Az Év Irodája

VARIAN pénzügy-könyvelés új irodaszintje (MOM Irodaházak)

Cím: 1124, Budapest Csörsz utca 45.
Átadás éve: 2019 Q3
Kialakított terület mérete: 520 m²
Irodában dolgozók száma: 53 fő
Bérlő cég: VARIAN MEDICAL SYSTEMS HUNGARY Kft.
Projektmenedzsment
BATIMAGE ARCHITECTES
Kivitelezés / Fitout
FITOUT ZRT.
Tervezés / belsőépítészet
ROOM-DESIGN-STUDIO Kft.
Ingatlanfejlesztő
VARIAN SYSTEMS HUNGARY Kft.

Rövid bemutatkozás

IRODAÁTÉPÍTÉS új bérleményi kialakítás
Budapest XII. ker. Csörsz utca 45 MOM-PARK sas/III.-torony 3.emelet

A pályázatban megjelenő projekt, a Csörsz utcai MOM Irodaházakban lévő-, VARIAN Medical Systems Hungary Kft. által kialakított, több bérleményi szint legújabb (teljes irodaszinttel növekvő) bővítménye 2019.-ben.
A szóban-forgó bérlemény esetében, a teljes épületszinten, tehát mintegy 520.m² -nyi irodaterületen, egy korábbi bérlő által kiépített irodatér szanálását és bontását követően, totálisan más és új geometria-, illetve belsőépítészeti iroda-enteriőr és tér-struktúra került kiépítésre.
A fenti projekt elindítását és delegálását érdemesnek tartja; mind az építtető-bérlő, mind a tervező-, mind a generálkivitelező, illetve a PM.-oldal is; egy abszolút letisztult-, friss szemléletű üzenetként, az "év irodája" pályázaton való nevezésre.
Építtetői- és így tervezői szándék egyértelműen deklarált addíciója a megvalósított új irodaszintnek, hogy a VARIAN a közép-kelet-európai régióban, olyan kortárs szellemiségű irodai tércsoportok rendszerét kívánja megvalósítani, melyekben az innovatív és konstruktív-, együttműködő munkalehetőség, minőségi és kulturált irodai környezet, illetve higgadt- igényes design, továbbá nem utolsó-sorban, a város-logisztikai elhelyezkedés is abszolút vonzóan támogatja, alkalmazottjainak mind sikeresebb munkavégzését, és nyilván a cég vonzóbb megítélését a munkaerőpiacon!
A jelenlegi új irodaterület kiépítését, részint; a kvázi új európai központ megvalósításának célja- és víziója generálta, részint a korábban megkezdett fejlesztőmérnöki csoportok hazánkba való telepítésének szükségszerűsége hívta életre. A mérnöki-, az IT-, és egyéb fejlesztőcsapatok markáns létszámú megjelenése, illetve más szerviz és koordinációs folyamatoknak egyértelmű következménye lett, hogy a cégen belüli folyamatos növekedés, európai szinten; a pénzügyi- és könyveléstechnikai oldal bővítését is magával hozza mielőbb. Így a fenti divíziók számára is egyértelművé vált, hogy ismét igényes-; a többi korábbi iroda-szintek fejlesztéséhez koherensen illeszkedő, és megfelelő munkaterület helyszíneként kell a 3.emeleti új bérleményi területet is kialakítani. Az irodaszint térstruktúrája kettős, hiszen a cellás-, és az egyterű „open-office” rendszerű terei és termei is jelen vannak. A tér geometriája és egyes részeinek kapcsolódásai mégsem egzakt módon izoláltak, hiszen meghatározó volt a vizuális átláthatóság élménye, és a kisebb parányi funkciók elrejtése, vagy épp tömegformákba való öntése. A nagyobb csoportos munkaállomású terem, tárgyalók és vezetői irodák üvegfalain; egyfajta át- és beláthatóság nyitottságával, egy belső-, együttműködő- és koherens csapatmunkát vizionál, ez a 2019.-es irodaszint is.

Okok, amiért a díjra érdemes

Ez az új 3. emeleti szint; a VARIAN közép-kelet-európai központjának; pénzügyi és könyvelési divízióinak az irodaszárnya lett, melynél már-már visszatérő belsőépítészeti koncepció és térformálási szándék volt; egyfajta higgadt és kortárs, egyáltalán nem eklektikus design megvalósítása. Emellett, további célként lebegett; a valójában elkülönülő téri funkciókat mégis adekvát módon összekötő átlátások szerepe, és az ebből egyértelműen érezhető; belső nyitottság megteremtése.
Funkcionális kialakítás tervezésénél már a korábbi gyakorlatnak megfelelően, egyértelműen ismertek voltak attribútumként az egyes irodai felületek; egészen a speciális video-konferencia technikától kezdve, a csoportos- illetve open-office termek igényéig, hogy valójában mely területeknek, milyen egyértelmű kötöttségeik lesznek, s hol lehet a transzparensebb vagy éppen zártabb grafikailag artikulált anyaghasználatot, és hol kell majd egy puhább kárpitozott-, oldalfalakon akár akusztikailag is hangelnyelőbb szőnyegezett design-t alkalmazni, kialakítani. Az új álmennyezeti konstrukciók; részint akusztikai-, részint a neutrálisabb design-t erősítő optikai szerepük mellett, a süllyesztett és beintegrált függesztett fény- és világítási rendszereknek adtak összefogó sík-felületeket, úgy hogy; nyilván többféle világítási kép lehetőségével legyen ez a projekt is árnyalva és oldva, sőt a fentiektől kivételt képező konyha-étkezőnél; a horizont feletti-, abszolút gépészeti- és technicista karakter jellegét is bordűrként keretezi az. Ezen felül, abszolút korszerű liftes irodabútor-technika- és minőségi kereskedelmi mobiliák-, illetve egyedi bútorok szolgálják ki, az igényes irodakörnyezetet. A kivitelezés minősége, az alkalmazott anyaghasználatok, és kialakult téri adottságok, felületek, világítástechnika, felhasznált színek, matériák összességének fényében, úgy gondoljuk, hogy a létrehozott fejlesztés méltó versenytársa, a többi idei irodafejlesztésnek!