Unilever

KépekKialakított terület mérete: 5500 m²

Irodában dolgozók száma: 400


Rövid bemutatkozás

A Cushman & Wakefield (C&W) nemzetközi ingatlantanácsadó és a DVM Group (DVM) tervezői és kivitelezési csapata átadta a világ egyik legnagyobb FMCG vállalataként számon tartott Unilever teljesen felújított és átépített 5,500 négyzetméteres 13. kerületi székházát. A munkálatok során a kiemelkedő referenciákkal rendelkező és az Unileverrel már régóta kapcsolatban álló DVM Group az irodaterületek tervezéséért és kialakításáért, míg a C&W Projekt Management csapata a felújítási munkálatok lebonyolításáért volt felelős. A jelenlegi új irodakialakítás tervezésekor az Unilever megváltozott humánpolitikai stratégiája szolgált alapul. Előtérbe került a dolgozók közötti kommunikáció hatékonyságának fontossága, ezért az Unilever az egyterű iroda kialakítása mellett döntött. A munkakörnyezet hatékonyságának növelése érdekében a közös területek beintegrálása volt a cél, oly módon, hogy azok zavartalanul szolgálják a nyílt irodát. Ilyenek például a kialakított pihenőrészek, valamint a gépek és nyomtatók elszeparálásával elért zajcsökkentés.
“Úgy gondoljuk, a budapesti Unilever székház átalakítása a DVM Group egy sikeres projektje, mely siker alapja, hogy a DVM Group és a C&W Project Management csapata az együttműködés elejétől kezdve maximálisan szem előtt tartotta a megrendelő kívánalmait és igényeit.” – nyilatkozta Massányi Tibor a DVM Group igazgatója. – „A fenntarthatóság tekintetében 50 százalékkal növeltük az irodaterületek ültetési hatékonyságát, amit a jelen koncepciónál az egy főre jutó négyzetméter felére csökkentésével értük el. Nagyon ügyeltünk továbbá az anyagválasztásnál (pl. padlószőnyeg) a fenntarthatóságra, melyet egy ilyen nagyvállalat mint a Unilever alapkövetelményként támasztott.”

Csikós Ádám, a C&W Projekt Menedzsment üzletágának vezetője hozzáfűzte: “A felújítási munkálatokat egy rendkívül hosszú felkészülési folyamat előzte meg, amely lehetővé tette számunkra, hogy a tényleges munkálatokat kevesebb, mint 4 hónap alatt lebonyolítsuk a teljes 5,500 négyzetméteren, miközben az Unilever munkatársai továbbra is zavartalanul végezhették napi feladataikat. A DVM Group szakembereinek felkészültsége és az Unilever munkatársainak türelme elengedhetetlen volt a professzionális munkavégzéshez. A felújítással egy világszinten példaértékű irodateret sikerült létrehoznunk, mely hosszú távon kiszolgálja majd az Unilever irodaigényét.”


Közreműködők


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!