Nordic Light Trio

Képek


Szolgáltatók

Irodabútor

Haworth Magyarország Kft.

INAKTÍV Nowy Styl Hungary Zrt.

Kinnarps Hungary Kft

Projektmenedzsment

Jones Lang LaSalle Kft.

Költöztető cég

SantaFe Kft.

Bérbeadó

Skanska Magyarország Kft.

Kivitelezés / Fitout

Újlaki Építő Kft.

Value 4 Real Építő

Tervezés / belsőépítészet

Value 4 real

További szolgáltatók


Cím: 1133, Budapest Véső 7.

Átadás éve: 2020 Q3

Kialakított terület mérete: 14000 m²

Irodában dolgozók száma: 1200

Bérlő cég: Roche Szolgáltató (Európa) Kft.


Rövid bemutatkozás

2020 nyarán elkészült a XIII. kerületben sikeresen működő Nordic Light irodakomplexum harmadik, egyben utolsó fázisa, a Nordic Light Trio névre keresztelt létesítmény, amelynek legnagyobb bérlője a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. A cég a Roche cégcsoport leányvállalataként 2006-ban alakult meg Budapesten, azóta évről évre növekszik, ma már több mint 1200 embert alkalmaz. Új otthonának fejlesztője a Skanska Magyarország, az épület terveit pedig a Paulinyi-Reith & Partners készítette.

A projekt legújabb, „A” kategóriájú, hétemeletes épülete 14 000 négyzetméternyi bérelhető területtel, 223 parkolóhelyet biztosító mélygarázzsal és 2400 négyzetméteres parkosított kerttel rendelkezik. Az Árpád híd közelében, a Váci úti irodafolyosó kiemelt helyén található épületegyüttes könnyen megközelíthető számos közlekedési eszközzel, a belváros pedig mindössze 10-15 perc alatt elérhető. A Roche Szolgáltató (Európa) Kft. közel 10 500 négyzetméternyi területet bérel, ahonnan globális támogatást és szakmai tanácsadást nyújt a Roche több mint 120 leányvállalata számára pénzügyi, beszerzési, emberi erőforrás és számítástechnikai területeken.

Mint minden Skanska fejlesztés, a Nordic Light Trio is a környezettudatosságot szem előtt tartva épült meg. Ez az építtető első magyarországi, WELL minősített projektje, és a LEED Gold tanúsítvány megszerzésére is törekszik. A komplexum fejlesztése során a fenntarthatóság, a dizájn, a digitalizáció és a kényelem korszerű megoldásait alkalmazták, ilyenek például a kertből nyíló kerékpártárolók és öltözők, zuhanyzók, zárható szekrények, valamint a töltővel felszerelt parkolók, amelyeket elektromos autók számára alakítottak ki. Az épület otthonos belső terei hozzájárulnak a dolgozók hatékony napi munkájának támogatásához, míg az építtető skandináv örökségét tükröző lobby hangulatos légkörrel egészíti ki a Nordic Light Trio multifunkcionális környezetét.


Okok, amiért a díjra érdemes

A belsőépítészeti designt és kiviteli terveket a Value 4 Real készítette, de a tervezésben, a tárgyalók elnevezésében, az étkezde fali dizájnjának kialakításában, valamint a bútorok kiválasztásában a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. projektcsapata, valamint számos alkalommal a cég többi munkatársa is aktívan közreműködött. Az iroda kialakítása moduláris rendszerben történt, amelynek célja a cég későbbi létszámbeli vagy strukturális változásainak rugalmas lekövetése. Ebben a rendszerben jól átgondolt arányban kapnak helyet az open office területeken túl a létszámhoz igazított, különböző funkciójú zárt helyiségek és kiszolgáló területek. A tevékenységalapú, vagy más néven ABW (Activity Based Working) kialakításnak köszönhetően mindenki megtalálja az aktuális elfoglaltságához leginkább passzoló teret, legyen szó csoportos megbeszélésről, elmélyült munkáról, ötletelésről vagy kikapcsolódásról.

A szinti bejáratok forgalommal és zajjal terhelt területeit, valamint az open office részeit különböző méretű tárgyalók és zárt irodák választják el. A nyitott irodaterek zsongását jól ellensúlyozza a nagy mennyiségű focus room, phone box és check-in box, melyek az egyéni, elmélyült munkavégzéshez biztosítanak speciálisan kialakított tereket. A bejárati területek központi részeinél kaptak helyet azok a lazább funkciójú közösségi terek, amelyek egyaránt alkalmasak rövid kikapcsolódásra egy kávé mellett, valamint kötetlenebb informális meetingek lebonyolítására.

A földszinti területeken speciális funkciójú terek létesültek. A központi étkező az iroda egyik pezsgő élettere, míg a mobilfalakkal rugalmasan variálható oktatási központ a 20-30 fős továbbképzésektől a 200 fős konferenciákig sokféle eseménynek adhat otthont. Külön érdekességei az irodának a teljesen egyedi kialakítású zenekari szoba, a tetőterasz, vagy a relax szobák, amik nem csak tovább színesítik az amúgy is széles, funkcionális repertoárt, hanem hozzájárulnak a munkavállalók kikapcsolódásához is.

A belsőépítészeti design barátságos és természetes hangulatot áraszt, mely formavilágában is a Roche stílusát idézi. Főbb koncepcionális elemek a faburkolatok, a sok zöld növény és mohafalak, valamint a ferde vonalvezetés, ami több felületen is megjelenik, legyen szó a szőnyegekről, falakról, üvegfal grafikákról vagy lámpatestekről. A bútoroknál fontos szempont volt a meglévő, jó állapotban lévő darabok átköltöztetése a korábbi irodából, ami a fenntarthatóságra figyelő cégnél fontos elvi kérdést is jelentett. Az iroda egyik további különlegessége, hogy Magyarországon csak itt található meg az Ammonia Chiller nevű speciális légtisztító berendezés, amelyet a bérlő kifejezett kérésére szereltek be az épületbe.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!