Az Év Belsőépítész cége

studioNeked // Környezettervezés.hu Interior Branding Studio

Cím: 1075, Budapest Madách Imre út 8 8.

Rövid bemutatkozás

Gondoltunk egy merészet, és ügyfeleink véleményeit olvasva, valamint saját 2020-as küzdéseinket megélve, jelöltük magunkat Az Év Belsőépítész cége 2020 Díjra. 2021 áprilisában kiderül, milyen helyet zárunk a megmérettetésen. Nívós csapatban indulunk, itt indulni is megtisztelő.

2020-ban, a Covid - 19 vírus következtében kialakuló pandémiás állapot a mi vállalkozásunkat is azonnal érintette. A tavaszi, első hullám megjelenésekor, 3 szerződéskötés aláírása előtt álltunk közvetlenül. A vírushelyzet okozta bizonytalanság okán, egyikre sem szerződtek le velünk, mert elkezdődött az azóta is tapasztalható kivárás.

Ekkor láttam, hogy 2 út van előttünk. Vagy elfogadjuk azt, hogy gazdasági válság következik, és feladom, amiért 5 éve küzdök, vagy tettekkel lépünk a változtatás mezejére.

Én, Pók Enikő, a Környezettervezés.hu Interior Branding Studio ügyvezető igazgatója, illetve a studioNeked brand senior belsőépítész tervezője, úgy döntöttem, a nehezebb utat választjuk. Az idő majd eldönti, jó döntést hoztam - e.

Milyen újratervezéseink voltak idén?

- 2020 tavaszán cégünk, a Környezettervezés.hu Kft bevezette Interior branding szolgáltatását, melyben komplex belsőépítészeti tervezés és arculattervezést nyújt cégek számára, tervező grafikus bevonásával, hogy a céglogótól kezdve (logó, névjegy, email aláírás, weblap) a teljes belső tértől ( falmatrica, üvegfólia, brandingelt padlóburkolat) a legapróbb részletekig (táskatartó, poháralátét, helyiség tábla, utcatábla) minden részlet összhangban legyen egymással. Támogatva a cégek szolgáltatásait, növelve ezzel munkavállalóik elkötelezettségét, a cég jó hírnevét keltve a köztudatban .

- mindeközben a teljeskörű, kulcsarekész állapotig tartó menedzsmentnek köszönhetően levenni a kivitelezéssel járó többletterhet a cégvezetők válláról, hogy a cégük irányításával foglalkozhassanak abban az időszakban, amikor ez fokozottan szükséges.

- a mai piaci gyakorlatban már nem elég a tökéletes végeredmény, a magas szintű kivitelezés, a határidők és a tervezett költségkeret tartása, hanem plusz odafigyeléssel, törődéssel, emberi oldalról is támogatnunk kell az ügyfeleket

- tervező irodánkban az idei évben 3 közületi projektjet is sikerült olyan színvonalon megterveznünk és kivitelezni, hogy azok érdemesek legyenek az Év Irodája Díj különböző jelöléseire // Bimbó5, ICF, Taylor Wessing //

- brandjeink sikerei a mi sikerünk: az általunk tervezett SevenhillsDistillery whisky lepárló üzem első terméke, a Tokaj GIN - megnyerte a világhírű Gin Masters Awardson, a minden kategória feletti, Master ketegóriát, ezzel a 2020-as legjobb, Mestermű szintű ginné minősítették a 21 féle növényi összetevőt tartalmazó különleges, kézműves párlatot .

- egy komplett iparág, az építőipar becsületének és megítélésének helyreállításán dolgozom, a kivitelezésen dolgozó szakemberek pozitív megítélése és megbecsülése mellett állok ki, amikor csak lehetőségem adódik, ahogy történt ez egy, a Zatik Ádámmal készített podcast interjú keretein belül .

- nőknek biztosítok lehetőséget egy férfiak által uralt iparágban .

- amennyiben a megrendelői oldalról van rá fogadópiac, minőségi anyagokat építünk be, hogy mindezzel hosszabb életű közületek valósulhassan meg .

Köszönet nyilvánítás :

Bízom benne, és sokszor érzem, mert kollégáim tudatosítják bennem azt, hogy támogatásom értékelik, és pozitív hozzáállásukkal, kitűnő minőségű munkájukkal hálálják meg a pozitív együttműködő szándékot.

Ezért tudok, tudunk magas minőségben alkotni, ezért hálával tartozom nekik. Ahogy szakmai partnereimnek is, akik szintén elkötelezettek a magas minőség mellett, és nap mint nap bizonyítják helytállásukat.

Ahogy hálás vagyok megbízóimnak is, akik bizalmat szavaznak nekem, elfogadják újító ötleteim, és követnek, a kihívásokat keresve, komfortzónánkat nap mint nap átlépve, tanítva egymást, tanulva egymástól, alázattal és kitartással, még ha küzdelmes és nehéz is ez az út. Hiszem, hogy csak így éri meg.

Ezért maradunk munkavállalóink számát tekintve kicsi, de mindvégig a magas minőség mellett elkötelezett hazai vállalkozás. Női vezetővel az élén - ehhez mérten szívvel, lélekkel, tűzzel.

Pók Enikő
Környezettervezés.hu Kft
studioNeked
ügyvezető // Alapító

Okok, amiért a díjra érdemes

ICF Technologies // Orbán Levente // Operatív vezető // Ajánlás

"Orbán Levente Ernő szerint a studioNeked fő hozzáadott értéke az a tiszta és önzetlen odaadás, mely egyszerre párosul minőségi elszántsággal és állandó törődéssel, melyek elengedhetetlen elvárások egy megrendelő részéről. Ahogy a belsőépítészeti és az interior branding tervezési fázis után, a kivitelezési helyszíni tanácsadás során Pók Enikő senior belsőépítész tervező az egyes szakiparági munkák kezdésekor eligazítást tart a helyszínen, egyértelmű üzenetet hordoz a szakmai hivatásáról.

