Loffice új HQ

Cím: 1085, Budapest Salétrom 4
Ingatlan mérete: 3000 m²
Bérlő cég: Nespresso, Logiscool, Rollbar, Nanushka, Artmagazin, Morselli, DmLab
Bérlők száma: 200
Projektmenedzsment
Coworkid Alapítvány
Ingatlantanácsadás
P-55 Kft.
Ingatlanfejlesztő
RÉ-NET Kft.
Üzemeltetés
Taste Loffice Kft.

Rövid bemutatkozás

A Loffice új közösségi irodája a budapesti bohém negyed centrumában, a 8. kerületi Salétrom utca 4. szám alatti, egykori vöröslámpás ház helyén áll. A minimalizált ökológiai lábnyommal működő, okos épületben tetőteraszra nyíló coworking iroda, standard és szolgáltatott design irodák, hibrid munkaterek, kertkapcsolatos rendezvénytér, tárgyalók és coliving apartmanok adnak otthont a kreatív vállalkozások, családok, startupok és kulturális kezdeményezések nyüzsgő mindennapjainak. A fejlesztés célja egy urbánus oázis, egy kozmopolita találkozóhely létrehozása volt, ahol egy épületen belül van lehetőség dolgozni, lakni és egy befogadó közösség tagjává válni.

Az épület egyes tereit a startupok és kis cégek növekedési igényeit szem előtt tartva alakították ki, a közösségi tér mellett 25-250 m2-es irodaterek is rendelkezésre állnak.

A 2020 nyarán átadott, munka- és életterek kreatív kombinációját egyaránt felsorakoztató új Loffice bázis egyik büszkesége annak kortárs homlokzata, amely az épület funkcióit ábrázoló fém fátyol és amely rövid idő alatt a kerület egyik ékkövévé avanzsált. A 8. kerületi utcaképet megújító installáció Willem van de Ven holland designer és Esterházy Marcell képzőművész közös alkotása. Az épület terveit Paládi-Kovács Ádám jegyzi.

Okok, amiért a díjra érdemes

Támogató közösség, praktikus házon belüli funkciók és költséghatékony megoldások, kortárs építészet és képzőművészet, funkció és design, valamint munka- és életterek találkozása, energiatakarékos üzemelés, rugalmas és innovatív bérleti konstrukciók, "lehetetlent nem ismerő" szolgáltatási portfólió, emberi lépték és baráti hangnem, szabadidős és szakmai programok.

Az elmúlt 11 évben az innovatív megközelítésüknek és sokszínű közösségüknek köszönhetően a Loffice helyszínei kreatív vállalkozások, kulturális kezdeményezések nyüzsgő tereivé váltak. Számos sikeres projektet vittek és visznek véghez az alábbi területeken: vállalkozóvá válást elősegítő program, startup versenysorozat, kisgyermekes szülők munkaerőpiaci reintegrációja, családbarát iroda program, megosztás alapú gazdaság fejlesztése, képzőművészeti mentorprogram, uniós edukációs konferencia, üzleti kapcsolatépítő, esélyegyenlőségi program, közösségépítő- és kulturális- események, szakmai mentoráció és tehetséggondozás.

Most megnyílt, új főhadiszállásukkal a Loffice-t vezető Klementz testvérpár 10 éves terve és álma vált valóra. A beruházás portfólió-centralizálási törekvéseik eredménye. Ez az eddigi legnagyobb ingatlanfejlesztésük, mellyel megsokszorozzák a rendelkezésre álló Loffice terek és szolgáltatások körét és megmutatják, hogy miképp egyesíthető a munka-, az alkotó- és élettér hármasa egy átfogó közösségi szellemben.

A kortárs építészeti bravúr, a korszerű munka- és életterek, és a rugalmas feltételekkel használható infrastruktúra mellett a Loffice egy olyan támogató légkört biztosít, amely napról napra lehetőséget nyújt a szakmai és emberi kapcsolatok építésére, ihletszerzésre és önfejlesztésre. Itt nem bérlők, hanem közösség van, a nyitottság és az együttműködés alapvetés, a hatékony munkavégzést és stílusos életteret szolgáló funkciók pedig egy épületen belül érhetők el és egészítik ki egymást.

Az épület fűtését és hűtését egy ún. fresh-air system, az “LG Multi V” központi klímarendszer látja el. A fenntartható üzemelés a coworking filozófiával összhangban került kialakításra.Gázfelhasználás nem történik a házban. A változó hűtőközeg tömegáram (VRV) elven működő rendszer, amely a jelenleg elérhető legmodernebb klímatechnológa.

Az elmúlt hónapok újkeletű igényeire való válaszként dolgozta ki a Loffice - a coworking kiterjesztéseként - hibrid iroda modelljét, amely a rövid távú bérleti konstrukciókat preferálja, és biztosítékokat, valamint rugalmas feltételeket kínál a váratlan helyzetek kezelésére is. Ez a megoldás az otthoni munkavégzés és irodai lét kombinációját nyújtja és lehetőséget arra, hogy a cégek a számukra szükséges funkciókat és szolgáltatásokat használat-arányos módon összeválogassák, és csak annyit fizessenek, amennyi térre és szolgáltatásra az adott időszakban szükségük van. A rövid-, közép és hosszú távra egyaránt leköthető irodák és apartmanok, stílusos belső terekkel, nagy kerttel és tágas teraszokkal, raktár- és garázshasználattal, valamint kerékpártárolóval rendelkeznek. Legyen az egy nap, egy hét, egy hónap vagy egy év, a flexibilis bérleti konstrukcióknak (coworking + hibrid) köszönhetően garantált a költséghatékony és fenntartható működés. Egy épületen belül van lehetőség dolgozni, lakni és praktikus módon kombinálni a különféle szolgáltatásokat és co-modelleket, mint a coworking, coliving, coworkid, coclubbing, melyek bármely felmerülő igényre megoldást nyújtanak.

Loffice, a home for you to work, create, live & celebrate
https://www.loffice.hu/budapest/hu/

Szolgáltatások

Coworking munkatér
Szolgáltatott, standard és hibrid irodák
Virtuális iroda és székhelyszolgáltatás
Tárgyalók és rendezvényterek
Coliving apartmanok
Üzleti szolgáltatások
Közösségi események

Egyéb szolgáltatások: zuhanyzók, biciklitároló, mélygarázs, zárható tárolók, laptop zár, higiéniai csomag, biztosítás, akadálymentesítés, tetőterasz, udvar, közösségi konyha, nyomtatás, wifi, klíma, akadálymentesített tér és mosdók, kávé, kisállatbarát, recepció, 24/7, coworking app, bérlői management softver, szakmai workshopok, cégalapítási tanácsadás Magyarországon és Ausztriában.