Lakógép iroda - a Pannonia Studio épületében

KépekCím: 1021, Budapest Hűvösvölgyi út 64

Átadás éve: 2019 Q4

Kialakított terület mérete: 112 m²

Irodában dolgozók száma: 4-15 fő

Bérlő cég: Lakógép Kft.


Rövid bemutatkozás

A LAKÓGÉP több mint 10 éve nyújt több szakterületet átfogó, professzionális támogatási szolgáltatási megoldásokat Magyarországon a teljes építőipari ágazatban, az építési időszak előtt, közben és után. Újító szellemü, elkötelezett cég, Munkatársai szakértelme kiterjed az építés ellenőrzés, költségvetési tanácsadás, projekt-irányítás, valamint követelések és viták rendezésére.

A bériroda tere egy kis fesztávú hosszúkás tér, egy oldalon homlokzati ablakokkal egy középfolyosós 1953 körüli szocreál épületben.
A vállalat 4 fix irodai munkatársa és 12-15fő építésvezető, műszaki ellenőrrel dolgozik, akikből egyszerre csak 3-4 fő tartózkodik bent az irodában. A munkavállalók egyike sem helyhez kötött, mindenki tableten, vagy laptoppal dolgozik.

A cég jellemzően ipari épületeket épít külföldi beruházók részére. A teret ennek megfelelően használtuk ki:
Középen a megérkezéssel szemközt helyeztünk el egy komplex tárgyaló-, váró- nomád dolgozók- és co-workerek részére kialakított multifunkcionális teret, többféle leülési- és tárgyalási lehetőséget biztosító és munkára alkalmas bútorzattal.
A tér két végén alakítottunk ki cellás tereket: az egyik a teakonyha és cellás tárgyaló, amely munkahelyként is funkcionál, a tér másik végében 3 cellás iroda, a két vezető- és a HR pénztügy részére. A két vezetői iroda fókusszobaként- vagy phonebooth-ként is funkcionál, mivel nincsen dedikálva személyes felhasználásra, illetve a vezetők is szeretnek kint, a közös térben dolgozni.
A terek alakításánál igen fontos szempont volt a jó átláthatóság, ezt segítik a víztiszta üvegfalak és támogatja a direkt-indirekt csík lámpa, amely a teljes hosszában végighalad az irodatér felett.
Fontos volt a természetközeliség kifejezése, e miatt sok élő zöld növény került be a terekbe, amelyeket napfénylámpákkal is megvilágítunk.
A cég logo színe a narancssárga, illetve tevékenységének jellegéből fakad az alkalmazott design, szín és formavilág, amellyel igyekeztünk kifejezni a cég építőiparban elfoglalt pozícióját.


Okok, amiért a díjra érdemes

KOMFORT megteremtése: olyan körülményeket alakítottunk ki, amelyek biztosítják a zavartalan, produktív, eredményes munka feltételeit

FITNESS a térben szétszórtan elhelyezett alternatív munkavégzés lehetőségét biztosító berendezésekkel mozgásra biztatjuk a munkavállalókat, ami összességében növeli a koncentrációképességüket és a munka hatékonyságát.

INNOVÁCIÓ a cég habitusából fakadóan folyamatosan fejleszt, fejlődik. Ezt támogatjuk például a világítás alternatív használatának lehetőségeivel (4000K és 3000K színhőmérséklet), illetve kisebb nagyobb automatizált berendezésekkel (pl. automata porszívó, fűtés/hűtési rendszer)
TÉRTAKARÉKOSSÁG A többfunkciós étkező-konyha tértakarékos módon hasznosítja a rendelkezésre álló teret: összevontan alkalmas akusztikailag szeparált cellás tárgyalóként való használatra, egyéni, vagy kis csoportban történő kooperatív munkavégzésre és kávézásra, valamint pihenésre is.
MENTÁLIS ÁLLAPOT JAVÍTÁSA a középső közösségi térrel kapcsolatban kiemelendő az összetartó és empatikus munkahelyi közösség felépítésének lehetősége a térszervezés által, ami növeli a bizalmat, a lelki egyensúlyt, miközben hosszú távon segíti a munkaerő megtartást és a lojalitást a vállalathoz.
A terekben a bútorok minősége, a növények, az anyaghasználat, a megvilágítás jellege, a színek és a dekorációk támogatásával inspiráló atmoszféra alakult ki, amely ráadásul a cég szellemiségével is összhangban van.
FÉNY, VILÁGÍTÁS Aafényviszonyok a napi biológiai rutmusunkat alapvetően befolyásolják. A természetes fény hiánya megzavarhatja ezt. A bérleményi terület sok természetes fényt kap, ezt kiegészíti a direkt-indirektes, nappali fényt sugárzó LED es világítás mindenhol biztosítja a szabványos mértékű megvilágítási szintet, amely mellett komfort világítás is kapcsolható, illetve meleg kiemelő fények is alternatívaként használhatóak.
BIOFIL DESIGN – TERMÉSZETES LÉT A biofil design jegyében különös hangsúlyt helyeztünk a természet belső térbe történő integrálására, színekkel, anyagokkal, felületekkel, valamint dús növényzetet telepítésével. A növényzet jelenléte a komfortérzet növelését segíti, ami igazán fontos egy olyan helyen, ahol a napunk jelentős részét töltjük.
ÖKOLÓGIAI LÁBNYOM az anyagok, tárgyak megválasztásánál törekedtünk olyan termékek alkalmazására, melyeknek kicsi az ökológiai lábnyoma, vagy megolfdott az újrahasznosításuk.
AKUSZTIKAI a nyitott irodák terek fontos eleme a zajcsillapítás. A zaj jelenléte a koncentráció csökkenésével járhat. Igyekeztünk a tereket hanglágy felületekkel körülvenni, illetve máshol diffuzorokként működő berendezéseket alkalmazni, hogy a visszavert hangot redukáljuk.


Közreműködők

Kivitelezés

Árnyékolástechnika | JAB KG. Magyarországi képviselet

irodabútor | Budapest-Barcelona Kft.

irodabútor | Office Line Kft.

longue bútor | Innoshop.

Növénydekoráció | Decorum Kft.

padlóburkolatok | Decor floor Kft.

üvegfalak | GMB Studio

világítástechnika | Pont Light Kft.

Tervező iroda

Art Front Hungary Kft.

Belsőépítész

Bakos Anna Samszi

Göbölyös Kristóf

látványtervek - Vértes André


Hozzászólások