SIÓ-Eckes

Képek


Szolgáltatók

Irodabútor

Europa Design

Kinnarps Hungary Kft

Tóth-Holz Kft

Design & Build

Fazekas Viktória Réka és Vukov-Várnagy Éva

Green Print

Top Trade Kft.

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Világítástechnika

SOLINFO Lighting & Home

További szolgáltatók


Cím: 1117, Budapest Dombóvári út 27.

Átadás éve: 2020 Q2

Irodában dolgozók száma: 25

Bérlő cég: SIÓ-Eckes

Irodaház: BudaPart Gate


Rövid bemutatkozás

A SIÓ-Eckes Kft. Magyarország piacvezető gyümölcslé gyártója, amely a nagy múltú siófoki telephely mellett a budapesti irodában dolgozó munkavállalóknak is köszönheti sikerét. A vállalat a korábbi iroda körülményei – szűkös, levegőtlen, szétdarabolt helyiség –, a kollégák kollaborációjának új szintre emelése és a vállalati értékek erősítése érdekében döntött úgy, hogy új irodát alakít ki a fővárosban.
Irodaépület: az új irodának otthont adó épület kiválasztásánál döntő szempont volt a vállalat fő értékeként definiált természetközeliség és fenntarthatóság, valamint Siófok egyszerű megközelíthetősége is. Ezen tényezők miatt esett választásunk az új Budapart városnegyed elsőként átadott irodaházára, a GATE épületre. A komplex kereskedelmi- és szolgáltatásmixet kínáló új városnegyedet a lüktető, vízparti világvárosi életérzés és az egyedülálló természet- és vízközeli rekreációs lehetőségeket kínáló 20 hektáros zöld környezet kettőssége teszi izgalmas, emberközpontú munkakörnyezetté. A cég fenntarthatósághoz kapcsolódó céljaihoz igazodóan az épületet a LEED környezettudatos épületminősítési rendszer követelményeinek megfelelően építették, amely ezzel elnyerte a „Gold” fokozatú tanúsítványt. A korszerű technológiák és energiahatékony gépészeti megoldások lehetővé teszik, hogy az iroda fenntartható módon működjön és rugalmasan igazodjon a munkatársaink dinamikusan változó elvárásaihoz. A közeli autópálya pedig a siófoki gyár egyszerű elérését teszi lehetővé. Az irodahelyiség kiválasztásakor is döntő szempont volt a szabadtérhez való közvetlen kapcsolat, így esett a választás az épület 8. emeletén található irodára, ahonnan a majdnem 60 nm-es teraszról egyedülálló kilátás nyílik a Kopaszi-gátra.
Irodahelyiség:
Funkcionális kialakítás: Az irodahelyiség funkcionális kialakításánál a legfontosabb szempont a dinamikus munkavégzés igényeihez való illeszkedés és a kollaboráció erősítése volt. Erre alapozva minimalizáltuk a rögzített munkaállomásokat és több olyan részt alakítottunk ki, ahol akár a nem egy szervezeti egységhez tartozó munkavállalók együttműködését tudtuk megkönnyíteni. Az akár 20 fő fogadására is alkalmas nagy tárgyaló mellett több kisebb tárgyalóhelyiséget, folyosói „beülőket”, valamint a klasszikus munkafolyamatokat megtörő, kényelmes foteleket és kanapékat magába foglaló ún. „chill” szobát valósítottunk meg. Utóbbi helyiség az iroda kialakításának közösségépítő és inspirációs céljainak elérését is hatékonyan támogatja. Emellett a világos, központi helyen lévő konyha és a már említett terasz hivatott a munkavállalók személyes kapcsolódásait erősíteni. Az átláthatóságot az iroda „U” alakja és a folyamatos „fényárt” biztosító üvegfelületei is erősítik. Az irodát a klasszikus munkaállomásonként kialakított marketing, sales és pénzügy open office részek, illetve a szintén üvegfallal határolt, minimalista stílusban kialakított igazgatói irodák teszik teljessé.
Design kialakítás: Az irodahelyiség design-jának kialakításakor szintén a vállalati értékek erősítése volt a célunk. A természetközeliséget a fa bútorok, a zöld mohafalak és a dzsungel érzetet keltő növényrengeteg támasztja alá. A gyümölcsök iránti több évtizedes rajongást a fő open office falon található nagy méretű, élethű gyümölcsképek, a hazai gyümölcsökhöz igazodó színhasználat, valamint a „Chill” rész gyümölcsoszlopa erősíti. A siófoki és a budapesti lokáció egységét pedig az óriási Balatont ábrázoló mohafal biztosítja vizuálisan. A design kialakításakor fontos szempont volt továbbá az inspiráló, dinamikus környezet megteremtése, amelyet az erőteljes, de mégis elegáns szín- és formahasználattal valósítottunk meg. Szintén kiemelt tényező volt a márkáink megjelenítése: a nagy tárgyaló SIÓ márkaelemeket kapott (fő falon található image kulcsvizuál és egyéb POS-ek), a kis tárgyaló a hohes C-hez kapcsolódik (mohából kialakított logó a falon), a „Chill” helyiség oszlopán található gyümölcsök pedig a Yo szörp márkánkat idézik.


Okok, amiért a díjra érdemes

Véleményünk szerint a díjra a vállalati értékekhez való igazodás, azok integrált, koherens megjelenítése és erősítése tesz minket elsősorban érdemessé. Úgy véljük, a „természetvezérelt vállalat” stratégiai fókusza mind a fenntartható irodaépület és a vízközeli környezet kiválasztásakor, mind az iroda belső tereinek, design-jának kialakításakor maradéktalanul érvényesült. A modern, dinamikus vállalati kultúra maximálisan megjelenik az aktivitás-alapú munkaállomások kialakításában, ami hatalmas lépés számunkra a klasszikus értékeket képviselő, régimódi korábbi irodánkhoz képest. Emellett azonban a siófoki gyökerek és a zamatos hazai gyümölcsök megjelenése is kiemelt hangsúlyt kapott. Márkáinkra szintén méltán lehetünk büszkék, ezért is kaptak egyértelmű brandinget az iroda kiemelt helyiségei. A nagy méretű üvegfalakon beszűrődő természetes fény az átláthatóságot, transzparenciát közvetíti, míg a központi helyen lévő közösségi terek a csapatösszetartás szimbólumai. Bár nem volt egyszerű számunkra az irodabelső kialakítása és a költözés – hiszen mindkettő a pandémia első hullámának időszakára esett – a csapat összefogásával és kiváló partnereinkkel ez is sikerült.
Meggyőződésünk, hogy a különbség egy jó vállalat és egy kiemelkedően hatékony és sikeres vállalat között az ott dolgozó emberekben rejlik. Biztosak vagyunk benne, hogy a zöldövezeti légkör, a szolgáltatások széles köre, a vidám, színes iroda vagy a gyönyörű teraszunkon elköltött ebédek inspirálóan és motiválóan hatnak a kollégákra.
A kollégák véleménye alapján az új irodaválasztással kapcsolatos céljainkat maradéktalanul elértük, és lelkesedésüket az iroda iránt még a pandémia sem törte meg (természetesen szigorú higiéniai előírásokat betartva).
Az új iroda számunkra a vállalati kultúra fejlesztésének és a közösség erősítésének szimbóluma, amely méltó egy modern, piacvezető vállalathoz, így többet jelent számunkra pusztán falaknál és bútoroknál – bármilyen design-osak legyenek is azok.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!