Ő nemcsak megbeszélést folytat a kivitelezőkkel, hanem együtt gondolkodik velük, hogy a megrendelő számára a lehető legjobb minőségben és legszebb kivitelezésben valósuljon meg a terv. Rátermettsége és elkötelezettsége nem engedi, hogy egy munka ellenőrizetlenül legyen lezárva, és mindvégig arra törekszik, hogy a szakmai kihívások sehol ne szenvedjenek csorbát.

Hibák esetén koordinál a megrendelő és a szakipar között, így előbbi válláról leveszi az ezzel járó terhet és nyugodt hangulatot teremt abban, hogy elkerüli a fölösleges köröket, amik lassítanák a kivitelezés időbeni elvárásait. Megrendelő és a vállalt munka iránti lojalitása mindvégig tisztán lekövethető, így a közös siker egyszerre tanúsít kiváló eredményt és további szakmai fejlődési lehetőséget a jövőben."

Bimbó5 // Balláné Etedi Imola // Ügyvezető // Alapító // Ajánlás

"Fantasztikus volt a kreatív folyamatban benne lenni, végig követni, ahogy egy lakásból közösségi tér alakul. Célunk volt a hely előnyeit kihasználni, a jellegzetességeit megtartani, miközben modern irodává alakítjuk. Már a stílust is izgalmas volt kitalálni, amihez részletes képekkel ellátott terveket kaptunk Enikőtől (ld. modern, art deco, klasszikus), és konkrét élő referenciákat, ahol a stílusokat megtapasztalhattuk élőben.

Később a terek elosztásában kaptunk segítséget, ahol nagyon kreatív, és a helyet nagyon jól hasznosító megoldásai voltak Enikőnek (ld. konyhában a részleges falbontás). Ezt követték a szakmaibb részek, az anyagok, bútorok kiválasztása a helyszínen, ahol különösen hálás vagyok a kiválasztott recepcióspultért, és az egész recepció kialakításában nyújtott segítségéért, de azért is, hogy ezeket a modern, akusztikus bútorokat ennyire harmonikusan sikerült összehangolni az art deco stílussal. A hangok kiszűrésére az akusztikus filc és az akusztikus panelek is nagyon jó választásnak bizonyultak.

Külön örültem annak, hogy a világítástechnika egyik kedvenc területe Enikőnek, ez nagyon szépen visszatükröződik minden terem világítástechnikai megoldásában. Virág nevű grafikusunkkal (Mucius Scaevola Kft.) való együttműködése során kialakult a Bimbó 5 virágszimolikája, melynek így minden eleme összhangban van a kiválasztott stílussal.

Nagyon tehetséges festőt is talált Enikő, aki személyesen eljött, és a branding, és a már meglévő színek figyelembevételével festett csodálatos képeket a termek falaira. A folyamat végére is rengeteg kreatív ötlet maradt, a műgyantás poháralátétek, a Bimbó5 logós táskaakasztók mind segítenek az összhang megteremtésében. Az apró részletekben, pl. a konyhafelszerelés kiválasztásában is szívesen segített Enikő, aminek azért is örültem, mert nincs elhanyagolható részlet, ha teljes összhangot és igényességet szeretnénk."

"Enikő az első pillanattól kezdve a célközönségen tartotta a figyelmét, mindvégig rugalmasan kezelte a koncepcióbeli változásokat, egyszerre irányította és engedte megtörténni a folyamatokat. Nagyon megkönnyítette a munkát, hogy minden kérdésre rövid időn belül válaszolt, és döntésképes volt a felmerülő váratlan helyzetekben. Azt tapasztaltam, hogy egy ilyen folyamat irányításához és sikeres befejezéséhez jó meglátások, jó tervek, munkabírás, szakemberek ismerete, gyors kommunikáció szükséges, és ezek mindvégig jelen voltak Enikőnél munkája során, a folyamatos nyitottsága, és fejlődni tudása mellett. Örülök, hogy megtapasztalhattam egy teljes átalakulási folyamatot, és köszönöm az ebben nyújtott eredményes segítségét. "

Taylor Wessing // Ódor Dániel // Senior Ügyvéd // Ajánlás

“Enikőt a tervezés mellett az egész projekt lebonyolításával is megbíztuk.

A tervek elkészítése során mindig megfelelő időt szánt az igényeink pontos felmérésére, amelynek köszönhetően a végeredmény abszolút tükrözi cégünk arculàt.

Enikő határozott egyénisége a projekt sikeres végrehajtásának egyik kulcsa volt, az utolsó részletig mindent lelkiismeretesen kidolgozott és megvalòsított.

Sikeresen alakított egy olyan munkakörnyezetet, ahol mindenki jól érezheti magàt a napi munkavégzés során.”

Főbb ügyfelek, referenciák

2020

Bimbó5 // Coworking Center és Közösségi Iroda // Budapest, II. kerület // Bimbó út 5.
ICF // Informatikusok Közösségi terei // Budapest, I. kerület // Pauler Irodaház
Taylor Wessing // Ügyvédi iroda // Budapest, V. kerület // Vörösmarty tér, Dorottya utca 1. // Gerbaud Irodaház

2019

SevenHills Distillery // Whisky lepárló üzem és vendéglátóhely // Tokaj - Bodrogkisfalud
GPC // Többesügynök Biztosító Központ // Több divízió kialakítása // Budapest, XIV. kerület // Hermina Business Tower Irodaház

2018

Generali by ROAR // Roarerek játéktere // Budapest, V. kerület // Váci utca // Váci Utca Center Irodaház