Az Év Legzöldebb Projektje

Krisztina Palace irodaház

Cím: 1123, Budapest Nagyenyed utca 8-14.
Átadás éve: 2010
Ingatlan mérete: 18000 m²
Üzemeltetés
Cushman & Wakefield
Irodabútor
Hungaro-Rim 2010 Kft
Ingatlantulajdonos
Union Investment

Rövid bemutatkozás

A Krisztina Palace két kategóriában is megkapta a BREEAM In-Use “nagyon jó” minősítést a minőségi szolgáltatásainak, környezetbarát működésének, a szervezett közlekedéshez közeli elhelyezkedésének, fejlett műszaki hátterének, és az előrelátó ingatlan üzemeltetésének köszönhetően.

A Krisztina Palace irodaház megfelel a modern piaci elvárásoknak. A Bérlők kényelmét a magas színvonalú épület üzemeltetés, továbbá a különleges, környezetbarát álmennyezeti fan-coil biztosítja, mely a hőmérséklet változását az ablakok nyitásával, illetve csukásával ellensúlyozza.

A Krisztina Palace jellemzői:
• Egyedi építészeti megoldások
• Teljes szint magasságú üvegezés, és természetes kő homlokzat
• Természetes fénnyel ellátott irodaterületek
• Függesztett akusztikus mennyezet

A BREEAM In-Use minősítéssel tovább emelkedett az épület hírneve, és még vonzóbb a lehetséges Bérlők számára.

Az épület jól teljesített a „Szennyezés” és a „Szemét kezelés” kategóriákban is és kiemelkedő teljesítményt nyújt a „Közlekedés” kategóriában.

A közlekedés kapcsán a Krisztina Palace a budai hegyek lábánál, egy főút mellett fekszik, a Budai belvárosban, a XII. kerületben. Az épület 2 perc séta távolságra helyezkedik el a Déli pályaudvartól, mely a Metro, villamos és autóbusz közlekedés szempontjából az egyik legnagyobb közlekedési csomópont Budán. Az épület könnyen megközelíthető az M1/M7 autópályákról is. A kerékpárosok számára a mélygarázs területén zuhanyzó, és zárható öltöző áll rendelkezésre.

A szemétkezelés kapcsán a hangsúly a környezetbarát és gazdaságos hulladékkezelési megoldásokra került, melyek közé tartozik a szemét tömörítő használata, továbbá a papír, fém, műanyag és használt elem szelektív hulladékgyűjtése. A szemét tömörítő használatával csökkent az összegyűjtött hulladék mennyisége, továbbá csökken a tárolás és megsemmisítés költsége is.

Az épület átfogó teljesítménye az „Üzemeltetés és a Területkezelés” kategóriákban jelentősen javult a minősítési

Okok, amiért a díjra érdemes

A Krisztina Palace irodaház főbb fejlesztései a 2015. évben:

• A recepciós terület és az előcsarnok megújítása az épület ergonómiai teljesítményének további javítására. A fejlesztések eredményeként az irodaház bejárata jól látható és könnyen megközelíthető, melybe belépve kényelmes, elegáns váróterületet kínál a látogatóknak, mely remek kilátást nyújt a zöld növényekkel dekorált nyitott belső kertre. Továbbá az előcsarnokba telepített egyedi zöld-fal beviszi a természetet az épület belsejébe.

• Az év során frissítésre került az Épület Menedzsment Rendszere, mely az épület teljes energia fogyasztásának (gáz és áram) közvetlen ellenőrzését tesz lehetővé, továbbá maximalizálja a fogyasztást a beállított értékek alapján.

Nemzetközi zöld minősítés(ek)

BREEAM In-Use Schemes

Asset Performance
Score: 55.23%
Rating: Very Good
Star Rating: 4 stars

Building Management
Score: 56.01%
Rating: Very Good
Star Rating: 4 stars