Nomád Coworking & Design Shop

KépekCím: 8230, Balatonfüred Kisfaludy 10.

Ingatlan mérete: 42 m²

Bérlők száma: 140


Rövid bemutatkozás

Szerettünk volna saját irodát, végül csináltunk egyet másoknak is. Ahogy eldöntöttük, már nem az volt a cél, hogy legyen egy asztalunk néhány székkel. Emlékezetes helyet akartunk, olyat, ahova az emberek visszavágynak. A Nomád Coworking & Design Shopot 2020 februárjában nyitottuk meg Balatonfüred történelmi városrészében, a balatoni régió első közösségi irodájaként.

A Nomád belső terét Ázsia közösségi irodái ihlették, ahol minden részletből a természetesség, a szabadság, a nyers energia sugárzik. Az enteriőrt mi magunk alakítottuk ki, az asztalosmunkában egy borász és egy fotós barátunk segített.


Okok, amiért a díjra érdemes

Fontos volt, hogy egyedi teret hozzunk létre, és ne tömeggyártott bútorokkal pakoljuk tele az üzletet, pusztán a funkciókra hagyatkozva. Büszkék vagyunk rá, hogy a Nomádban minden az, aminek látszik: a fa az fa, a bőr az bőr, a fém az fém. Ugyanígy szeretnénk, hogy a hozzánk érkező nomádok is „valódiak” legyenek, és rövidesen már stabil közösségről beszélhessünk.

Nomád lelke az otthonos légkör és a kicsi, de összetartó közösség. A beszélgetés, a kapcsolatépítés, az egymás számára megoldások nyújtása az iroda szellemiségéhez tartozik.

Izgalmas fűszere még a helynek, hogy a falak otthont adnak pop-up kiállításoknak is. Az első, hét képből álló sorozat Radisics Milánhoz köthető, aki sikeres reklámügynöksége mellett évtizedek óta foglalkozik fotózással, a National Geographic magazin hazai kiadásában saját rovata van, és WATER.SHAPES.EARTH projektje, amiben az ember természetes vizekre gyakorolt, sokszor negatív hatását mutatja meg, a világ legtávolabbi pontjaira is eljutott.

A Nomád kiállításán Európa több híres szalináját, azaz sópárlóját fedezhetjük fel, szokatlan perspektívából, drónnal fotózva. Bár néhány fotón kivehető a víz és egy-egy különleges madár, a képek nagy része inkább absztrakt festményekre hasonlít. Nem véletlen, a fotós célja az volt, hogy ezekkel a képekkel a neves festőnek, az amerikai Mark Rothkonak is emléket állítson, aki az absztrakt festészet egyik forradalmárának tekinthető.

A kiállítások mellett nem titkolt cél, hogy a Nomád szűk körű meetupoknak, workshopoknak is helyet adjon.


Szolgáltatások

Az általunk ismert közösségi irodák jellemzően hatalmas alapterületűek, így könnyű több funkciót biztosítani bennük, a közösségi terektől a kávézón át egészen a tárgyalókig vagy konferencia termekig. Nekünk viszont 42 négyzetméterünk volt megvalósítani és összesűríteni mindazt, amit egy jó közösségi irodáról gondolunk. A füredi Nomádban egyszerre 10-12 fő tud kényelmesen dolgozni, négyen akár egy privát tárgyaló részen is összeülhetnek, ötletelhetnek, prezentálhatnak.

Külön munkaállomások, nagy terek és termek nincsenek, viszont minden otthonos, közvetlen, a tömör fa bútorok, a végletekig csiszolt részletek – mint például a mobiltöltő állomás, az asztal közepébe rejtett elosztó, vagy az inspiráló könyveket tartalmazó mini-könyvtár – és az aprócska dizájn bolt tovább erősíti a hely pozitív, inspiráló hangulatát.

A megfelelő infrastruktúra mellett pedig fontos volt az inspiráló miliő és az extra funkciók is, hogy a nyári szezonon kívül, a helyieknek is érdekes hely lehessen. Így lett a Nomádból a közösségi irodán túl dizájn- és ajándékbolt is egyben, ahol azok is találnak egy-egy stílusos vagy finom ajándékot, akik zárásig a monitorra tapadva dolgoznak, vagy az utcáról tévednek be az üzletbe. A szűk, de folyamatosan változó szortiment magyar tervezők, kézművesek és kistermelők termékeiből áll.

Az iroda elhelyezkedésének nagy előnye, hogy ha meguntuk a munkát, egy perc alatt lecsattoghatunk a Balaton-partra, hogy szívjunk egy kis friss levegőt, vagy együnk valami jót a környék gyalog is könnyen megközelíthető, minőségi vendéglátóhelyein.

Ezzel együtt a Nomádban sem szenvedünk hiányt semmiben: a napijegyhez kávé vagy tea is jár, ahogy a net mellett a vizet is korlátlanul kapjuk. A bérletesek még ennél is több kedvezményt – ingyenes nyomtatást és tárgyaló-használatot – élvezhetnek, és szendvicseket és frissen préselt dzsúszokat is kérhetünk, ha beszippantott minket a munka.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!