Az Év Ingatlanfejlesztése

Rózsa55 by Cordia

Cím: 1064, Budapest Rózsa utca 55
Átadás éve: 2019 Q4
Ingatlan mérete: 9500 m²

Rövid bemutatkozás

Az Andrássy úthoz és a Városligethez közel eső, a Diplomanegyed határán található Rózsa55 lakóház a belváros egyik legkedveltebb környékén helyezkedik el. A világörökség részét képező patinás 6. kerületi Andrássy úton sétálgatva érezhetjük a századfordulós Pest nagypolgári szellemiségét. Itt, a város legelegánsabb sugárútjának szomszédságában jött létre a Rózsa 55 letisztult homlokzatú épülete, amelyben 8 emeleten összesen 157 változatos kialakítású okosotthon kapott helyet.
A Rózsa utca környéke ötvözi magában a belváros összes előnyét: remek közlekedési ellátottsággal rendelkezik (1-es metró, 4-6-os villamos, 70, 73, 78, 76-os troli) és minden igényt kielégítő szolgáltatási környezet jellemzi, hiszen számos üzlet, étterem és szolgáltató található a közelben. A Városliget, Budapest egyik legnagyobb zöld parkja szintén sétatávolságban helyezkedik el az ingatlantól. Itt számtalan kikapcsolódási és sportolási lehetőség adódik, kiválóan alkalmas egy kellemes hétvégi sétára vagy családi piknikre is. Mivel Budapest számos kiemelt látnivalója szintén sétatávolságra van, a Rózsa55 lakásaiban minőségi, a külföldi turisták igényeit maximálisan kielégítő rövid távú tartózkodásra ideális apartmanok is kialakíthatók, így az épület legmodernebb okosotthon-megoldásokkal kialakított lakásai nem csak saját otthonnak, de befektetésnek is kiváló lehetőséget jelentenek.
Az épület tágas lobbyjából közvetlenül két liften keresztül jutunk az emeleti lakószintekre és a parkoló szintekre. Az emeleteken a liftből kilépve bevilágító felületek mellett jutunk a lakásokhoz. Az épületben élők komfortos közlekedését két lépcsőház és három lift biztosítja. Az épület lakásainak alapterületei változatos kialakításúak a piaci igényeknek és a belvárosi elvárásoknak megfelelően: a nappalival egy légtérben kialakított hálós lakásoktól a három hálószobás lakásokig sokféle típus megtalálható. A lakások mindegyikéhez tartozik terasz, melynek mérete és geometriai elrendezése biztosítja a jó használhatóságot.
Az építészeti koncepció legfontosabb eleme a minden generáció számára élhető lakások létrehozatala a belváros sűrű lakószövetében. Akár fiataloknak, fiatal házasoknak, kisgyerekeseknek ill. nagyobb gyerekekkel élő családoknak vagy idősebb házaspároknak, egyedülállóknak is megfelelők legyenek. A fenti cél érdekében minden lakás olyan területre néz, illetve olyan benapozottságú, hogy nem alakulnak ki hátrányos pozíciók, hanem egyenlő értéket képviselnek az épület minden felületén. Az épület belső oldalán a városi nyüzsgés zajától mentes zöldfelületre néző lakásokat, a kertben pedig a különböző generációk részére rekreációs zónákat alakítunk ki.
Az épület geometriai és homlokzati felületi kialakításával célunk, hogy mind az utcáról, mind a levegőből harmonikus, városrészbe illeszkedő épület jöjjön létre. A 7. emelet feletti tetőfelületeken extenzív zöldtető kialakítását a látvány, és a nyári időszakban a megfelelő páratartalom elérése is motiválta. Az utcai homlokzaton a színek tagolásával (szerelt szálcement burkolat, törtfehér és meleg tónusú szürke vakolat, sötét tónusú vakolat a legfelső lakószinteken, grafitszürke korcolt fémlemez felület a magastetős felületeken) a városi léptékbe illeszkedő tömegarányok elérése a célunk, mivel a telek mérete a környező telkekhez képest nagyobb.

Okok, amiért a díjra érdemes

• • Elegáns, minőségi otthonok terasszal vagy kertkapcsolattal, mélygarázzsal, parkosított kerttel, zöld tetőkerttel
• Kiváló elhelyezkedés: az elegáns Andrássy út szomszédságában, a Városligettől és Budapest több nevezetességétől, neves múzeumától sétatávolságra, a Belváros közelében
• Formájában és anyaghasználatában egyaránt egyedi és exkluzív kialakítású homlokzat.
• Egyszerre illeszkedik a környező utcák épületeihez és mutat fel egyedi, modern karaktert.
• A lakásokban wifin keresztül vezérelhető okosotthon-funkciók szolgálják a lakók kényelmét. Az intelligens eszközökkel távolról irányíthatók a konnektorok, a lámpák és a redőnyök, de akár a lakás hőmérséklete is szabályozható okostelefonon keresztül. A számtalan elérhető funkció közül a lakók az egyéni igények szerint válogathatnak.