Orco Property Group

KépekÁtadás éve: 2013Q2

Kialakított terület mérete: 420 m²

Irodában dolgozók száma: 11

Bérlő cég: Orco Property Group


Rövid bemutatkozás


Az Orco Property Group budapesti mintairodáját a 2009-ben a Tiba Építész Stúdió tervei alapján felújított Párisi Nagyáruházban alakította ki, ahol június óta több mint 400 négyzetméteren dolgozik a 11 fős csapat. Az iroda kialakítását és belsőépítészeti megoldásait alapvetően meghatározta a középen elhelyezkedő fedett átrium, amely egyrészt az épület magjaként funkcionálva látványosan szegmentálja a teret, másrészt a divatházakra, bevásárlóközpontokra jellemző központi átrium egy irodafunkcióra kialakított térben igazán rendkívüli látványt nyújt. Az irodába belépve először a nyersbetonból és ipari acélból készült recepció tűnik fel, mely az IVÁNKA Factory Zrt. tervezésében és kivitelezésében készült, mögötte növényfal magasodik. A recepció mögött kiszélesedik a klasszikus nyitott tér, ahol az alkalmazottak munkaállomásait helyezték el. Csak a menedzsment néhány tagja kapott üvegfalakkal elkülönített irodákat. Az indusztriális hangulatot és az ingatlanfejlesztő cég identitását artikulálja a fehér és a világos szürke szín- és anyaghasználat dominanciája, amellyel nagyszerű kontrasztot alkotnak a piros bútorelemek és színek. Az iroda belsőépítészeti megoldásait az ORCO házon belül valósította meg, főleg Korsós Ágnes, projekt menedzser egyedi ötletei alapján, a Market kivitelezésében.Okok, amiért a díjra érdemes

Az ORCO harmadik emeleten berendezett irodája több funkciót is betölt, hiszen egyrészt a cég munkatársai dolgoznak itt, másrészt bemutatótérként is működik, vagyis a leendő bérlők testközelből tapasztalhatják meg, hogy a nagy belmagasságú indusztriális loft-térben és történelmi miliőben, milyen belsőépítészeti megoldások valósíthatóak meg.
Az iroda számos egyedi megoldást tartogat számunkra, többek között az ötletes elválasztó elemeket: a nomádfalat, színes hullámkartonból, az ún. rotating cube wall-t, acélsodronyokra függesztett forgatható négyzeteket, amelyek egyik oldalán az ORCO projektjeinek a fényképe látható, míg a másik oldalukon az épületek neve és azok elhelyezkedése szerepel.


Közreműködők

Irodabútoros

Kinnarps Hungary Kft.

Mobilfalak

LICENCIA Mérnöki Kft.

Kivitelező

Market Építő Zrt.

Növénydekoráció

Market Építő Zrt.

Világítástechnika

Market Építő Zrt.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!