Neumann János Egyetem Aula

Cím: 6000, Kecskemét Izsáki út1 10.
Ingatlan mérete: 595 m²
Tervezés / belsőépítészet
LIma Design Kft

Rövid bemutatkozás

A Neumann János Egyetem alapkoncepciója szerint a beépítés egy pezsgő és számos módon használható városi tér köré lett szervezve. A központi teret az épületeink amfiteátrum jelleggel ölelik körbe, mely gyakorlatilag egy kültéri aulaként szerveződik az épületek közé. A campust nem terveztük kerítéssel leválasztani, célunk az volt, hogy a város polgárai számára is egy közösségi térré tudjon válni, mely jellegét erősíti a Multifunkciós- és Tudástár épületek funkcióinak közösségformáló ereje.
Az épületek belsőépítészeti megfogalmazását is a fentiek szellemében alakítottuk ki.
A belsőépítészeti anyagokat és megoldásokat úgy válogattuk össze, hogy megfeleljen annak az elvárásnak, miszerint egy világszínvonalú felsőoktatási épületegyüttes létrehozását álmodta meg a beruházó. Tervünk szerint több olyan anyag és technikai megoldás is került beépítésre, melyre Magyarországon még egyáltalán, és Európában is csak elvétve találunk referenciát. Ilyen két példa a szekcionálható nagyelőadó megoldása, melyhez hasonlót Európában csak két helyen találunk, vagy a tőzsdeterem, melynek megoldásához, ha hasonlót szeretnénk látni, egészen Kínáig kellene utaznunk. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartottuk a jövőbemutató megoldások mellett a hagyományőrzést, a magyarság és a helyi értékek hangsúlyozását, megjelenítését, melyeket stilizált formákban, minta és anyaghasználatban keltettük életre.

Okok, amiért a díjra érdemes

Nagyelőadó

Az 500 fő befogadására képes nagyelőadó Magyarországon egyedülálló módon osztható 300-120 és 80 fős előadókra egy henger alakban elforgatható térelválasztó fal és forgatható padozat (lelátó) által. Az előadó meghatározó eleme a falakon megjelenő akusztikus falburkolat.
A tökéletes hangzás érdekében akusztikussal egyeztetve hangvető ernyőket
képeztünk.
Mivel a nagyelőadó várható funkciója nem csak az oktatás, hanem a város részére is használatos konferenciák, előadások megrendezése ezért, kárpitozott ülőfelületű székek kerültek beépítésre.

Aula

Jellemzően laza térkapcsolatokkal szervezett terek megalkotása volt a cél. A színvilágot tekintve ezen a területen megjelennek pasztelles árnyalatok, melyek főként a tanulórészeknél, ülőbútoroknál és térelválasztó rendszereknél kapnak hangsúlyt. Az itt elhelyezett lounge-os jellegű, hangulatos ülőbútorok biztosítják a kényelmet, és így hosszabb ott tartózkodás, eszmecserék színhelyévé válnak.
Legfőbb közösségi tér a büfé és környéke, valamint a számos tanulótér az épület különböző szintjein. A büfében kényelmes leülős bútorok, asztalok kapnak helyet, telefon/laptop töltési lehetőségekkel kiegészülve.

Tőzsdeterem

A tőzsdeterem külső megjelenéséről már ejtettünk szót az aula terével együtt. A belső térbe lépve az ember egy másik világban találja magát. Egy modern, futurisztikus teret álmodtunk meg ide, mely az igazi tőzsdékhez hasonlóan kör alakban van bútorozva. A falon körbe egy vízszintes sávban LED paneleken (vagy hologram technikával) látják a diákok az aktuális grafikonokat (gyertya alakzatokat, árfolyamokat) és élethű hangulatban próbálhatják ki tudásukat és tehetségüket a tőzsdék demo verzióin.

Szolgáltatások

Szolgáltatások

Recepció
Lobby
Bisztro
Tetőterszok
Skybar
Kül- és beltéri lounge
Ruhatár