Precognox kaposvári irodája

Szeretnél itt dolgozni?

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Karácsony Emese Dekorműhely

További szolgáltatók


Cím: 7400, Kaposvár Fő utca 65.

Átadás éve: 2020 Q3

Kialakított terület mérete: 300 m²

Irodában dolgozók száma: 35


Rövid bemutatkozás

A Precognox Kft. 2008-ban alakult. Az azóta eltelt időszakban a cég folyamatosan bővült mind árbevétel, mind az alkalmazottak számát tekintve. Ennek a bővülésnek köszönhetően az idei évre szükségessé vált egy új irodahelyiség felkutatása. Mivel éppen 2020-ra valósult meg az a beruházás, melynek során a kaposvári kórház egykori déli tömbje egyik műemlék épületének renovációjával kialakításra került az Informatikai és Innovációs Központ, magától értetődő volt az új iroda helyszínválasztása.

A komplexum a város szívében található, ennek ellenére az újonnan kialakított Okospark ölelésének köszönhetően mégis természetközeli a környezet. A Precognox irodája az épület első emeletén található, a megközelíthetőséget pedig egyaránt segíti a hatalmas belvárosi parkoló, illetve az akadálymentesített kialakítás.

Az új iroda nem csak tágasabb, mint a Precognox korábbi bérleménye, de új perspektívákat is nyitott a munkaszervezés tekintetében. Ez azért bírt különös jelentőséggel, mivel a Precognox, mint szoftverfejlesztési cég számos feladaton dolgozik párhuzamosan, így gyakorlatilag minden helyiségben külön projektmunka folyhat az ahhoz dedikált csapattal.

Az iroda belső terének kialakítása

Az iroda főbejárata egy fogadótérbe nyílik, ahol a vendégek várakozás közben a cég névjegyére mutató QR kóddal tanulmányozhatják részletesen a Precognox profilját. Innen nyílik a vezetői iroda, valamint két irányba felfűzve a munkaállomások. Az épület ezen adottsága nagyon kedvező, jól összekapcsolja és mégis egységekre osztja az itt dolgozó 35 fő munkaterét.

Az irodahelyiségek tematikájában fontos volt, hogy az adott szobák témája ne legyen túl direkt, de mégis egyértelműen utaljon a választott városokra. Így lett játékosan megjelenítve Washington szobában a Fehér Ház, illetve a Washington Post, melynek betűtípusaival kerültek mottók a falra. A fotótapéta a Nemzeti Légi- és Űrutazás Múzeumára utal. Ebben a szobában kapott helyet a dicsőségtábla, a 3 éve a cégnél dolgozók névtábláival.
Palo Alto workshop szoba hangulatát a tenger közelsége és a Szilikon völgy domborzati adottságai ihlették. Kialakításakor figyelembe kellett venni, hogy több funkciónak megfeleljen, így adva helyet a havonta megrendezett csapat megbeszéléseknek, melyhez folyamatban van egy egyedi kialakítású ülő padozat kivitelezése. Emellett a hétköznapokban tárgyalóként és videó konferenciák helyszíneként funkcionál.
Pihenőszobában a gyereksarok, kényelmes fotelek, meleg színek és Budapest látképe kaptak helyet.
A Deseda szoba természetközeli képei és fal színe hangsúlyos.
Bostonban a vízisport szeretete, a Szabadság útjának piros kövei és a belváros térképének grafikus megjelenítése utal a témára. Boston számos egyeteme és a cég számára is oly fontos életen át tartó tanulás hangsúlyozására egy egész falat szenteltünk az elvégzett továbbképzések okleveleinek. A San Francisco szobában a csapatmunka hangsúlyozása és a város híres épületeinek sziluettje jelenik meg vászonképeken.
London a legtradicionálisabb, merész mély kék színével, London témájú vászonképeivel kölcsönzi a szobának a kellő komolyságot a nagy volumenű projekteken dolgozóknak.
A rendkívüli, közel 4 méteres belmagasságnak köszönhetően a színek, a képek és a további dekorációs elemek különlegesen hatásos megjelenésűek.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az irodabérlemény méreteit tekintve hatalmas potenciált rejtett magában ahhoz, hogy egyedi, merész, de mégis praktikus és családias belső környezet kerülhessen kialakításra. Ilyen méretű és az ehhez hasonló színvonalon kialakított irodákat sajnos még ritkán találunk vidéki kisebb városokban, ezért tartjuk különlegesnek a projektünket.
A belső kialakítás során éppen az volt az egyik fő cél, hogy meg lehessen mutatni, vidéken is színvonalas irodai környezetet lehet teremteni, amely azoknak is vonzó lehet, akik egy nagyvárost hagynak el azért, hogy a Precognox-nál folytassák, vagy éppen kezdjék meg karrierjüket.
Irodánk abból a szempontból is kiemelkedik, hogy egy korábbi teljesen más funkciójú műemlék épület újragondolása és modernizálása történt meg. Ennek során korszerű LED-es világítás és hőszivattyús fűtésrendszer került kialakításra, valamint napelemek is kerültek az épületre, amelyek a teljes villamosenergia fogyasztást biztosítják.
Az épület adta lehetőségekkel pedig remekül élt Karácsony Emese belsőépítész, aki ötleteinek megvalósításával egy igazán színes belső világot álmodott meg és hozott létre. Ez azért is jelentett nagy kihívást, mivel a cég egyik fő erénye, hogy mindig szem előtt tartja a munkatársak egyedi igényeit, amelyekből a több éves közös munka során egyre több lett. Többek között ilyen az akadálymentesség, az alacsony zajszint, a jó szellőztethetőség vagy a változatos étkezést lehetővé tévő konyhai eszközök, illetve a számítógépes munkavégzéshez szükséges ergonomikus bútorok, felszerelések és kiegészítők rendelkezésre állása.

Természetesen szükség volt arra is, hogy az informatikai terület számára elengedhetetlen technikai eszközök számára is praktikus legyen az iroda belső dizájnja. Emellett külön-külön helyiségeket kellett biztosítani a speciális funkciók ellátására. Elengedhetetlen volt a Meeting szoba az ügyfelekkel történő kommunikációhoz, a közös csoporthelyiség a csapat megbeszélésekhez és a rendezvények lebonyolításához, valamint a világos, jól felszerelt és megfelelően szellőztethető konyha. Ezeken felül szükséges volt a magánjellegű és csendet igénylő telefonbeszélgetések lebonyolítására alkalmas fülke, a rekreációs funkcióval bíró pihenőszoba, illetve a gyereksarok kialakítása.

A további tárgyi igények között szerepelt még a hang- és hőszigetelést segítő padlószőnyeg, a fertőzések terjedését akadályozó elválasztók, a növénytartók, a különálló vezetői iroda, illetve a cég által fontosnak tartott szlogenek, idézetek megjelenítése. Mindemellett kiemelt fontosságú volt az az elképzelés, hogy minden helyiség egy-egy városról kapja a nevét, így többek között olyan belső elemeket kellett kreatívan alkalmazni és ötvözni, amelyek jellemzőek például Bostonra, Palo Alto-ra vagy éppen Londonra.

Az ok, amiért az iroda a díjra érdemesek között lehet, hogy a speciális, de egymástól igen eltérő igények figyelembe vételével sikerült egy valóban színes és egyedi, ám funkcionális belső teret kialakítani, amely még az informatikai közeg komoly technikai elvárásainak is megfelel.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!