Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

Corvin7

Ingatlan mérete: 30000 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2023

Rövid bemutatkozás

Különleges megjelenésű irodaépülettel gazdagodik a Corvin Sétány környéke. A Futureal-csoport fejlesztéseként megvalósuló kilenc szintes épületegyüttes első üteme 15 800 négyzetméter, a második 13 800 négyzetméter irodaterülettel rendelkezik majd.

Az irodaház letisztult tömegeit egy olyan térbeli „fátyol” fogja körül, amely horizontális párkányrendszerével változatosan tagolja a homlokzatokat, míg mozgalmas lamella-rendszerével játékosságot is kölcsönöz az épületnek. A megnyíló sarok kiteresedésére tájolt főbejárat a dupla légterű lobbyval nyújt átvezetést az épület intimebb közösségi teret adó udvarára.

Az irodaházat a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték, építésénél pedig nagy hangsúlyt fektetnek a zöld környezet kialakítására. Belső kerteket, erkélyeket és tetőteraszokat építenek ki, nem csupán a földszinten, hanem a különböző emeletekhez kapcsolódva is, így minden bérleményi terület saját teraszterülettel rendelkezhet. Az udvar a Corvin Sétány meghosszabbításaként egyrészt kellemes rekreációs felületet biztosít, másrészt a belső kertben akár zöldség, gyümölcs termesztése is lehetséges. A központi lobbiból érhető el a közel 3000 m2-es belső udvar teszi még élhetőbbé a közvetlen környezetet. Ennek formai koncepciója a benapozást, az építészeti formavilágot és adottságokat is figyelembe véve, egyfajta nagy közös kültéri nappaliként egészíti ki az épületet. A helyszínen kávézó és étterem áll majd az ott dolgozók rendelkezésére. A Corvin7 belső tereiben mindemellett egzotikus zöld növénydekoráció és meditációs sarok gondoskodik majd az ott dolgozók jó közérzetéről. A kerékpárosok számára külön zuhanyzók, szekrények, illetve biciklitárolók állnak majd rendelkezésre.

Az ’A’ kategóriás Corvin7 a BREEAM fenntarthatósági elvárások szerint valósul meg. A cégcsoport korábbi irodaprojektjéhez hasonlóan, az új épületet is a WELL Building (WELL) minősítésnek megfelelően fejlesztik. A nemzetközi besorolás a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el. A teljeskörűen akadálymentesített irodaházban a természetes bevilágítást maximalizálása és az egészséges munkakörnyezet kialakítása érdekében a lépcsőházak nem a liftek mellett kerülnek kialakításra. Az épület gépészeti rendszere, a magyarországi követelményeket messze túlteljesítő egyedi szűrői, UV-s csírátlanítói Budapest legtisztább levegőjét biztosítják majd, az aktív szénszűrő rendszer pedig az esetleg kellemetlen szagokat semlegesíti.

Az épület kialakítása, valamint a Corvin Sétány által biztosított lokáció olyan előnyt jelent, amely a WELL-rendszer alapján is kiemelt fontosságú. A fejlesztés alatt álló irodaház a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca valamint Balassa utca találkozásainál ölt formát. Mivel a fejlesztés egy teljes tömb rehabilitációját is jelenti, a környező utcák felé eltérő arcát is mutatja a ház, így a Balassa utca felől egy homlokzati architektúrájában sokkal tagoltabb épületszárnnyal találkozhatunk. A Corvin Irodák közül a Corvin7 helyezkedik el a legközelebb a metrómegállókhoz, így biztosított a könnyű megközelíthetősége. A Corvin Sétánynak köszönhetően pedig számos szolgáltatás, többek között fitnesz és wellness központ, éttermek, kávézók, mosoda, szépségszalon is gyorsan elérhető az irodai dolgozók számára.

A Corvin Sétány, Közép-Európa legnagyobb, belvárosi területre kiterjedő városrehabilitációs beruházása nemzetközileg elismert és díjazott fejlesztési projekt. Elnyerte többek közt az International Property Award Best Mixed Use Development Europe díját, illetve első helyezést ért el a FIABCI magyarországi tagozatának ingatlanfejlesztési nívódíjpályázatán. A fejlesztés 2014-ben első magyar projektként kapta meg a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként számon tartott Urban Land Institute Global Awards for Excellence elismerést.

Okok, amiért a díjra érdemes

o Egy olyan irodaház valósul meg, ahol jó élni és dolgozni köszönhetően a kiváló lokációnak és szolgáltatásoknak.
o A Corvin7 a városmegújítás új fejezete. A belső, földszinti udvar a Corvin Sétány meghosszabbításaként kellemes rekreációs felületet biztosít és teszi még élhetőbbé a közvetlen környezetet.
o A fejlesztés egy teljes tömb rehabilitációját is jelenti, a környező utcák felé eltérő arcát is mutatja a ház. Átformálja a környék arculatát, mivel az irodaház új utcafrontokat teremt, a Szigony utca pedig megújul, új lendületet hozva el ezzel a közvetlen környezete életében.
o Kiemelkedő, könnyen megközelíthető lokáció. A Corvin irodák közül a legközelebb helyezkedik el az M3-as metróhoz.
o Széleskörű szolgáltatások a közvetlen közelben: fitnesz és wellness központ, éttermek, kávézók, mosoda, szépségszalon.
o WELL Building és BREEAM elvárások és irányelvek szerinti kialakítá.s
o Budapest legtisztább levegőjű irodaháza lesz az egyedi szűrőknek és UV-s csírátlanítóknak köszönhetően.
o Belső kertek, erkélyek és tetőteraszok kerülnek kialakításra mind a fölszinten, mind pedig az emeleteken.
o A közel 3000 m2-es kertben akár zöldség, gyümölcs termesztése is lehetséges.

Szolgáltatások

o A legtisztább levegőt és ivóvizet biztosító budapesti iroda az egyedi szűrőknek és UV-s csírátlanítóknak köszönhetően
o Teljeskörűen akadálymentesített épület
o Az egészséges munkakörnyezet kialakítása érdekében a lépcsőházak nem a liftek mellett kerülnek kialakításra
o Kerékpárosok számára külön zuhanyzó és öltözőszekrények
o Egzotikus zöld növénydekoráció és meditációs sarok gondoskodik majd az ott dolgozók jó közérzetéről
o Könnyen osztható egybefüggő irodaterületek
o Lehetőség teakonyhák/étkezők kialakítására, ahol a dolgozók minimum egynegyede egyidejűleg le tud ülni
o Az épületben kávézó és étterem áll majd az ott dolgozók rendelkezésére
o Belső kertek, erkélyek és tetőteraszok kerülnek kialakításra mind a fölszinten, mind pedig az emeleteken
o A belső, földszinti udvar a Corvin Sétány meghosszabbításaként kellemes rekreációs felületet biztosít és teszi még élhetőbbé a közvetlen környezetet. A közel 3000 m2-es kertben akár zöldség, gyümölcs termesztése is lehetséges
o A Corvin Sétánynak köszönhetően pedig számos szolgáltatás, többek között fitnesz és wellness központ, éttermek, kávézók, mosoda, szépségszalon is gyorsan elérhető az irodai dolgozók számára
o Metrómegálló néhány méteren belül