Az NN Biztosító központi irodája

Képek


Szolgáltatók

További szolgáltatók


Cím: 1139, Budapest Fiastyúk utca 4-8.

Átadás éve: 2020 Q3

Kialakított terület mérete: 5930 m²

Irodában dolgozók száma: 430

Bérlő cég: NN Biztosító Zrt.


Rövid bemutatkozás

Az NN-ről röviden

A mai NN Biztosító 1991-ben, zöldmezős beruházásként jelent meg Magyarországon Nationale-Nederlanden néven. Cégünk volt az első kizárólag életbiztosítást kínáló vállalat hazánkban. 1997-re piacvezetők lettünk és továbbra is meghatározó szereplői vagyunk a magyar életbiztosítási piacnak.

Vállalatunk az elmúlt évtizedekben számos, kiemelkedően sikeres biztosítási és pénzügyi terméket vezetett be elsőként Magyarországon, 2015. április 1-től NN Biztosító néven, változatlan minőségben és elkötelezettséggel szolgáljuk ki ügyfeleinket. Noha az elmúlt években sok izgalmas időszakon mentünk keresztül, az NN-nél a célunk: segítjük az embereket, hogy azzal törődhessenek, ami igazán számít nekik.

A belsőépítészeti koncepció rövid bemutatása

A 2020-as év több szempontból is jelentős változást hozott az NN életében.
16 év után elérkezett az idő, hogy új székházba költözzünk, mindezt úgy, hogy ezzel párhuzamosan teljes gőzzel zajlott a szervezet agilis munkamódszerre való átállása. Célunk az új iroda kialakítása kapcsán így kettős volt.
Egyrészt szakítani szerettünk volna a korábbi irodai környezettel mely során a szigorú, merev és kimérten elegáns világ helyett a fiatalabb generáció számára is vonzó, flexibilis munkavégzést lehetővé tevő, otthonos, színes, inspiráló munkakörnyezetet kívántunk megvalósítani. Másrészt a radikálisan új munkamódszert, vagyis az agilis munkavégzést mindenben támogató környezet kialakítása volt a cél.

A belsőépítészeti tervezéssel megbízott MádiLáncos Studio ezen irányelvek mentén dolgozott mind a Váci Greens F épület irodatereinek, mind az E épület földszintjén kialakításra kerülő ügyfélszolgálati iroda tervezése során.

Az alaprajzi rendszer fő szervezője az irodaterület középpontjában elhelyezésre került canteen volt, melynek pozíciója szimbolikus jelentőséggel bír.  Ez a munkavállalók találkozásának központi tere, ami ebédidőben az étkezés helyszíne, azon kívül viszont work café-ként funkcionál. Ennek terét egy középen álló konyhasziget tagolja, kisebb, otthonos zónákat kialakítva, ahol a változatos bútorozás egyaránt lehetőséget ad a fókuszált egyéni, és a kisebb csoportos munkavégzésre is.  
A canteen centrális elhelyezésből adódó, intenzív közlekedési forgalom szükségessé tette, hogy akusztikailag elszigetelt közlekedési sávokat hozzunk létre az egyterű irodában. A különböző funkciókat egymástól jól elkülönülő zónákba szerveztük, ezeket pedig belsőépítészeti eszközökkel és a bútorozással vizuálisan lazítottuk fel.  
A padlóburkolat többfajta organikus, természetet idéző textúrájú szőnyeg mezőből áll össze, melyek váltakozó ritmusa kilép az épület derékszögű, merev rendszeréből. A kollaboráció, kikapcsolódás és feltöltődés helyszíneit nyitott álmennyezet és színes padlóburkolati foltok jelölik ki ezzel is a munkahelyi környezettől merőben eltérő, a napi munkavégzésből kis időre kizökkentő atmoszférát teremtve.   
A tárgyaló blokkok a közlekedő magok mentén kerültek elhelyezésre, így ezeken a területeken folyosók alakultak ki, melyeket a márka imidzsével és branding eszközeivel harmonikusan összeillő, kézzel festett grafikai elemekkel, geometrikus fali növénytartó rácsokkal és akusztikus panelek váltakozásával színesítettünk.  
A bútorozásnál fontos szempont volt a lekerekített formavilág, a természetes anyagok és a merész színek használata mellett a lehető legtöbb növény elhelyezése ezzel is megteremtve az otthonosság érzését.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az NN-nél munkánkat három alapvető értékre alapozzuk: odafigyelés, átláthatóság és elkötelezettség. Ezek az értékek kifejezik a számunkra fontos dolgokat, céljainkat és mindent, amiben hiszünk.

A költözés és az új iroda kialakítása nagyszerű lehetőséget adott arra, hogy a közös munka során márka értékeinket képviselve alakítsunk ki egy, a vállalathoz és dolgozóihoz is méltó, egyúttal kellemes hangulatú, ergonomikus munkakörnyezet.
A tervezés első pillanatáról odafigyeltünk kollégáink véleményére és igényeire: workshopok és kérdőívek keretében mondhatta el bárki az ötleteit, javaslatait, amiket később szervesen beépítettünk a belsőépítészeti koncepcióba. Az önkéntes kollégákból alakult NN Design teammel pedig szorosan együttműködtünk az egész tervezési folyamat alatt, ők képviselték a csapataikat a megbeszélések és közös ötletelések során.
Nemcsak a tervezésbe, de az építési folyamatokba is betekintést engedtünk kollégáinknak. Szerveztünk számukra az építés során bejárásokat, videófelvételeket osztottunk meg velük, illetve tesztnap keretén belül ki is próbálhatták az új irodánkat.

Az agilis munkamódszer melletti elkötelezettségünk az új iroda minden szegletében megmutatkozik. Az inspiráló, kollaborációt támogató és ösztönző terek és bútorok, a tárgyalók technikai felszereltsége, a work café és a kreatív terek mind ebben a szellemben lettek kialakítva. Az NN Akadémia pedig mobilfalrendszerével, akusztikai megoldásaival, könnyen mozgatható és átcsoportosítható bútoraival egy különálló tárgyalószigetként biztosít helyszínt a legkülönbözőbb létszámú és témájú eseményeknek és felhasználói igényeknek.

Úgy érezzük, hogy még ebben a minden szempontból rendhagyó évben is teljes mértékben sikerült megvalósítani az iroda kialakításával kapcsolatos céljainkat és az eredmény hűen tükrözi a kollégák részére is mottónkat: Te számítasz!


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!