Grand Corvin by Cordia

Cím: 1083, Budapest Bókay János utca 43
Ingatlan mérete: 31500 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2022

Rövid bemutatkozás

A Grand Corvin az utolsó lakóingatlan-fejlesztés a Robert Townsend angol tájépítész által tervezett Corvin Sétány mentén. A fejlesztés Budapest szívében, a Nagykörút és az Üllői út találkozásánál megújult városnegyedben található. Itt nem csak az M3-as metróvonal és a 4-6-os villamos közelsége, hanem a terület átgondolt koncepciójának köszönhető teljes körű szolgáltatási környezet is gondoskodik a lakók kényelméről.
A Corvin Sétány Kelet-Közép-Európa legnagyobb városrész-megújítási projektje. Ezt a területet még alig másfél évtizeddel ezelőtt is rossz minőségű, alacsony komfortfokozatú, leromlott állapotú lakások jellemezték, és rossz hírű negyednek számított. A projekt keretében összesen 22 hektár terület újult meg, ahol összesen 800 millió euró értékben több mint 3000 lakás, 100 000 négyzetméter irodaterület és 50 000 négyzetméter kereskedelmi ingatlan épült meg.
A Corvin Sétány nemzetközileg elismert és díjazott helyszín, ami 2010-ben elnyerte Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét az International Property Awards szakmai megmérettetésén, valamint első helyezést ért el a FIABCI magyarországi tagozatának ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatán, 2014-ben pedig elnyerte az Urban Land Institute (ULI) Global Award for Excellence díját is.
A Grand Corvin a sétány 8. lakóépülete, a teljes Corvin-negyedet tekintve pedig a vállalatcsoport 10. lakóingatlan-beruházása. A két ütemben felépülő épületegyüttes belső zöld kerttel rendelkezik, változatos méretű lakásokkal a stúdióktól a családi otthonokig – melyek közül a földszintiek kertkapcsolatosak, továbbá minden emeleti lakáshoz külön erkély tartozik.
A Corvin Sétány mentén felépülő utolsó lakóházként a Grand Corvin zárja a sétány térfalait, illetve egyszerre illeszkedik a korábban létrejött épületekhez és mutat fel egyedi karaktert. Az épület beépítési kontúrja a Sétányt záró két irodaház "cour d'honneur" szerű tömegformálására is finoman reagál, átmenetet képezve a már meglévő, és az újonnan épülő házak között.
A homlokzatot változatos anyag- és színhasználat teszi különlegessé. A Corvin Sétányra néző homlokzaton - a korábbi házakhoz hasonlóan - a kőburkolat jellemző, a téglaburkolatok alkalmazása pedig a régi épületek architektúráját szimbolizálja. A fém homlokzatburkolat színében hasonul a sétány korábban felépült házainak színesebb homlokzati anyagaihoz (trespa, vakolat, textil árnyékoló, stb).
Kihívást jelentett a telek tájolása, de az északi homlokzat túlsúlyát aranyosan, bronzosan, finoman tükröződő fém homlokzatburkolattal ellensúlyozták a tervezők. Az alapvetően egymásra merőleges épületszárnyak nem a sétányra, hanem a szomszédos Tömő utcára merőlegesen lettek szerkesztve. A homlokzatok többsége nem tisztán északra tájolt, hanem vegyesen É-K, ill. D-NY-i, így változó méretű terek nyílnak az egyes ablakok előtt.
A lakások célcsoportja együttesen a lakhatási és a befektetési, lakáskiadási céllal vásárlók alkotják. Az ingatlanok ugyanis a kiváló lokáció miatt könnyen és magas, akár 5-7 százalékos bruttó bérleti díj hozammal adhatók ki. A Corvin Sétányon az elmúlt évtizedben megduplázódtak a négyzetméterárak, a területen a bérbe adható lakások bérleti díja pedig jóval magasabb, mint a környék más ingatlanaié. Mivel ez az épület zárja le a korzót, a sétányon ez az utolsó lehetőség a befektetésre, új lakóingatlan vásárlására.

Okok, amiért a díjra érdemes

• Elegáns, minőségi otthonok terasszal vagy kertkapcsolattal, mélygarázzsal, parkosított kerttel.
• Formájában és anyaghasználatában egyaránt egyedi és exkluzív kialakítású homlokzat.
• Egyszerre illeszkedik a korábban létrejött épületekhez és mutat fel egyedi karaktert, zárja a korzó térfalait.
• Az utolsó lakóingatlan a nemzetközi nagydíjas Corvin Sétány mentén, mely az Andrássy út megépítése óta (1871-1876) a legnagyobb léptékű változás Budapest belső kerületeiben.
• A Grand Corvin lakásaiban wifin keresztül vezérelhető okosotthon-funkciók szolgálják a lakók kényelmét. Az intelligens eszközökkel távolról irányíthatók a konnektorok, a lámpák és a redőnyök, de akár a lakás hőmérséklete is szabályozható okostelefonon keresztül. A számtalan elérhető funkció közül a lakók az egyéni igények szerint válogathatnak.