Az Év Belsőépítész cége

PONT co.lab stúdió

Cím: 1023, Budapest Bécsi út 3-5

Rövid bemutatkozás

A PONT co.lab progresszív stúdiónál a belsőépítészeti és grafikai tervezés egy folyamatként valósul meg. Küldetésünk, hogy vizuális értéket teremtsünk a közösségi terekben: irodák, üzlethelyiségek, hotelek és éttermek megalkotásával tegyük a minőségi designt szélesebb rétegek számára elérhetővé. Olyan élettel teli tereket alkotunk, amelyek a használók igényeihez idomulnak és jóllétüket szolgálják - az emberközpontú designban hiszünk, amely végigkíséri a teljes tervezési folyamatunkat.

Ambiciózus, fiatal stúdiónk 3 éves fennállása alatt számos nagyobb belsőépítészeti és grafikai projekten van már túl, portfóliónkat folyamatosan bővítjük komplex tervezés és branding területen. Kreatív műhelyünkben a well-being mellett a közösségi terek branding - irodák esetében office branding - szempontjait érvényesítjük személyes, kollaboratív munkafolyamatunk során.

www.pontcolab.com
facebook.com/pontcolab
instagram.com/pontcolab

Okok, amiért a díjra érdemes

Stúdió különlegessége, hogy a belsőépítészeti és grafikai tervezés egy folyamatként valósul meg, projektmenedzsment szempontjából egy kézben van - így az eredmény vizuálisan egységes és a tervezés a tér minden belsőépítészeti és grafikai igényére kiterjed. Nevünkben a “co.lab” kifejezés a kreatív műhely jellegre és a nyitott, kollaboratív tervezési folyamatra utal: nem csak a stúdión belül ötvözzük a szolgáltatásainkat, de azon kívül is együttműködünk építész és tájépítész társtervezőkkel a minél hatékonyabb és kreatívabb megoldások érdekében.

Az idei évben nagy hangsúlyt fektettünk az irodaterek (office branding) és hotelek komplex tervezésekor nyújtott szolgáltatáscsomagunk fejlesztésére: a belsőépítészet, grafika és installáció tervezési területek integrált alkalmazásával az arculatot és tereket összekötő, teljeskörű brandingre. Célunk, hogy átfogó vizuális megoldást nyújtsunk a vállalatok változásmenedzsmentje kapcsán felmerülő bármilyen designigényre. Az új irodák, alapterületi bővítések és a meglévő irodák designfrissítése mind olyan szakmai megközelítést kívánnak, amelyben ezek a különböző tervezési területek egymással szimbiózisban tudnak megvalósulni.

Az elmúlt években Budapesten és több vidéki nagyvárosban is változatos projektekben vettünk részt, a kisebb kávézótól a több ezer négyzetméteres multifunkcionális közösségi terek tervezéséig. Büszkék vagyunk a Tiszaújvárosban már kialakítás alatt álló 6000 nm-es, 100 szobás, 4 csillagos superior szálloda projektünkre, a Deák Palotában átadott nemzetközi szoftverfejlesztő cég irodaterére, és a belváros szívében található egyedi étteremre, amelyet jelenleg tervezünk. Tervezőként hiszünk abban, hogy a változatosság a kreativitás kibontakoztatását szolgálja.

Tervezés során a környezetpszichológia alapelveit vesszük figyelembe: emberközpontú tervezéssel hozunk létre valódi értéket megrendelőink és a teret használók számára – nekünk az ő igényeik a legfontosabbak, ezekre reflektálunk. A közösségi terek kapcsán fontos, hogy felderítsük az adott tér funkciójából, közönségéből adódó társas viselkedést érintő faktorokat. Munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk annak modellezésére, hogy a tervezett tér milyen közösségi folyamatokat ösztönöz majd: például a generációs különbségekből, gyermekvállalásból adódó igényekre is igyekszünk megfelelő designválaszt adni.

Deklarált célunk tervezéskor, hogy a projekt kereteitől függően fenntartható és környezettudatos anyagokat alkalmazzunk, tervezőként felelősségünknek érezzük, hogy a megrendelőket tájékoztassuk a jövőorientált megoldásokról.

Saját projektjeink mellett fontosnak tartjuk a hazai designkultúra fejlesztését: tervezőink oktatóként, mentorként segítik a fiatal belsőépítészek, grafikusok pályakezdését - örömmel tanítunk olyan intézményekben és veszünk részt olyan programokban, amelyek ehhez járulnak hozzá (MOME Demo, Krea Iskola). Emellett gyerekeknek szóló művészeti workshopokhoz is csatlakoztunk instruktorként, amelyek célja a vizualitást érintő szakmák megismertetése, megszerettetése a fiatal generációkkal határon innen és túl.

Főbb ügyfelek, referenciák

Itron Inc.
Cushman and Wakefield kft.
DSV Hungária Kft.
Arm Hungary Kft.
Pfizer Inc.
HUNEXPERT program
Iparművészeti Múzeum
Falk1 Rendezvényközpont
Balassi Intézet
SZIGET Kulturális Menedzser Kft.
Kína-KKE Intézet Nonprofit Kft
Mikes's Organic Ltd.
Lupus Consulting Kft.
BEKO Engineering Kft.
Alcon Hungária Kft.
Tisia Hotel
11. Kerület Önkormányzat Városfejlesztés
FŐKERT Nonprofit Zrt.
ID&Trust Kft.
Furla Budapest
Atletique Hotel