Az Év Belsőépítész cége

Dome FIT-OUT

Cím: 1023, Budapest Lajos u. 28-32.

Rövid bemutatkozás

A Dome FIT-OUT - 2005-ös megalapítása óta - a Dome-csoport tagjaként komplex belsőépítészeti, tervezési és kivitelezési szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére.
Kezdetekben lakossági ügyfelek kiszolgálása volt a fő tevékenysége, majd az évek során a megbízásokat felváltották a közületi ügyféligények.
A kereskedelmi és állami megbízások során egyre szélesebb körű szolgáltatásokkal segítették partnereiket tanácsadással, belső terek kialakításával, átépítésével. Személyre szabott belsőépítészeti elképzelések, berendezési, elhelyezési koncepciók, 3D-s látványtervek kidolgozásával vívták ki ügyfeleik elismerését.
A globális irodapiacon technológiai és ezáltal munkahelyhasználati forradalom zajlik, néhány éve sorra épülnek az okos irodák és okos épületek. Reagálva a nemzetközi trendekre, a Dome 2019-ben szakmai és pénzügyi befektetőként partnerségre lépett „Az Év Proptech Megoldása 2018” díjat elnyert, méltán sikeres Invensol Hungary Kft-vel. Ennek köszönhetően immár munkaterület-optimalizálási, munkakörnyezet-fejlesztési megoldásokat és ehhez kapcsolódó HR tanácsadást is nyújtanak multinacionális ügyfélkörüknek, mely szolgáltatások a fit-out projektek részeként is igénybe vehetőek. A munkahelymenedzsment megvalósítása során az Invensol által fejlesztett SAM rendszert szenzorok támogatják a leghatékonyabb irodakialakítás elérésében.
Mindezeken túl szakembereik projekt menedzsment tevékenységet és független mérnöki tanácsadási szolgáltatást is nyújtanak ingatlanfejlesztők, ingatlanalapok, bankok számára.

Okok, amiért a díjra érdemes

A 2019-es év kiemelkedő belsőépítészeti tervezési megbízásaként tartják számon a 350 éves múltra visszatekintő, építőanyag-gyártással foglalkozó SAINT-GOBAIN cégcsoport magyarországi központi akadémiáját, amelyet a Dome FIT-OUT tervezési pályázat során nyert el.
Az új bemutató- és oktatóközpontot, mely a jövőben a szárazépítés elméleti és gyakorlati oktatásának hazai bázisa lesz, a vállalat pilisvörösvári telephelyén álló 840 m2-es régi, korábban étkezde- és dolgozói öltöző rendeltetési célú épület és a hozzá kapcsolódó 500 m2-es külső terület teljes átalakításával álmodták meg. Az új funkciónak megfelelően az épületben egy komplex bemutató- és közösségi tér, elméleti és gyakorlati oktatótermek, öltöző- és vizesblokkok kaptak helyet.
A projekt különlegessége, hogy a belsőépítészeti koncepció megalkotásakor az oktató és közösségi funkciókat ellátó magas színvonalú, a SAINT-GOBAIN nevéhez méltó belső terek kialakításán túl a magyarországi leányvállalatok, mint RIGIPS, WEBER-TERRANOVA, ISOVER, ECOPHON, kiemelt termékkínálatának bemutatására alkalmas felületek, pavilonok kialakítása is feladat volt. A tervezői elgondolás fontos része volt az épület természet felé való megnyitása nagyméretű üvegfelületekkel, részben fedett kültéri kert és terasz kialakításával, valamint a belső térben sok zöld növény használatával, mely jól kompenzálja a bemutatott építőanyagok ridegségét.
A színvilágot a megrendelő új logójának a bútorok textíliáiban megjelenő színei határozzák meg.
Az innovatív anyaghasználatra példa a cégcsoport által fejlesztett speciális, anyagában besötétíthető homlokzati üvegszerkezetek alkalmazása. A tervezésen túl a kivitelezés költségterveit is a Dome FIT-OUT felkészült munkatársai készítették.

Főbb ügyfelek, referenciák

Megbízóik, akik az elmúlt években irodájuk belsőépítészeti-tervezési és kivitelezési igényeikkel a Dome FIT-OUT csapatát választották:

- SAINT-GOBAIN
- BIGGEORGE HOLDING
- DAIKIN HUNGARY
- CARUSSEL GROUP
- MÁV
- GRAFTON
- GENERALI
- BOIRON
- CONVERGENCE
- ESTON
- ADVENTUM
- MEDIA DYNAMICS
- FRESENIUS KABI
- INDOTEK
- ADDVAL
- HEINEKEN
- OTP
- RAIFFEISEN
- ERSTE
- REGENS
- COMPUTREND