Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

BudaPart GATE

Cím: 1117, Budapest Buda-part tér 2.
Ingatlan mérete: 20092 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2020
Kivitelezés / Fitout
Market Építő Zrt.
Ingatlanfejlesztő
Property Market Kft
Tervezés / belsőépítészet
Stúdió 100

Rövid bemutatkozás

A BudaPart GATE irodaház a Property Market Kft. fejlesztésében, a városnegyed kapujában valósul meg a beruházás első irodaépületként, mely a Dombóvári út mellett 11 emeleten kínál irodahelységeket, ami kiegészül 4 mélygarázs szinttel, valamint a földszinttel. A XI. kerületben egyedülálló környezetben, 54 hektáron épülő városnegyednek majdnem fele zöldfelület lesz a fejlesztés végére, köszönhetően a kialakításra kerülő parkoknak, valamint a Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl kivételes adottságainak.

A BudaParton a megközelítőleg 10 éves beruházás alatt összesen 15 lakó- és 13 irodaházat, valamint egy hotelt tervezünk, így várhatóan közel 3000 lakás, 250.000 négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15.000 négyzetméter kereskedelmi terület jön létre. A városnegyed sikerességét bizonyítja, hogy idén már átadtuk az első lakóházakat (BudaPart Otthonok ’A’ és BudaPart Otthonok ’C’ épületek), és jövőre, 2020-ban az első irodaházat, a BudaPart GATE-et és két újabb lakóépületet is átadunk, ami bruttó 20.092 m2 bérbeadható területtel várja a bérlőket. Emellett a folyamatos a fejlesztésnek köszönhetően idén elindítottuk egy újabb irodaház (BudaPart CITY), valamint egy lakóház (BudaPart Otthonok ’E’) építését is.

A városnegyed első irodaépületét a Stúdió’100 építésziroda tervezte, és olyan különleges, egyedi építészeti megoldásokat kínál, aminek köszönhetően biztosított a ház optimális benapozása is. Az irodaházban magas energiahatékonyságú homlokzati rendszert alakítottunk ki.

A LEED GOLD minősítést célzó irodaház jelenleg az aláírt bérleti szerződések, illetve szándéknyilatkozatok formájában közel 90%-os előbérlettel rendelkezik. 2020-ban, az átadást követően olyan cégek költöznek be, mint a DBH Serviced Office 2500 m2 bérelt területtel, de emellett a Melódin, az Atradius Magyarország, a Semcon Hungary és a Sió ECKES is az újgenerációs irodaházunkat választották.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az új városnegyed első irodaháza a jövőbe mutató trendeket ötvöz. A BudaPart megadja mindazt, amire egy modern életstílust követő, aktív dolgozónak szüksége van: a munkahelyétől mindössze pár percre megtalál minden szolgáltatást, ami megkönnyíti a hétköznapjait, emellett az egyedülálló környezet számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. A BudaPart GATE-ből kilépve mindössze néhány méterre található a Duna part és a Kopaszi-gát, ami tökéletes harmóniát teremt a nagyvárosi nyüzsgéssel. Az irodaházban dolgozók akár a nagybevásárlást, a banki ügyeket, a fodrászt vagy éppen a napi edzést is egy helyen, a BudaParton tehetik meg, ezáltal jelentős időt spórolhatnak meg a mindennapokban.

A városnegyedben az épületek összhangjára is kiemelt figyelmet fordítunk. Az egységes arculati elemek megtalálhatók a lakó- és irodaházak homlokzati designjában, emellett ügyelünk az apró részletekre is: egyedi rakásmintájú, BudaPart-térkövön járhatunk, valamint a csatornafedeleken is megjelenik a budaparti, szignalizációs mintázat.

A városnegyed megközelíthetőségének optimalizálása is sarkalatos pontja a beruházásnak, célunk, hogy minél egyszerűbben és kényelmesebben elérhető legyen a BudaPart. A BudaPart GATE a városközponttól mindössze 3,5 kilométerre helyezkedik el, így jelenleg tömegközlekedéssel alig fél óra alatt elérhető a Deák tér. A BudaPart körül hat lámpás közlekedési csomópont kerül kialakításra, mely megfelelő egységekre tagolja a városnegyedből ki- és beáramló forgalmat. 2019 szeptemberében körjáratként, hosszabbított útvonalon elindult a 154-es buszjárat, ami már érinti a Kopaszi-gát és a BudaPart területét is. Emellett az 1-es villamos - egy rendkívül fontos közösségi közlekedési tengely - Kelenföldig meghosszabbított útvonala is elindult, és a városnegyed továbbra is megközelíthető a BKK 11-es és 12-es hajójárataival. Továbbá elkészítettük a Budai fonódó villamos II. üteméhez kapcsolódóan a Szent Gellért tértől a Budafoki út/Dombóvári úti csomópontig tartó szakaszra vonatkozó módosított engedélyezési és kivitelezési dokumentációt, és minden szükséges engedélyt megszereztünk, így reményeink szerint hamarosan megindulhat ennek megvalósítása is.

Szolgáltatások

A BudaPart GATE számos szolgáltatást kínál az épületben és a környezetében egyaránt. Érkezéskor reprezentatív recepció várja majd a dolgozókat, az irodák pedig 2,85 méteres belmagassággal teszik még élhetőbbé a munkahelyet. Az egyes irodaterületekhez tartozik saját vizesblokk és teakonyha, az energiahatékony világítótestek és a smart rendszerek pedig környezetbarát megoldások tárházát kínálják a bérlőknek. Az irodaházhoz összesen 401 parkoló és 60 darab biciklitároló is tartozik.

Az irodaház publikus parkolójában tervek alapján kizárólag kártyás fizetésre lesz lehetőség, a beléptetés pedig személyre szabott és egyben GDPR kompatibilis rendszeren keresztül fog történni. A BudaPart GATE-ben 724 négyzetméternyi kantin és 675 m2 kereskedelmi terület, közte egy szupermarkettel várja majd a budaparti dolgozókat és lakókat.

Mindemellett az irodai bérlők számára is elérhető lesz a városnegyed összes szolgáltatása. Az első fázis átadásakor 2020 első negyedévében a Kopaszi-gát szolgáltatásai kiegészülnek a BudaPart épületeinek utcaszintjén található üzletekkel: a tervek szerint többek között pékség, szépségszalon, borkereskedés, fagylaltozó, mobil szolgáltató, kávézó, fitnesz terem, és gyógyszertár is várja majd a modern életstílus kedvelőit.

A BudaPart számos rekreációs lehetőséget is kínál: jelenleg bicikliút, rekortán futópálya, vízi sportlehetőségek, kiépített közpark, gyermek játszóház és játszóterek várják a kikapcsolódni vágyókat, ami a jövőben még több parkosított résszel, sportályával, újabb játszóterekkel és kutyafuttatóval is kiegészül.