Az Év Irodája

Digic Pictures

Cím: 1031, Budapest Záhony utca 7
Átadás éve: 2019 Q1
Kialakított terület mérete: 657 m²
Irodában dolgozók száma: 59
Tervezés / belsőépítészet
Pivot 270
Projektmenedzsment
Pivot 270

Rövid bemutatkozás

A DIGIC Pictures egy 15 éves múltra visszatekintő animációs stúdió Magyarországon, mely évek óta a 3D animációs- és filmes VFX világ élvonalában tevékenykedik.
A cég jelenleg 340 főt foglalkoztat. Alkotásaival évről-évre a legnevesebb nemzetközi díjakat zsebeli be a studió. A cég portfóliójában elsősorban videójátékok bemutató- és átkötő filmjei, játékfilmek és reklámfilmek sorakoznak. Világszínvonalú animációs rövidfilmjeit a páratlan minőségű, élethű módon kidolgozott karakterek keltik életre. Emellett a DIGIC a filmszerű történetmeséléssel teszi igazán izgalmassá látványt. A cég folyamatosan fejleszti a filmgyártás során alkalmazott következő generációs 3D és computer animációs technológiákat annak érdekében, hogy teljesen új típusú vizuális élménnyel kápráztassa el a célközönséget. A DIGIC Pictures részére a technológiai hátteret, a nagy felbontású 3D scanneket és professzionális mozgásfelvételeket a DIGIC Services biztosítja.

Korszerű technikájuk és elhivatott munkaszellemük segítette hozzá őket számos nívós díj megnyeréséhez, mint például a Siggraph Asia - “Best Technical Award”, Animago - “Best Post-Production Award”, Animago - “Best Trailer/Opener Award", Animated Com Award - “Technology Prize”.
Portfóliójukban olyan projektek szerepelnek, mint azAssassin's Creed Revelations, Final Fantasy XV – Omen Trailer, vagy az idén a Netflix számára készített „The Secret War” animációs rövidfilm, ami a Love Death + Robots antológia részét képezi.

Okok, amiért a díjra érdemes

A Graphisoft parkban található Digic Pictures iroda munkatársainak ösztönző és kreativitást serkentő terekre van szüksége. A már korábban kialakított szintek, recepció és játékterem mellett a 2. emeleti irodák és az alagsori photoscan, photostudio és konditerem megálmodásával bízták meg a Pivot270 stúdiót.

A 800 négyzetméteres 2. emeleten, az animáció és cast részére kellett kialakítani egy inspiráló teret, hogy a dolgozók alkotni tudjanak. Erre a részre kiemelt kérés volt, hogy a faldekorációknál használjuk az általuk megformált karaktereket és látványokat.
A lift előtérből belépve egy lounge került kialakításra a meglévő konyha mellet. A nagy open office részből pedig pár tárgyaló és iroda lett leválasztva.
Az animáció és a cast, az emelet egyik és másik oldalán található, melyek jól elkülönülnek a kék és a zöld színek használatával. Ez a két szín a falfestésen, falmatricán, bútorokon és a szőnyegeken is egyaránt végigkövethető.
A kék és zöld színek mellett az egész szinten a háromszöges, polygonos forma dominál, mely már a korábban kialakított részeken is meghatározó volt.

A 750 négyzetméteres alagsori részen rendkívül fontos volt a professzionális megjelenés, hogy a munkatársakat és az irodába érkező neves ügyfeleket is megfelelőképen tudják fogadni.
Az alagsori rész egyik oldalán kialakításra került két edzőterem, öltözőkkel ellátva, mely a dolgozók kikapcsolódásának színhelyévé vált. Így ez a terület nem csak a szellemi frissességüket, hanem a fizikai erőnlétüket is egyaránt karbantartja.
A másik oldalra két - Magyarországon egyedülálló - nyolcszögletű photoscan került, mely elengedhetetlen a professzionális 3D modellezéshez. A helyiségben a kis méretektől kezdve, teljes embernagyságig képesek a tárgyak beszkennelésre.