Az Év Fejlesztő Cége

Skanska Magyarország Ingatlan Kft.

Cím: 1133, Budapest Váci út 96-98

Rövid bemutatkozás

A Skanska a világ egyik vezető ingatlanfejlesztő és kivitelező vállalata, jelentős tapasztalattal az építés, kereskedelmi célú ingatlanfejlesztés és lakóingatlan-fejlesztés területén. Több mint 30 éves múltra tekintünk vissza a magyar piacon, a Skanska első Közép-kelet-európai leányvállalatként. Magyarországon mintegy 216 000 m2 kereskedelmi célú ingatlant fejlesztettünk eddig, és jelenleg további 14 000 m2 fejlesztés alatt áll.
Az általunk fejlesztett ingatlanok sikerének titka a Skanska több évtizedes, a vállalat 1887-es alapítása óta szerzett szaktudása. A projektjeink valamennyi fázisában az ügyfeleinkkel tartott szoros kapcsolat biztosítja, hogy mindig a legtesthezállóbb megoldásokat kínálhassuk számukra.
A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. a Skanska Commercial Development Europe csoport tagja, mely a Közép-kelet-európai régióban valósít meg kereskedelmi célú, logisztikai és lakóingatlan fejlesztéseket (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Románia). 2018-ban Európában a Skanska értékesítéseinek értéke 744 millió euró, a bérbeadott terület volumene 288,000 m2 volt.
A Skanska története Svédország déli részén indult 1887-ben. Magyarországi tevékenységünk 100 évvel később, 1987-ben kezdődött, a Kelet-Nyugat Ingatlanfejlesztő Rt. megalapításával. A Skanska Magyarország 1995-ben jött létre.
Budapesten eddig nyolc irodakomplexumot fejlesztettünk, a város különböző kerületeiben. A cég fejlesztései közé tartoznak többek között az East-West Business Center, a West End Business Center, a Science Park, a Light Corner, a Népliget Center, a Green House, a Nordic Light és a nemrég átadott Mill Park irodaházak. A következő irodafejlesztésünk, a Nordic Light Trio 2020-ban kerül átadásra.

www.skanska.hu

Okok, amiért a díjra érdemes

A Skanska Magyarország innovatív fejlesztője és kivitelezője olyan zöld irodaházaknak, amelyek barátságos környezetet teremtenek az üzleti növekedéshez.
Az urbanizáció és a demográfiai folyamatok globális tendenciái támogatásával, a fenntarthatóság élvonalában levő Skanska versenyképes megoldásokat kínál, segítve a fenntartható jövő megteremtését az ügyfelek és a közösségek számára. A Skanska Csoport körülbelül 38 000 embert foglalkoztat világszerte, bevétele 2018-ban 170 milliárd svéd korona volt.
2019-ben értékesítésre került a Skanska legújabb folyamatban levő magyarországi fejlesztése, a Nordic Light Trio, mely a harmadik, befejező épülete a már sikeresen működő Nordic Light irodakomplexumnak. A projekt közel 14 000 m2 bérelhető területet kínál. Az irodaterület 100%-át már bérbe adták, a legnagyobb bérlő egy multinacionális egészségügyi vállalat. A Nordic Light Trio irodaházat egy koreai befektető, a JR AMC vásárolta meg.
A Nordic Light Trio-ban 2 400 m2 multifunkcionális közösségi kert, valamint a munkahelyükre kerékpárral közlekedőknek kialakított helyiségek lesznek (öltözők zárható szekrényekkel és zuhanyozók). Barátságos hangulatú skandináv stílusú fogadótér fogadja majd az irodai dolgozókat és vendégeiket. A Nordic Light Trio-ban a Connected by Skanska rendszer innovatív megoldásai működnek majd.
A Skanska Magyarország projektjei csúcsminőségű irodatereket kínálnak kiváló helyszíneken, melyek biztosítják a bérlők és befektetők sikerét és elégedettségét. A Skanska összes fejlesztése végigmegy a LEED és a WELL minősítési folyamaton, igazolva a fenntartható fejlődés, az optimális energiafogyasztás és a kiváló munkakörnyezet elveinek való megfelelést.

Főbb ügyfelek, referenciák

IT Services Hungary, Cognizant, Mercedes-Benz Hungária, Schneider Electric, Harman, Cofidis, IFF, Regus, CIB Bank, Tata, Ericsson, Diageo, Ernst & Young, ABB,...