TAKENAKA Europe GmbH

KépekCím: 1117, Budapest Irinyi József u. 4-20 B

Átadás éve: 2019 Q4

Kialakított terület mérete: 530 m²

Irodában dolgozók száma: 51 (+8)

Bérlő cég: TAKENAKA Europe GmbH Hungary Branch


Rövid bemutatkozás

A Japánban több mint 400 éves múltra visszatekintő TAKENAKA cégcsoport Európában 45, Magyarországon 25 éve van jelen “Design and Built” építőipari tevékenységével. 2019. novemberében budapesti irodánk Pest belvárosából Budára, a Science Park irodaházba költözött, ahol az új fitout-ot magunk terveztük és kiviteleztük. A költözéssel elsősorban egy jól működő, kényelmes és inspiráló munkakörnyezet megteremtése volt a cél, illetve az új iroda kialakítása ügyfeleink számára mintaként szolgálhat, bizonyítva hozzáértésünket a naprakész, gazdaságos funkcionalista tervezés és magas szinvonlú kivitelezés terén. Mindezeken túl megvalósítottunk több, jelenleg elérhető csúcstechnológiával tervezett és kivitelezett belsőépítészeti elemet.


Okok, amiért a díjra érdemes

Úgy gondoljuk, hogy új irodánk modern, de mértéktartó munkakörnyezet, amelynek részleteiben felismerhető az innováció, a tudás és a tapasztalat, amikre büszkék vagyunk.

Digitális tervezés és gyártástechnológia
Az építőiparban egyre inkább megkerülhetetlen a parametrikus tervezés. Új irodánk recepciójának mennyezete ezzel a tervezési- és kivitelezési metódussal készült: parametrikus modellezéssel (Rhinoceros, Grasshopper) terveztük a mennyezet háromszögekből álló felülethálóját, ezzel egy időben modelleztük a rögzítési lehetőségeket, a lapok szerelési sorrendjét, a leggazdaságosabb anyagfelhasználást. A terveket a gyártó-kivitelezővel egyeztettük, majd a végleges, digitális tervanyagból közvetlenül, digitális vágással készültek el az elemek. A 49 alumínium elem felszerelése a terveknek megfeleően, pontosan és gyorsan valósult meg: a mennyezet a helyszínen egy nap alatt elkészült a hátszerkezettel együtt.

BIM prezentációs tárgyaló
A BIM (Building Information Modeling) ma már a tanulmányterv fázisától az építés befejezéséig végigkíséri a projekt életét, ezért új irodánk - a TAKENAKA japán központjában lévőhöz hasonló - „BIM Studio”-val , egy speciális bemutatóteremmel felszerelt. A helyiségben 3db, kis fókusztávolságú projektor kapott helyet, amelyeket egy számítógép vagy más, külső eszközök vezérelhetnek. Ezt a tárgyalót interaktív 3D koordinációs egyeztetésekre használjuk irodán belül és ügyfeleinkkel egyaránt. A legtöbb esetben interneten keresztül csatlakozunk más tárgyalásokhoz, hogy azonos időben, a modellt együtt értelmezve hozzunk döntéseket.

Kommunikációs területek
Nagy figyelmet fordítottunk a kollégáink közötti belső kommunikációra. Építőipari tevékenységünk komplexitása okán az építész-, szerkezettervező-, elektromos-, épületgépész tervezőknek, valamint a kivitelezést bonyolító, költségeit elemző kolllégáknak szorosan együtt kell működniük nap mint nap. Ez a szakmai csoportok közötti kommunikáció a kulcsa a sikernek üzleti életünkben, ezért arra törekedtünk, hogy több és változatos helyszínnel segítsük az inspiráló, produktív és kreatív beszélgetések létrejöttét. Az iroda közepén lounge hangulatú – kígyó formát idéző - ülőhelyeket terveztünk akár 20 fő számára, illetve a kisebb csoportok részére valósultak meg „telefonfülkéink”.

Telefonfülkék
Eredetileg az irodapiacon elérhető kész telefonfülkeket terveztünk be az irodába, de az alaprajzi adottságok, a korlátozottan rendelkezésre álló hely és a kész termékek merev méretrendje miatt lemondtunk róluk. Ezért döntöttünk úgy, hogy az igényeket maximálisan kielégítő, egyedi megoldást keresünk, de költséghatékonyan: hagyományos szerkezetek és bútorok felhasználásával. Ennek eredményeként 3 különböző méretű, jó helykihasználású telefon-/tárgyaló fülkét építettünk az eredeti ár töredékéből.


Közreműködők

Álmennyezet

Alukonstrukt Kft

Irodabútoros

BB Works Interior Kft.

Üvegfalak

GMB Solutions

Belsőépítész

TAKENAKA Europe GmbH

Kivitelezés

TAKENAKA Europe GmbH

Tervező iroda

TAKENAKA Europe GmbH


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!