Baobab Coworking Club

Cím: 1114, Budapest Kemenes utca 14
Ingatlan mérete: 120 m²
Bérlők száma: 30
Tervezés / belsőépítészet
Korda Zsolt Egyéni Vállalkozó

Rövid bemutatkozás

Hogy milyen a Baobab? Legkönnyebben úgy tudjuk bemutatni, ha elmeséljük a Baobab közösség egyik tagjának, Eriknek egy átlagos napját. Egy kellemes reggeli séta a Fővámtérről át a Szabadság hídon, keresztül a Gellért téren, majd fel a Gellért fürdő melletti kis utcán, és Erik már meg is érkezik a fákkal körbevett, történelmi épülethez. A Baobabba belépve, Niki már automatikusan izzítja is a kávéfőzőt, és készíti a dupla eszpresszót (szigorúan tej és cukor nélkül, ahogy Erik szereti). Az irodában néhány új arc mellett, coworking ismerősök, és Mango, az iroda kutya is köszöntik őt. Erik délelőttönként az emeleten, kedvenc íróasztalnál szokott dolgozni, de csak szigorúan a kávé, és rövid beszélgetés után foglalja el a helyét. Ha megfárad, belehuppan a galérián található babzsákok egyikébe vagy, igazán fárasztó napokon, a függőágyban heverészik, ahonnan egyenesen a kertre és a Gellért fürdőre nyílik kilátás. Több kedvenc menüs étterme is van a Bartók Béla úton, ahová új kollégáival közösen szokott járni. Az ebéd utáni kávét a Baobab kertjében soha nem hagyná ki. Délután még van pár fontos telefonhívása, ezeket a pihenőszobában zavartalanul le tudja bonyolítani. Öt körül indul haza…... Másnap reggel pedig már indul is a kedvenc 7:30-as Baobab Fitness órájára.

Okok, amiért a díjra érdemes

A Baobab Coworking Club a főváros szívében, a Gellért-hegyen, egy több mint százéves műemlékház földszintjén nyílt meg 2019 november végén. Irodánk igazi kuriózum, mert pár percre van ugyan a zsúfolt belvárostól, mégis zöld környezetben, fák, mókusok és madárcsicsergés fogadja az itt dolgozókat. Abból indultunk ki, hogy mi magunk is imádjuk ezt az élettel teli világvárost, a maga nyüzsgésével, viszont gyakran érezzük szükségét annak, hogy a természetben töltődjünk.
Célunk az volt, hogy olyan közösségi teret alakítsunk ki, ahol egyéni vállalkozók, kisebb cégek munkatársai, szabadúszók otthonosan érezhetik magukat, miközben élvezhetik a professzionális munkakörnyezet összes előnyét. Hiszünk abban, hogy egymástól függetlenül dolgozó emberek között is kialakulhat inspiráló és támogató munkahelyi légkör. A hozzánk betérőket mindig mosoly és gőzölgő kávé fogadja.
A Baobab egy igazi családi projekt eredménye. Szülők, gyerekek, rokonok egyaránt kivették a részüket a munkából, a tervezéstől a kivitelezésen át, a marketingig. Mi magunk álmodtunk meg minden apró részletet, szem előtt tartva, hogy vendégeink kényelmesen és minőségi környezetben dolgozhassanak nálunk. Az asztalok, lámpák és a dekorációs tárgyak nagy része, terveink alapján, egy magyar designer különleges, könnyűbeton anyagból készült alkotásai.
A Baobabban hétvégén is zajlik az élet. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan egyedülálló és hiánypótló események kerülnek nálunk megrendezésre, mint a Skill Café Kommunkációs Műhely vita és prezentációs workshopjai, amelyeken középiskolás fiatalok vesznek részt.
Nem abból indultunk ki, hogy milyen a többi közösségi iroda, nem egy, már működő koncepciót akartuk lemásolni, mindent kifejezetten erre a helyre alakítottunk és álmodtunk meg.

Szolgáltatások

- Munkaállomás
- 11 fős tárgyaló
- coaching szoba / telefon szoba
- bérlők számára ingyenes kávézó
- pihenő szekció
- rendezvény tér projectorral és hangosítással
- zuhanyzó
- nyomtató ész szkenner