Az Év Irodája

Code & Soda Kft

Cím: 1052, BUDAPEST Haris köz 5
Átadás éve: 2019 Q3
Kialakított terület mérete: 250 m²
Irodában dolgozók száma: 16
Bérlő cég: Code & Soda Kft
Kivitelezés / Fitout
Ecodirect Kft.
Kivitelezés / Fitout
M&D IMO Kft.
Kivitelezés / Fitout
Gaabo
Tervezés / belsőépítészet
Taskovics Dorottya

Rövid bemutatkozás

A Code & Soda egy 2018 augusztusában alakult, jelenleg 16 fős, szoftverfejlesztéssel és tanácsadással foglalkozó ügynökség. Profiljuk a gépi tanulási eljárások, webes technológiák és zöld energetikai projektek, ügyfeleik között jól ismert hazai és nemzetközi startupok is megtalálhatóak.
A Ferenciek terénél a tavalyi évben intenzív kutatás után megtalált 250 m²-es, frissen felújított polgári lakás tökéletesen megfelelt a cég igényeinek, hogy egy otthonos és funkcionálisan működő munkahelyet teremthessenek a munkatársak számára. Az iroda jelenlegi formáját 2019 nyár végére érte el, köszönhetően az organikus berendezési folyamatnak: a letisztult térhez illeszkedő irodai bútorok megtervezése és bekerülése után több ütemben alakult ki a végleges forma, ami tökéletesen passzol az ügynökség arculatához.
Az impozáns belmagasság és a polgári hangulat erős jelenléte magától értetődővé tette az irányt: a munkaállomások egyedileg gyártott nagyméretű ipari asztalokból álltak össze, ami jól hangsúlyozza a fekete vas térelválasztókat, ahogy a sötét konyhasziget is. A közösségi terek kialakításánál a fő szempont az otthonosság megteremtése volt, a kiválasztott Mid-century bútorok és a néhány ipari darab szépen megtalálta a szobákban a helyét. Az ügyvezető irodája is tökéletesen tudott alkalmazkodni az előző vonalhoz: egyfajta második otthonként funkcionálva az időtálló skandináv bútorok lágy formáival és meleg színeivel egy barátságos felsővezetői dolgozószoba, egyben lounge született, ahova az ügyfelek szívesen ülnek be akár hosszabb tárgyalásokra is.
Az iroda tereit a rengeteg növény és a kortárs festmények tették egységessé: a hatalmas falfelületekre Debreczeni Imre és Kovács Olivér képzőművészek munkái kerültek, játékosságukkal, futurisztikus témáikkal és erős színeikkel szintén jól kapcsolódva a Code & Soda innovatív és dinamikus mindennapjaihoz.