Az Év Irodája

Forestay

Cím: 1054, Budapest Szabadság tér 7.
Átadás éve: 2019 Q3
Kialakított terület mérete: 350 m²
Irodában dolgozók száma: 25-30
Bérlő cég: Forestay Group
Projektmenedzsment
Forestay Project Management Kft.

Rövid bemutatkozás

A Forestay Group ingatlanbefektetéseket és fejlesztéseket hajt végre közép-kelet-európai fókusszal. A cégcsoport tagjai lefedik a befektetés- és vagyonkezelés, az ingatlanfejlesztés, a projekt- és építési menedzsment, ingatlankezelés, valamint a generálkivitelezés területét. A dinamikus növekedés új iroda kialakítását tette szükségessé, mely a korább iroda magas színvonalának megtartása mellett a cégcsoporton belüli változásokra is megoldást kínál, helyet biztosítva cégcsoport új cégei részére.

A keresés során szempont volt a jó lokáció és a reprezentatív környezet, a választás így a belvárosra, azon belül pedig a Bank Centerre esett, egyrészt az épület által kínált magas színvonalú szolgáltatások, másrészt a központi elhelyezkedése miatt, hiszen az épület a Szabadság téren, Budapest pénzügyi-igazgatási központjában található
A 27 fős iroda az épület 10. emeletén, 350 m2-en került kialakításra. Ebben az egységes megjelenésű térben egyszerre kellett megoldani a csoportot alkotó cégek fizikai elválasztását, egyúttal megteremteni a funkcionális kapcsolódások és a szinergikus együttműködés lehetőségét, mely a szervezeti felépítésből adódó központi szolgáltatások miatt is elengedhetetlen volt.

A társaság által vallott értékeket tükröző, reprezentatív irodára volt szüksége. Kulcsszavai a letisztultság, transzparencia, magas minőség, elegancia és a természetes anyagok használata. Ennek eredményeként jött létre a monokróm színvilág és a természetes színek ötvözte, ami minőségi anyagokkal és megoldásokkal építkezik.

A lokáció miatt fontos volt, hogy belépéskor a kilátás megmaradjon, az érkező figyelmét a Szabadság tér, a Parlament és a Budai hegyek látványára irányítsuk. Bár a vezetőségi terek és a fő tárgyaló erre az (északi) oldalra szerveződnek, a nagy üvegfelületek mégis engedik a belátást.
A funkcionális kapcsolódást biztosítja a recepció és a váró 70 m2-es területe, ahol lehetőség nyílik kisebb összejövetelek megtartására. Ennek egyetlen eleme a lekerekített sarkú, üveg tárgyaló, ami átláthatóságának köszönhetően az egybefüggő, nagy tér érzetét erősíti és a kilátást nem veszi el, de függönnyel igény szerint priváttá tehető.

Az iroda kialakításának főbb koncepcionális elemei:
• monokróm - természetes színhasználat megjelenése egyes bútorokban (tölgyfa, fehér, szürke, fekete), illetve az irodában elhelyezett telefonfülkék mustársárga kárpitja
• íves üveg tárgyaló - transzparens, belül fehér függönnyel és szőnyeggel
• íves recepciós pult – a fő tárgyaló ellenpontja a központi térben, a tárgyaló hajlított üvegével azonos rádiuszban; az íves szőnyeggel egyező színű, de a világításnak köszönhetően lebeg rajta; a Forestay logó az osztásokkal került finoman megidézve
• telefonfülkék - egyedileg gyártott textil falburkolat
• magyar designerek és kortárs művészek munkái - az iroda kialakítása során fontosnak tartottuk, hogy magyar designerek magas minőségű munkáit részesítsük előnyben: Bloom&Wolf lámpa a vezetői szobákban, Komonka fémtextil a tárgyalóban, Hídvégi festmények az irodákban, Edelholz kézi készítésű tölgyfaparketta a falakon. A műalkotások és designer munkák erős kontrasztot teremtenek a letisztult környezetben
• well being – fontos szempont volt a komfortos, csendes munkaterületek kialakítása, ami mellett több kollaborációs tér is segíti a különböző cégekben dolgozó kollégák együttműködését. Az irodában jelentős mennyiségű növény megtöri a monokróm színvilágot és élhető környezetté alakítja azt.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az iroda kialakításában kiemelkedő módon sikerült megjeleníteni a megrendelő által képviselt értékeket, illetve érvényesíteni az ezeket harmonikusan kiegészítő tervezői szándékot.

Letisztult
Következetesen minimalista irodakialakítás, ami egyszerre valósítja meg a cégcsoport tagjainak elválasztását és a funkcionális terek közös használatának lehetőségét.

Transzparens
Az átláthatóság vallott üzleti érték. Ennek leképezése az iroda terében egyúttal a lokációból fakadó többletérték kiaknázását is jelenti.

Elegáns
A megrendelő igényei között szerepelt a magas minőségű irodakialakítás, amit kiegészített a törekvés magyar designerek és kortárs művészek munkáinak felhasználására (lámpák, bútorok, kiegészítők, műalkotások).