán kiemelten fontos volt a fenntartható, zöld környezet és ennek a belső térben való megjelenítése is, kapcsolódva ezzel a Svéd anyacég szemléletéhez is. Az épület egyik nagyszerű adottsága a sok természetes fény, ami lehetővé tette, hogy a zöld növényzet helyet kapjon a falak között. Az iroda egyik népszerű színfoltja a recepción található tengervizes akvárium. A teraszkapcsolatos pihenő a hintákkal és a természetközeli anyagokkal, mohos köveket megjelenítő szőnyeggel, zuzmófallal a maximális feloldódást szolgálják, a pihenőben található zöld növényfal pedig egyedi mikroklímát teremt. Szintén a zöld koncepció része a tárgyalók neveiben és grafikáiban megjelenő gyógynövény tematika.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az Intrum új irodával kapcsolatos célkitűzései a fenntarthatóság fókuszban tartásával párhuzamosan maradéktalanul megvalósultak.
A létszámban és területben hasonló irodákra jellemző összetettség és nagy sűrűség mellett üdítő arányban találhatóak meg az egyaránt modern és laza közösségi terek, pihenők, kikapcsolódási és feltöltődési lehetőségek.
A belsőépítészeti koncepció megalkotását egy a teljes vállalatot bevonó felmérés, interjúk, employee journey tanulmány előzték meg, hogy a dolgozók igényeit és elképzeléseit figyelembe véve alakuljon ki a design brief és körvonalazódjon az új iroda képe.
A projekt nagyköveti program keretében végig konzultált a szervezeti egységek képviselőivel, így például szavazhattak a küldöttek színekről, formákról, bútortípusokról, de a burkolatok kiválasztásában is támaszkodott a csapat a véleményükre.
A térben számos helyen, nagy arányban és változatosságban található zöld növényzet. A természetközeli szemlélet feldobja és otthonossá teszi az irodai miliőt. A visszafogott szürke és natúr alapjegyek mellett a cég az enteriőrben bátran vállalta a lendületes brandszíneket és formákat.
Az együttműködő partnerekkel karöltve egy olyan irodaprojekt valósult meg, amely már számtalan pozitív visszajelzést zsebelt be, és amelyre büszkeséggel tekintenek vissza a projekttagok.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!